Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Χριστιανός πρόθυμος πληροφοριοδότης των τουρκοφρόνων στη Θράκη!

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Η είδηση δεν πρέπει να θεωρείται γεγονός, αφού η αδιαφορία σε συνδυασμό με το προσωπικό ή επιχειρηματικό συμφέρον, συνιστούν έναν συνδυασμό που παράγει «ιδιόμορφα» αποτελέσματα. Εάν κανείς προσθέσει και τον χαμηλό δείκτη νοημοσύνης του πρόθυμου πληροφοριοδότη, τότε γίνεται αντιληπτό τόσο το «αίτιο» όσο και το αιτιατό.

Μαθαίνουμε από τα «Τουρκικά Νέα» για έναν τραγελαφικό τηλεφωνικό διάλογο ενημέρωσης, που αποπειράθηκε να υλοποιήσει ένας επαγγελματίας, εκπρόσωπος ομάδας επαγγελματιών, του νομού Ξάνθης. Πέρα από την προφανή εγκεφαλική λειτουργία (που τείνει να αγγίξει την ευθεία γραμμή) του πρόθυμου πληροφοριοδότη, ο οποίος δεν αντιλήφθηκε ότι έψαξε και βρήκε τα στοιχεία επικοινωνίας των «Τουρκικών Νέων» (προφανώς η διάνοιά του αντιλαμβάνεται πως η λέξη «τουρκικό» και τα παράγωγά της συνάδουν αποκλειστικά και μόνο με τους τουρκόφρονες της Θράκης) και όχι της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης», ενώ δεν αντιλήφθηκε ούτε τα σχόλια επί των τουρκόγλωσσων μεταφράσεων, αξίζει να παρακολουθήσουμε τον… διάλογο του (τονίζουμε) εκπροσώπου ομάδας επαγγελματιών της Ξάνθης, ενώ ο ιδιοκτήτης των «Τούρκικων Νέων» αναρωτιέται «πόσο κάτω θα πάμε άραγε;…!
«Βρίσκομαι πριν λίγες μέρες σε καφετέρια και μεταφράζω. Χτυπάει το κινητό και βλέπω νούμερο Ξάνθης. Ακολουθεί ο εξής διάλογος στον οποίο ο Ξανθιώτης συνομιλητής μου είναι ας πούμε ο Χ. και ο υποφαινόμενος ο Κ.
Κ: Παρακαλώ.
Χ: Καλημέρα, είστε ο πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης ;
Κ: Μάλιστα (….)
Χ: Είμαι ο… και είμαι πρόεδρος των (λέει την επαγγελματική ομάδα στην οποία είναι πρόεδρος) Ξάνθης και πήρα να σας ενημερώσω πως χτες πέθανε η κυρία Εμέλ Ραμαδάνογλου
Κ: Ποια πέθανε ;
Χ: Η κυρία Εμέλ Ραμαδάνογλου. Ήταν κόρη ενός αξιόλογου ανθρώπου και βουλευτή της μειονότητας κατά την δεκαετία του 50.
Κ: Μάλιστα, και γιατί πήρατε τηλέφωνο ;
Χ: Για να σας το πώς μήπως θέλετε να βγάλετε κάποια σχετική ανακοίνωση ή τίποτε άλλο.
Κ: Συγγνώμη που είπατε ότι πήρατε;
Χ: Στην «Τουρκική Ένωση Ξάνθης».
Κ: Έχετε κάνει λάθος.
Χ: Μα πως αφού βρήκα το τηλέφωνο σας στην ιστοσελίδα σας(…)
Κ: Ναι αλλά η ιστοσελίδα που βρήκατε δεν ανήκει στην «τουρκική ένωση Ξάνθης».
Χ: Α, καλά συγγνώμη για την ενόχληση.
Δηλαδή ο άθλιος αυτός γραικός πήρε τηλέφωνο στο σωματείο-φερέφωνο της Τουρκίας για να ¨ενημερώσει¨ για κάτι που σίγουρα θα το ήξεραν οι άνθρωποι, προφανώς επιδιώκοντας την εύνοια τους ! Τι να πεις… Έτσι είναι, αν σε νοιάζει μόνο το συμφέρον σου και όχι η πατρίδα…
Εδώ στα Τουρκικά Νέα στο τέλος θα γράψουμε απομνημονεύματα από τις ανοησίες που μας παίρνουν και μας λένε κάποιοι αγράμματοι ή δουλοπρεπείς ελληνόφωνοι, νομίζοντας πως είμαστε το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής ή κανένας άλλος τουρκόψυχος φορέας».
Όπως γίνεται αντιληπτό από το συγκεκριμένο περιστατικό, αλλά και από τα σχόλια επιλόγου από τα «Τούρκικα Νέα», η προθυμία για ενημέρωση ξεπερνάει τα συνήθη όρια ευγένειας και φυσικά βρίσκεται στον αντίποδα των εθνικών συμφερόντων, αφού προφανώς ο εκ Ξάνθης επαγγελματίας, αλλά ερασιτέχνης πρόθυμος πληροφοριοδότης των τουρκόφρονων της Θράκης, δεν έχει καμία απολύτως συστολή να επικοινωνήσει και να ενημερώσει για ένα γεγονός που εκ πρώτης όψεως είναι αδιάφορο για τους τουρκόφρονες, αλλά μπορεί να «καλλωπισθεί» και να δεχθεί την δέουσα πολιτική εκμετάλλευση, αφού –όπως ο ίδιος ο χριστιανός πληροφοριοδότης ενημερώνει- αφορά παλιά πολιτική μουσουλμανική οικογένεια της περιοχής!

Χωρίς να έχουμε καμία διάθεση περαιτέρω σχολιασμού για το "φαινόμενο" που προκαλεί κλαυσίγελο και χωρίς να κάνουμε καμία απολύτως αναφορά στα στοιχεία του «πρόθυμου συνεργάτη – πληροφοριοδότη» των τουρκοφρόνων (είναι ήδη γνωστός για τις θέσεις του, βάσει της ιδιαίτερης επιπρόσθετης επιστημοσύνης του), ελπίζοντας πως ήταν η πρώτη και τελευταία του απόπειρα να ενημερώσει εκείνους που ονειρεύονται να κάνουν την Ελληνική Θράκη Τουρκική, αναρωτιόμαστε: Άραγε, με το ίδιο πάθος τρέχει ο συγκεκριμένος να ενημερώσει τις ελληνικές αρχές και υπηρεσίες, όταν αντιλαμβάνεται παράξενες κινήσεις «ιδιαίτερων» μουσουλμάνων που επισκέπτονται την περιοχή; 

Το σταματάμε εδώ, γιατί οποιοσδήποτε περαιτέρω σχολιασμός ξεπερνά την ανοχή της ευπρεπούς προσέγγισης εκ μέρους μας. Απλά, σημειώνουμε, πως αυτά τα φαινόμενα ίσως αρχίσουν να πολλαπλασιάζονται, δεδομένης της οικονομικής κρίσης που πλήττει την χώρα και φυσικά την Ελληνική Θράκη. Οι αντιδράσεις του καθενός θα είναι, σίγουρα, διαφορετικές, αφού άλλοι βάζουν τιμή στο κούτελό τους και άλλοι προτιμάνε να διατηρούν καθαρή την τιμή τους…

Ας το έχουμε, λοιπόν, υπόψιν μας, πως υπάρχουν και ζούνε ανάμεσά μας...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]