Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία αποκαλύπτει τα σχέδια της για την δημιουργία διαστημικής διοίκησης

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών


Η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία και το κορυφαίο επιστημονικό και τεχνολογικό ίδρυμα της χώρας (TUBITAK), σε συνεργασία με σειρά φορέων του κλάδου συνεργάζονται για την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου διαστημικού κέντρου διοίκησης και ελέγχου για τα επερχόμενα διαστημικά σχέδια της Τουρκίας, ανέφεραν Τούρκοι αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας. στον τουρκικό τύπο.

Η ακριβής θέση του νέου διαστημικού κέντρου δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί, αλλά η Άγκυρα, που είναι η πρωτεύουσα της χώρας, βρίσκεται στην κορυφή της πολύ μικρής λίστας των υποψηφίων περιοχών.

Το νέο κέντρο θα φιλοξενεί τελικά πάνω από 180 άτομα προσωπικό που θα εργάζεται σε 24ωρη βάση, θα έχει την επίβλεψη όλων των δορυφόρων της Τουρκίας, θα ενεργεί ως ένα κέντρο ελέγχου των εκτοξεύσεων τουρκικών δορυφόρων, στο πλαίσιο ενός πολύ φιλόδοξου προγράμματος με «αιχμή του δόρατος» την τουρκική εταιρεία αεροδιαστημικής Roketsan. Η εν λόγω εταιρεία θα λειτουργεί σε συνδυασμό με ένα μικρότερο επιχειρησιακό κέντρο.

«Το κέντρο θα είναι σε θέση να ανιχνεύει όλα τα διαστημικά αντικείμενα τουρκικής κατασκευής, αλλά θα διαχειρίζεται υπο την κυβερνητική αιγίδα, τους δορυφόρους και αποστολές», δήλωσε ένας ανταποκριτής τύπου του ιδρύματος TUBITAK..

«Είμαστε σε διαβούλευση με την ευρωπαϊκή υπηρεσία διαστήματος (ESA), την NASA, την CNSA και άλλους διεθνείς εταίρους της διαστημικής βιομηχανίας με σκοπό να οικοδομηθεί η απαραίτητη υποδομή και να αποκτήσουν τα συστήματά μας την δική τους διαλειτουργικότητα, ως μέρος του ευρύτερου στρατηγικού χώρου της Τουρκίας», πρόσθεσε Τούρκος αξιωματούχος.

Η Τουρκία διαθέτει σήμερα μια σειρά τηλεπικοινωνιακών δορυφόρων, καθώς και παρατήρησης της γης, και ελπίζει ότι θα κατασκευάσει την επόμενη γενιά δορυφόρων στην Τουρκία με τη μέγιστη εθνική συμμετοχή.

Τελικός αντικειμενικός σκοπός του τουρκικού σχεδίου είναι η απόκτηση δυνατότητας αναγνώρισης και τηλεπισκόπησης ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών και γεωγραφικών περιορισμών, η δημιουργία crypto συστήματος διοίκησης και ελέγχου, η έγκαιρη προειδοποίηση για επιθέσεις με βαλλιστικά βλήματα και οι λειτουργίες ηλεκτρονικού πολέμου σε στρατηγικό, επιχειρησιακό, τακτικό επίπεδο επιχειρήσεων.

Ο τουρκικός κατασκοπευτικός δορυφόρος υψηλής ανάλυσης με την επωνυμία Gokturk–1, προκάλεσε ένταση Τουρκίας και Ισραήλ τον περασμένο χρόνο, αυξάνοντας παράλληλα τις ισραηλινές και δυτικές ανησυχίες, σχετικά με την πιθανή «διασπορά» ευαίσθητων εικόνων στρατηγικής σημασίας, «σε χέρια ακραίων ισλαμιστών τρομοκρατών».

Ο τουρκικός δορυφόρος έχει προγραμματιστεί να εκτοξευτεί μέσα στο 2014, ακολουθούμενος από την εγχώρια κατασκευή ενός δορυφόρου τύπου SAR, που έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε τροχιά το 2018.

Η Τουρκία ευελπιστεί να αποστείλει τους δικούς της δορυφόρους στο διάστημα μέχρι το 2023, που αποτελεί την 100η επέτειο της ως μια σύγχρονη δημοκρατία.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]