Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το ΝΑΤΟ «σκέφτεται» την ανάπτυξη αντιπυραυλικής ασπίδας στην Γεωργία

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Ο ειδικός εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ και αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας για τον Καύκασο και την Κεντρική Ασία, Τζέιμς Απαθουράι δήλωσε στην Τιφλίδα ότι η Συμμαχία «θα συζητήσει την ανάπτυξη πυραυλικών συστημάτων στην Γεωργία».

Ο Απάθουράι έδωσε την απάντηση αυτή, σε πρόταση του Υπουργού Άμυνας της Γεωργίας Irakli Alasania για την ανάγκη τοποθέτησης «συστημάτων αντιπυραυλικής αεράμυνας στην Γεωργία», κατά την διάρκεια συνεδρίου στην Ουάσιγκτον με θέμα «μια ελεύθερη και ενωμένη Ευρώπη».

«Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το θέσει επίσημα το ΝΑΤΟ και στη συνέχεια οι Ρώσοι θα καταλάβουν ότι μιλάτε σοβαρά», είπε ο Γεωργιανός ΥΠΑΜ Alasania, αντιδρώντας στις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία, στο πάνελ της συζήτησης του συνεδρίου της ατλαντικής συμμαχίας.

Ο Απαθουράι, ο οποίος βρισκόταν σε μονοήμερη επίσκεψη εργασίας στη Γεωργία, είπε ότι θα παραδώσει το μήνυμα αυτό στα μέλη της Συμμαχίας.

«Θα ήθελα να επικεντρωθώ στο ότι, το ΝΑΤΟ δεν έχει δικά του αμυντικά περιουσιακά στοιχεία, τα συστήματα αυτά ανήκουν στις χώρες μέλη της Συμμαχίας. Το ΝΑΤΟ μπορεί πάντα να υποστηρίξει μέσω αποφάσεων του, τέτοιες προτάσεις, όπως έγινε στην περίπτωση της Τουρκίας κατά τη διάρκεια της κρίσης στη Συρία», δήλωσε ο Απάθουραϊ κατά τη κοινή διάσκεψη με τον Γεωργιανό Υπουργό Εξωτερικών Maia Panjikidze.

«Το μήνυμά μας στον υπουργό Άμυνας της Γεωργίας είναι σαφέστατο και πιστεύω ότι το θέμα θα συζητηθεί στο ΝΑΤΟ», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σχόλιο: Καθώς γίνεται κατανοητό μετά την Ρουμανία και η Γεωργία νιώθει την «καυτή την ανάσα της ρωσικής αρκούδας» και επιδιώκει την διασφάλιση της, με την τοποθέτηση νατοϊκών συστοιχιών πυραύλων patriot, ακολουθώντας το τουρκικό παράδειγμα.
Από την άλλη πλευρά άγνωστη θα είναι και ρωσική αντίδραση σε μια πιθανή εγκατάσταση νατοϊκών πυραυλικών συστημάτων στο «μαλακό υπογάστριο» της Ρωσίας την Γεωργία. Με βάση προηγούμενες αντιδράσεις του Κρεμλίνου στο θέμα της νατοϊκής αντιπυραυλικής ασπίδας στην ανατολική Ευρώπη, η Ρωσία αναμένεται να αντιδράσει τουλάχιστον σθεναρά.
Το ζήτημα που τίθεται όμως αφορά όλη την ανατολική Ευρώπη, λόγω της κρίσης στην Ουκρανία, τα «απόνερα» της οποίας θα φθάσουν έως τα βαλκάνια και τον Καύκασο και ενδεχομένως στο Ιράν.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]