Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

O τουρκικός στρατός στρέφεται απειλητικά προς το Ελληνικό Αιγαίο

Αναδιάρθρωση του τουρκικού στρατού με επιθετικό προσανατολισμό Αιγαίο πέλαγος και κοιτάσματα 


Κοσμογονικές εξελίξεις στον τουρκικό στρατό μετά την συνεδρίαση του Συμβουλίου εθνικής ασφαλείας που προσδίδουν σαφέστατα επιθετικό προσανατολισμό στις τουρκικές ειδικά στο Αιγαίο Πέλαγος.
Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές από το τουρκικό γενικό επιτελείο, το τουρκικό ΓΕΣ, ΓΕΑ, ΓΕΝ που έως τώρα ήταν ανεξάρτητες διοικήσεις, θα υπάγονται στο τουρκικό ΓΕΕΔ, αναφέρει η μεγαλύτερη εφημερίδα της Τουρκίας Hurriyet.

Η μεγάλη προγραμματισμένη αναδιάρθρωση του τουρκικού στρατού, για την οποία δόθηκε το «πράσινο φως» στην τελευταία συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας (MGK) στις 30 Απριλίου, περιλαμβάνει και άλλες καινοτομίες που καταδεικνύουν, το πως σκέπτονται οι γείτονες το «μέλλον της περιοχής μας».

Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφόρησαν μετά την συνάντηση, του Τούρκου προέδρου Abdullah Gül, τα μέτρα που αποφασίσθηκαν αφορούν την αλλαγή των δομών του τουρκικού στρατού, με σκοπό την αντιμετώπιση των νέων «απειλών της τουρκικής ασφάλειας» και αποτέλεσαν το κορυφαίο θέμα της ημερήσιας διάταξης του πανίσχυρου τουρκικού Συμβουλίου εθνικής ασφαλείας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τούρκος πρόεδρος « ενημερώθηκε εκτενώς» για την αμυντική μεταρρύθμιση των ΕΔ, σύμφωνα με τις ανάγκες της χώρας και με γνώμονα «τις εξελίξεις στην περιφερειακή και παγκόσμια ασφάλεια».

Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές, τα ανεξάρτητα επιτελεία, Στρατού, Ναυτικού και Πολεμικής αεροπορίας, θα υπάγονται κατευθείαν στην κοινή διοίκηση του τουρκικού ΓΕΕΔ, έτσι ώστε να υπάρχει καλύτερος συντονισμός και διοίκηση καθώς και ταχύτητα στην εκτέλεση των όποιων αποφάσεων.

Σε μια άλλη κίνηση, η «στρατιά του Αιγαίου» με έδρα την Σμύρνη καθώς και το «τρίτο σώμα στρατού» με έδρα το Erzincan θα μετονομαστούν, σε «στρατιά της Ανατολής» και της «Δύσης». Στην 1η στρατιά με έδρα την Κωνσταντινούπολη θα υπαχθεί η δυτική στρατιά, συμπεριλαμβανομένης της στρατιάς του Αιγαίου, καθώς επίσης η 2η Στρατιά με έδρα την Μαλάτια θα μετονομαστεί σε «Στρατιά της Ανατολής», και θα περιλαμβάνει και την 3η Στρατιά.

Η αναδιάρθρωση των τουρκικών σχηματισμών και δυνάμεων, θα περιλαμβάνει επίσης αλλαγές και στην τουρκική στρατοχωροφυλακή.

Θα ιδρυθεί μια νέα μονάδα, παρόμοια με τους Γερμανούς ομοσπονδιακούς συνοριοφύλακες (Bundesgrenzschutz) και θα διαμορφωθεί σύμφωνα με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο τουρκικός στρατός θα εξετάσει επίσης όλες τις τεχνολογικές εξελίξεις στην υιοθέτηση νέων οπλικών συστημάτων. Επίσης σύμφωνα με τον νέο νόμο περί ιεραρχίας και προαγωγών: οι Στρατηγοί, Ναύαρχοι και πτέραρχοι ψτων τουρκικών ΕΔ, θα παραμένουν στο βαθμό αυτό για τρία από τέσσερα έτη, ενώ για τους συνταγματάρχες θα μειωθεί το απαιτούμενο διάστημα από πέντε σε τέσσερα έτη.

Το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό θα ενισχυθεί περαιτέρω, με μονάδες επιφανείας και υποβρύχια στη Μεσόγειο θάλασσα, καθώς οι δυνάμεις του βρίσκονται σε περιοχές κοντά σε ένοπλες συγκρούσεις (Μέση Ανατολή) αλλά και σε περιοχές φυσικών ενεργειακών πόρων. Οι τουρκικές αεροπορικές δυνάμεις θα επικεντρωθούν επίσης, σε διαστημικές τεχνολογίες και συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, καταλήγει το τουρκικό δημοσίευμα.

Σχόλιο: Καθώς λοιπόν διαφαίνεται οι αλλαγές αυτές στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δείχνουν αρχικά κοσμογονικές ακόμη και για τα δεδομένα του τουρκικού στρατιωτικού κατεστημένου. Επίσης καταδεικνύουν σαφέστατα την επιθετική φύση του τουρκικού στρατού, ιδιαίτερα στο αιγαίο πέλαγος και ειδικά στα κοιτάσματα υδρογονανθράκων σε Κύπρο και Ελλάδα.
Μεσούσης της κρίσης του πολέμου στην Ουκρανία και με τον πόλεμο στην Συρία να βρίσκεται σε τελικό στάδιο, όπου καθώς διαφαίνεται οι δυνάμεις του συριακού στρατού θα αποτελειώσουν τους αντάρτες, η Τουρκία δείχνει το σαφή επιθετικό προσανατολισμό της που είναι το Αιγαίο πέλαγος και τα κοιτάσματα του αλλά και η ΑΟΖ.
Ας «μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας», στην γλώσσα των στρατιωτικών αυτού του είδους η αναδιάρθρωση των τουρκικών ΕΔ, στοχεύει κατευθείαν την χώρα μας και την Κύπρο, και είναι πιθανόν να μας εμπλέξει σε νέες περιπέτειες.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. mipos prospathoun I axiology ellines politiki naehoun ipokathimerino ekfovismo ton ellinikolao? kai giauto kratoun tis ellinikes enoples dinamis se apomonosi apostratevontas anoterous axiomatikous opou antistekonte sta shediatous .eseis prosferete stous moggolous tis eidaies perisinergasia sto aigeon kai exorixis tou fisikou ploutou tis horas. paratiro kathimerina tin apaxiosi sti opian katalogite enanti ton ellinikon e.d. kaitin exipsosi ton moggolon eisthai telios anithiki kai ehei gemisi ipatridamas apohamenous kai ahristous ethnoprodotes ( arketapia me tis diafimisissas iper tis kolotourkias kaina gnorizete pos I ellines tou exoterikou den prokite pote na afisoun tous moggolous na xanapatisoun elliniki gi giamas pantote tovlemmamas einai strameno anatolika stin konstantinoupoli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταστρεφεις την γλωσσα μας φιλε μου. Αδυνατω να σε διαβασω. Λυπαμαι.

      Διαγραφή
  2. Αντε ρε βλάκα που δεν ξέρεις λατινικά.ΣΤΟΚΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λατινικά ειναι αυτα ;
      Τον λες και στοκο !
      Εσυ τι νομίζεις οτι είσαι όταν γράφεις ορνιθοσκαληματα ;

      Διαγραφή
    2. Δεν είναι το θέμα ότι δεν μπορούμε να διαβάσουμε τους λατινικούς χαρακτήρες.
      Απλά η ανάγνωση μακροσκελών σχολίων σε greeklish είναι κουραστική για τους αναγνώστες, ειδικά για αυτούς που δεν είναι εξοικειωμένοι στην χρήση τους.
      Φιλική παρατήρηση είναι, μην το παίρνεις άσχημα.

      Διαγραφή
  3. Δηλαδη επειδη σωστα εκανε την παρατηρηση να γραφεις ελληνικα ,τον αποκαλεις και στοκο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]