Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο θάνατος του πελατάκου

Γράφει ο Γιάννης Λαζάρου 

Γιατί οι Έλληνες πάσχουν από επιλεκτική ακοή; Τι είναι αυτό που κάνει τον δεξιούλη να χειροκροτεί τον Σαμαρά όταν του λέει ότι τώρα του πουλάει ανάπτυξη και όραμα διότι τις ημέρες που διανύουμε «δεν περνάει να πουλάς μιζέρια»; 
Από αιρετός πολιτικός ο πρωθυπουργός της χώρας χθες μέσα από την τηλεοπτική του συνέντευξη το είπε καθαρά: Σου πουλάει παραμύθα γιατί αυτό περνάει τώρα. Όταν περνούσε η μιζέρια (ως αντιπολιτευόμενο κόμμα) σου την πουλούσε σε τιμή ευκαιρίας, τώρα ως κυβέρνηση σου πουλάει ανάπτυξη γιατί αυτό περνάει. Και ο δεξιούλης δήθεν λαοπλανεμένος αγοράζει την πραμάτεια του Σαμαρά κι ας ξέρει ότι ο εκλεκτός του δεν είναι πολιτικός αλλά ένας μισθωμένος εμποράκος ξένων συμφερόντων. Το μπόνους του θα το πάρει σύμφωνα με το πόσους θα πιάσει κορόιδα που θα αγοράσουν μέσω ψήφων το εμπόρευμα Ανάπτυξη. 
Επιλεκτική ακοή όμως έχουν και οι αριστερούληδες. Στην προσπάθεια να κάνει επίθεση στην πολιτική Μέρκελ, ο Τσίπρας σε συνέντευξή του στην Huffington Post παραδέχθηκε ότι όραμα του είναι το όραμα των θεμελιωτών της Ενωμένης Ευρώπης και όχι της Μέρκελ. Ή ο Αλέξης δεν διάβασε τη νεώτερη ιστορία της Ευρώπης ή την έχει διαβάσει πολύ καλά και στο λέει στα ίσια ότι είναι υποστηρικτής των θεμελιωτών του 4ου Ράιχ. «Η δική μας Ευρώπη είναι πολύ πιο κοντά στο αρχικό όραμα και πολιτικό σχέδιο των θεμελιωτών της ΕΕ απ’ ό,τι η σημερινή νεοφιλελεύθερη Ευρώπη της κυρίας Μέρκελ», είπε ο Αλέξης κάνοντας τον σπουδαγμένο στα ευρωπαϊκά πράγματα. 
Μόλις προχθές ο ίδιος ο Τσίπρας δήλωνε ότι «η Ελλάδα δεν είναι οικόπεδο προς πώληση» και τώρα σου δηλώνει ότι είναι υπέρ του πολιτικού σχεδίου των θεμελιωτών της ΕΕ που δήλωναν το 1947 με την πραγμάτωση του ονείρου της ΕΕ ότι «δεν θα υπάρξει ειρήνη στην Ευρώπη αν τα κράτη συνεχίζουν να βασίζονται στην εθνική κυριαρχία. Τα κράτη της Ευρώπης θα πρέπει να επιλέξουν την συνεργασία και την ομοσπονδιακή μορφή». Πιο κοντά λοιπόν, είναι το πολιτικό σχέδιο της Μέρκελ και του αντιπάλου του Τσίπρα, Σαμαρά,στο όραμα των θεμελιωτών της ΕΕ, παρά ο ευρωπαϊστής Σύριζα. 
Από τα λεγόμενά του, ο Τσίπρας απλά συστρατεύεται με την πολιτική της Μέρκελ και του Σαμαρά αλλά για να κρατήσει τα αναχώματα ακόμα ψηλά, πετάει στον αέρα κουβέντες που δεν έχουν καμία ιστορική και πολιτική συνέπεια. Βέβαια, οι θεμελιωτές της ΕΕ (δηλαδή του 4ου Ράιχ) εκείνη την εποχή έβαλαν στο παιχνίδι και τις ΗΠΑ αποδεχόμενοι το Σχέδιο Μάρσαλ που ξεστόκαρε την Αμερική και γέμισε με σαπιοκάραβα και σαπιοανάπτυξη τις μικρές χτυπημένες χώρες από τον ναζισμό. Ένα ανάλογο νέο σχέδιο Μάρσαλ ονειρεύεται ο Τσίπρας μέσα από προηγούμενες απανωτές δηλώσεις του.
Δεν είναι λοιπόν το ποσοστό του μικρότερου του 10% του τραβεστί ΠΑΣΟΚ με το όνομα Ελιά που βγήκε στην πιάτσα να πουλήσει σταθερότητα, το οποίο μπορεί να αποσταθεροποιήσει την χώρα. Αυτό που έχει καταστρέψει την χώρα και έχει ρημάξει την σταθερότητα των θεμελίων της είναι ότι οι ψηφοφόροι στον πανικό τους να μην χάσουν το ψίχουλο αποδεικνύονται αγράμματοι, ανιστόρητοι και κουφοί. 
Οι μεν αγοράζουν από το μπακάλικο του 4ου Ράιχ δήθεν ανάπτυξη για να μην χάσουν την δήθεν σταθερότητα και οι άλλοι αγοράζουν από το μπακάλικο των φασιστοθεμελιωτών του 4ου Ράιχ δήθεν αριστεροσύνη για να πάρουν τα ψίχουλα των νέων Σχεδίων Μάρσαλ από την φίλη προσκείμενη στον Σύριζα, Αμερική. Και τα δύο μπακάλικα στο ίδιο αφεντικό ανήκουν και στο λένε ξεκάθαρα και κατάμουτρα χωρίς περιστολές. 
Το πρόβλημα είναι ότι αγοράζοντας μπιρ παρά οι Έλληνες κουφοί ψηφοφόροι τα σάπια προϊόντα και των δύο, αναστέλλουν συνεχώς συνειδητά το λουκέτο που θα έπρεπε να μπει λόγω αντιπατριωτικής λεϊσμανίασης από το υγειονομικό της ίδιας της Δημοκρατίας. 
Έτσι όπως είναι στημένο το θέατρο από τους θεμελιωτές και τους συνεχιστές του σεναρίου "όραμα για την Ευρώπη", δεν θα δούμε το έργο ο θάνατος των  εμποράκων,  αλλά θα βιώνουμε καθημερινά τον θάνατο των πελατάκων.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. αγράμματοι, ανιστόρητοι και κουφοί;;;; Μη διστάζεις, πες το καθαρά: Ηλίθιοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]