Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Και η «ντόπα» στην υπηρεσία της Δύσης στην Ουκρανία;

Ποτισμένοι με ψυχοφάρμακα οι «επαναστάτες» του Κιέβου και οι «εθνοφρουροί» καταστολής δημοψηφισμάτων στο Ντονμπάς, κατά συγκλίνουσες μαρτυρίες.

Του Μιχαήλ Στυλιανού

Οι ροπαλοφόροι και ένοπλοι «διαδηλωτές» του Φεβρουαρίου στην Πλατεία Μεϊντάν του Κιέβου τελούσαν υπό την επήρεια διεγερτικών ψυχοφαρμάκων και το ίδιο συμβαίνει με τους Ουκρανούς στρατιώτες στις τρέχουσες αιματηρές επιχειρήσεις καταστολής στις εξεγερμένες ανατολικές επαρχίες.

Η «Φωνή της Ρωσίας» που μετέδωσε τις πληροφορίες (που δημοσιεύει η έγκυρη «Ευρασιατική Επιθεώρηση»), επικαλείται ουκρανικές και ρωσικές ιατρικές πηγές και προσωπικές μαρτυρίες Ουκρανών, οι οποίοι βρήκαν την δυνατότητα ελεύθερης έκφρασης στο διαδίκτυο.

Επίσημη ανακοίνωση του Διευθυντή της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ελέγχου Φαρμάκων, Βίκτωρα Ιβανώφ, ανέφερε στις 16 Μαΐου ότι άτομα που συμμετείχαν στις ταραχές της πλατείας Μεϊντάν τελούσαν υπό την επήρεια χημικών ουσιών, οι οποίες τους προκαλούσαν «μιαν παθολογική ψυχοκινητική κατάσταση»

Ο κ. Ιβανώφ πρόσθεσε ότι τόσο η ρωσική υπηρεσία όσο και οι Ουκρανοί συνάδελφοί τους γνωρίζουν ότι πολλοί από αυτούς που έλαβαν μέρος στα γεγονότα ήσαν «ντοπαρισμένοι». Πρόσθεσε πάντως ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι τα ψυχοφάρμακα είχαν προέλευση τις ΗΠΑ.

Η Φωνή της Ρωσίας εξήγησε ότι ιστοσελίδες και ορισμένα ΜΜΕ είχαν μεταδώσει ότι σάκοι με ψυχοδιεγερτικά μάχης του αμερικανικού στρατού είχαν παραδοθεί την πλατεία Μεϊντάν κατά την διάρκεια των γεγονότων στα τέλη του 2013 και στις αρχές του 2014. Στις αρχές του Μαρτίου, ένας από τους Ρώσους ακτιβιστές που πήραν μέρος στα γεγονότα της Πλατείας, είπε στους δημοσιογράφους ότι οι άνθρωποι εκεί ήταν «επιθετικοί και έτοιμοι να εκραγούν».

Ουκρανικές ιστοσελίδες είχαν τότε απευθύνει στους διαδηλωτές προειδοποιήσεις να μη τρώνε και να μην πίνουν τίποτα στην πλατεία Μεϊντάν, γιατί ήταν επικίνδυνο.

Στις αρχές του Φεβρουαρίου μια ιστοσελίδα στο Χάρκοβο ανήρτησε την ιστορία ενός νεαρού ζευγαριού που επήγε στο Κίεβο για να συμμετάσχει στα επαναστατικά γεγονότα και να βγάλει και μερικά χρήματα. Επέστρεψαν με ποσό που αντιστοιχεί στα 30.000 ρούβλια και περιέγραψαν στους φίλους τους με ενθουσιασμό την εξαιρετική ατμόσφαιρα, τους θαυμάσιους ανθρώπους και την γενική ευφορία που κυριαρχούσε παντού. Αργότερα το κορίτσι παρουσίασε ημικρανίες, ναυτία, ρευματικούς πόνους και υψηλή πίεση. Κατόπιν αρώστησε και ο φίλος της. Όταν επήγαν στο νοσοκομείο, ο γιατρός τους είπε ότι έχουν τα χαρακτηριστικά συμπτώματα στέρησης, μετά την χρήση ορισμένων συνθετικών φαρμάκων.
Παρόμοιες περιπτώσεις αναφέρθηκαν σε διάφορες ουκρανικές ιστοσελίδες.

Πιο πρόσφατα, αυτονομιστές μαχητές του Σλαβιάνσκ εδήλωσαν ότι στις συγκρούσεις στην περιοχή του Ντονέτσκ, διαπίστωσαν πως οι αντίπαλοί τους ήταν υπερδιεγερμένοι υπό την επίδραση ψυχοφαρμάκων. Υπερασπιστές του Σλαβιάνσκ , παρατήρησαν από τα οδοφράγματα ότι οι Ουκρανοί στρατιώτες απέναντί τους παρουσίαζαν συνεχείς μεταπτώσεις, από την ανεξήγητη επιθετικότητα στην ασυγκράτητη ευθυμία.

Ήδη από τις 17 Μαρτίου ένας ουκρανικός ιστότοπος, αντίθετος στο «καθεστώς του Μεϊντάν», παρέθετε αποκαλυπτικά ιατρικά στοιχεία, τα οποία συγκαλύπτονταν στα ουκρανικά ΜΜΕ. Σχετικό άρθρο του έγραφε ότι είναι μεν φανερό γιατί συνεχίζεται ακόμη χωρίς αποτέλεσμα η επίσημη έρευνα των γεγονότων της 20ης Φεβρουαρίου (80 νεκροί από όπλο ελεύθερου σκοπευτή με κόκκινο περιβραχιόνιο και από σφαίρες που δεν διαθέτει η ουκρανική αστυνομία και ο στρατός), αλλά τι έχουν να πουν για τις άλλες υποθέσεις;

Αναφερόταν σε δεκάδες καθημερινές κλήσεις ασθενοφόρου και έκτακτης ιατρικής περίθαλψης -280 συνολικά από τις 20 έως τις 24 Φεβρουαρίου- που συνεχίσθηκαν καθημερινά και μετά. Και υπενθύμιζε την έκκληση, που απηύθυναν οι γιατροί της πλατείας στην ηγεσία της «επανάστασης», να βοηθήσουν τους διαδηλωτές που περιέπιπταν σε ψυχωτικές καταστάσεις και απώλεια μνήμης, προειδοποιώντας ότι κινδυνεύουν «να τους χάσουν».

Εξακριβώθηκε ότι λίγο αργότερα, στις 27 Φεβρουαρίου, το ουκρανικό υπουργείο Υγείας συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη εμπειρογνωμόνων ψυχιατρικής και τοξικολογίας. Αλλά –κατέληγε το άρθρο της ιστοσελίδας- η σημερινή ουκρανική κυβέρνηση είναι φυσικά απρόθυμη να ομολογήσει ότι «η Ουκρανία απέκτησε την ελευθερία της από το ληστρικό καθεστώς» με την βοήθεια πλασιέδων ναρκωτικών…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]