Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι επερχόμενες ευρωεκλογές θα αποτελέσουν την αρχή του τέλους της μεταπολιτευτικής Ελλάδας!

Γράφει Θεοφάνης Θ. Γκατζής
Οικονομολόγος - Διεθνολόγος

Καθώς οδεύουμε προς τις Ευρωπαϊκές εκλογές της 25ης Μαΐου είναι χρήσιμο να δούμε ποιό θα είναι το πιθανό αποτέλεσμα των εκλογών και τι επιπτώσεις μπορεί να έχει μετέπειτα στην πολιτική ζωή του τόπου!

Όπως συνομολογούν οι περισσότεροι που ασχολούνται με τα πολιτικά δρώμενα και δεν έχουν παρωπίδες στις επικείμενες ευρωεκλογές οι πολίτες θα εκφράσουν την έντονη δυσαρέσκειά τους, για την ασκούμενη πολιτική από τη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, που, καταβαράθρωσε το βιοτικό επίπεδο πολλών Ελλήνων!

Έτσι, παρατηρούμε το επίπεδο ανεργίας να έχει φτάσει στο εφιαλτικό επίπεδο του 28% και να αυξάνεται περαιτέρω γεγονός χωρίς ιστορικό προηγούμενο για αναπτυγμένη χώρα της Δύσης, ψηφίζοντας με διάθεση τιμωρητική!

Έτσι, αντιλαμβανόμενος κάποιος, την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που επικρατεί γύρω μας και είναι πασιφανές ότι είναι, εις βάρος των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης και εξετάζοντας με προσοχή τις δημοσκοπήσεις των πρεσβειών Αγγλίας και ΗΠΑ (οι λεγόμενες κρυφές) συγκλίνει στην άποψη ότι επερχόμενες εκλογές θα αποτελέσουν την αρχή του τέλους των δύο πάλαι ποτέ κραταιών κομμάτων της μεταπολίτευσης, αφού θα κατακρημνισθούν εκλογικά, καθώς το άθροισμα των δύο κομμάτων μπορεί να προσεγγίσει το 13 με 15%,, από 43% περίπου που είχαν στις εκλογές του Ιουνίου του 2012!!!
Γεγονός που θα αποτελέσει θρυαλλίδα καταιγιστικών πολιτικών εξελίξεων καθώς θα τεθεί θέμα νομιμοποίησης της υπάρχουσας κυβέρνησης από το σύνολο της αντιπολίτευσης, αλλά και από τον ίδιο τον ελληνικό λαό!

Βέβαια το τελειωτικό χτύπημα στα δύο κόμματα θα δοθεί στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές που δεν θα αργήσουν για πολύ, καθώς, θα διεξαχθούν το αργότερο στις αρχές του 2015 με αφορμή την εκλογή του προέδρου της δημοκρατίας και στην ουσία θα αποτελέσουν, το κύκνειο άσμα της μεταπολίτευσης με τη μορφή που γνωρίσαμε έως τώρα, δηλαδή την εναλλαγή στην εξουσία του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ, που έχει μετατραπεί σε, συγκυβέρνηση των δύο!

Έτσι λοιπόν το πολιτικό σύστημα της χώρας θα αλλάξει ριζικά και θα αναζητηθεί το νέο δίπολο εξουσίας!
Με τα μέχρι τώρα δεδομένα και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, διαφαίνεται λοιπόν ότι οι επόμενοι πρωταγωνιστές στην πολιτική ζωή του τόπου θα είναι o ΣΥΡΙΖΑ, που έχει ήδη πάρει τη θέση του ΠΑΣΟΚ, η, Χρυσή Αυγή, που παρά τις κατηγορίες που αποδίδονται στα μέλη της περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης εικάζεται ότι έχει απορροφήσει ένα πολύ μεγάλο μέρος της ΝΔ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΚΚΕ!!

Χαρακτηριστικά, σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε πρόσφατα από τη Βρετανική Πρεσβεία, o ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει ποσοστό 32% στην πρόθεση ψήφου, η, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 24% και πολύ πίσω είναι η ΝΔ, που καταποντίζεται με 15%!!!

Επίσης, κατά τα φαινόμενα, στο μέλλον στην πολιτική σκηνή του τόπου θα πρωταγωνιστούν, ο ΣΥΡΙΖΑ, που θα καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος του κέντρου και ένα πολύ μεγάλο μέρος του αριστερού χώρου η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, που θα αναδειχθεί σε πρωταγωνίστρια του δεξιού χώρου έχοντας με το μέρος της ένα υπολογίσιμο, μέρος από το χώρο των ψηφοφόρων που ανήκουν στο κέντρο και το κίνημα, των Ανεξαρτήτων Ελλήνων!

Αναλογιζόμενοι λοιπόν την έντονη διαμάχη των δύο πλευρών (Σύριζα, Χρυσή Αυγή) , που αρκετές φορές ξεπερνάει τα λογικά πλαίσια με εκατέρωθεν εκτοξεύσεις ύβρεων, καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι θα οξυνθεί επικίνδυνα η πολιτική ζωή του τόπου και γι αυτό θα χρειαστεί σύνεση και λογική από τις δύο πλευρές, ώστε να μην οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.
Στόχος και των δύο θα πρέπει να είναι η επίτευξη, πολιτικής κάθαρσης και η δημιουργία των συνθηκών εκείνων, που θα, βγάλουν από το τέλμα την ελληνική κοινωνία και θα την οδηγήσουν στο δρόμο της ελπίδας και της ανάπτυξης!

Επικοινωνία με τον συντάκτη
theofanis28@gmail.com


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Εχει σημασία τι θα ψηφίσουν οι μελλοθανατοι σκλάβοι ;
    Τι να δούμε μετα τις εκλογές ; Ακόμη εσυ δεν έχεις δει οτι ολα τα μάντρια ειναι ελεγχόμενα ;
    Ακόμη δεν κατάλαβες οτι είμαστε στον πάτο και οσονουπω τα πτώματα θα ειναι στα πεζοδρόμια κατα εκατοντάδες ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ ;
    Οι εκλογές ΔΕΝ ελεύθερωνουν και όσοι πιστεύουν οτι κάτι .....θα γίνει , ειναι οι ηλίθιοτεροι των ηλιθιων ραγιαδων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H ανεργία πολύ πιο πάνω από το 28% αλλά μή ξεχνάτε κ Γκατζή (όπως όλοι όσοι γράφουν ή μιλουν γι αυτό τό θέμα) το θλιβερό γεγονός ότι σχεδόν δύο εκατομμύρια εισβολέις, αλλοδαποί, νομιμοπαράνομοι δέν έχει σημασία, κάθε καρυδιάς καρύδι εργάζεται σ αυτο τό ξέφραγο αμπέλι. Ας μή μιλήσει κανέις γιά τή θλιβερή κατάντια στα πεζοδρόμια και της πλατείας της νιγηριανής συμμορίας μέ παράνομα προιοντα παρανομων εισβολέων απο τσιγάρα, ναρκωτικά, εσώρουχα μέχρι ρολόγια και γυαλια, τα σεντόνια πεζοδρομίου παντού απο Ασοεε μέχρι Ελευθ Βενιζελου στη Νέα Σμύρνη, αλλά γιά θέσεις σε βενζιναδικα, (πακιστανοκρατείται ο χώρος), ταμίες, σουπερμάρκετ, κλπ. Γενικά ίσως συμφωνήσετε ότι κάθε ένας εργαζομενος αλλοδαπός κόβει μιά καλή ή κακή θέση εργασίας από έλληνα, και αυτό δυστυχώς τό φαινόμενο της τόσης ανοχής παραμένει ανεξήγητο για μιά χωρα που σήκωσε τά χερια ψηλά και κτίζει τζαμιά για τούς παράνομους Ταλιμπάν. Αλήθεια, σκεφτήκατε ποτέ γιατί όλοι αυτοί δέν πάνε πρός τίς πλούσιες ισλαμικές χώρες (Dubai, Sharjah, Abu Dhabi, Saudi Arabia, Oman κλπ) και έρχονται εδω σέ μιά χωρα μέ τόση ανεργία ; Η απάντη ειναι απλή, εκεί γιά να μπουν υπάρχουνε προυποθεσεις (υγεία, εργασία, ποινικο μητρώο κλπ. ) εδώ απολύτως τίποτα, μπάτε σκύλοι αλεστε. Μέ μιά μαζική απέλαση, θα αφεθούν θέσεις εργασίας γιά ελληνες καί όχι γιά τό ενα εκατομμύρι αλβανους που μας τιμουν με την παρουσία και επιλογή τους !!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]