Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απόλυτη Διαγραφή

Σήμερα μόνο οι ηλίθιοι κάνουν δικτατορίες με τανκς, από τη στιγμή που υπάρχει η τηλεόραση.
Umberto Eco
Έκπληξη και συζητήσεις προκάλεσε το μοίρασμα της προεκλογικής χρηματοδότησης και του τηλεοπτικού χρόνου στα κόμματα.

Όμως όταν χρήμα, ΜΜΕ και εξουσία στη χώρα μας ελέγχονται από μια ολιγαρχία, έκπληξη θα ήταν αν συνέβαινε κάτι διαφορετικό.

Αφού είναι γνωστό σε όλους ότι τα καθεστωτικά ΜΜΕ επιλέγουν τους εκλεκτούς τους, πολύ καιρό πριν καν χριστούν υποψήφιοι από τα κόμματα, είναι τουλάχιστον αφελές να συζητάμε τώρα για ένα δίκαιο σύστημα προβολής, για το διάστημα ενός μηνός.

Είναι αστείο όταν οι ολιγάρχες ανεξέλεγκτα έχουν φροντίσει να προβάλουν και να επιβάλουν τους ανθρώπους τους, ακόμα και με τον πιο σκανδαλώδη τρόπο, για χρόνια ολόκληρα, η πολιτεία υποκριτικά να θέτει δημοκρατικούς κανόνες για ένα μήνα πριν τις εκλογές.

Το πρόσφατο φαινόμενο, με την τεράστια προβολή στο «Ποτάμι» από τα ΜΜΕ σε αντίθεση με άλλα νέα κόμματα, για τα οποία δεν ενημέρωσαν τους πολίτες ούτε καν για την ύπαρξή τους, απλά επιβεβαιώνει την κατάσταση.

Είναι χαρακτηριστικό το στοιχείο που κατέθεσε ο Πάνος Καμμένος σε τηλεοπτική εκπομπή:
“...εννιάμισι φορές παραπάνω έχει παιχτεί το Ποτάμι σε τηλεοπτικό χρόνο μέσα σε μια εβδομάδα από ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ σε δυόμισι χρόνια ”!!!

Επίσης ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι της Σοφίας Σακοράφα, η οποία είναι η βουλευτής με τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης μέσα στο κοινοβούλιο.

Ας αναλογιστούμε λοιπόν, πόσες φορές έχουμε δει στην τηλεόραση τα αγαπημένα παιδιά των ΜΜΕ και πόσες αυτή που ελληνικός λαός κατέταξε πρώτη με την ψήφο του;

Γιατί όμως η δημοφιλέστερη (με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα) βουλευτής είναι αποκλεισμένη από όλα τα καθεστωτικά τηλεοπτικά μέσα;

Απλά γιατί τολμάει να περιγράψει την πραγματικότητα και να κατονομάσει ολιγάρχες και μιντιάρχες με το όνομά τους. 
Ένα απόσπασμα από ομιλία της στις 8 Ιουλίου 2013, σε επιτροπή της Βουλής, θα μας κάνει να καταλάβουμε ότι με αυτά που λέει αποκλείεται να κληθεί σε τηλεοπτικό κανάλι:
“Πέντε, δέκα οικογένειες που λυμαίνονται το κράτος τολμώντας κιόλας να αποκαλούνται επιχειρηματίες, ληστεύοντας και ιδιοποιούμενοι με τον πιο αισχρό τρόπο ό,τι παράγει αυτός ο λαός και που με τον καρπό αυτής της ληστείας σταδιακά κατάφεραν να ελέγχουν όλη την επικράτεια. Έτσι κατάφεραν να επηρεάζουν και να επιβάλουν πολιτικούς και πολιτικές. Και επειδή τα γραπτά μένουν αναφέρομαι σε αυτούς που ονομάζονται όμιλοι και οι οποίοι σήμερα, στη σημερινή Επιτροπή, μάλλον παρίστανται. Μιλάω για τους συνεταίρους της Digea, τον κ. Μπόμπολα, τον αποκαλούμενο εθνικό εργολάβο με το γνωστό όμιλο συμφερόντων του, ο οποίος όποια πέτρα κι αν σηκώσεις θα τον βρεις από κάτω και ο οποίος δεν έχει να επιδείξει ούτε μια επιχειρηματική δραστηριότητα με ίδιον ρίσκο, τον κ. Ψυχάρη με τα μόλις προχθές εγκριθέντα αναπτυξιακά δάνεια για τον ΔΟΛ, τον κ. Κυριακού με τον καταπατημένο ιδιόκτητο κόλπο στην Πελοπόννησο για τον οποίο καταδικάστηκε και την ανήκεστο βλάβη της υγείας του, που δεν επέτρεψε τη σύλληψη του, τον όμιλο Βαρδινογιάννη με το τεράστιο φιλανθρωπικό έργο με ξένα κόλλυβα και τον κ. Κοντομηνά με τις δαιδαλώδεις επιχειρήσεις και φυσικά τον κ. Αλαφούζο, τον υπέρμαχο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και τον κατακεραυνωτή της διαφθοράς στο δημόσιο, που στεγάζει το SKAI σ΄αυτό το κτίριο στην παραλιακή που ήταν ανύπαρκτο στα χαρτιά και δεν πλήρωνε πενηνταράκι σε χαράτσια και τέλη, μέχρι που κατέθεσα ερώτηση στο δήμαρχο της περιοχής.
Τι άλλο πρέπει να γίνει για να καταλάβουμε τι συμβαίνει στη χώρα αυτή τη στιγμή; Πόσο πιο χυδαίο πρέπει να γίνει αυτό που γίνεται τώρα; Πόσο πιο χυδαία πρέπει να μας προκαλέσουν για να καταλάβουμε τι συμβαίνει σήμερα στην πατρίδα μας; ”

Αυτό λοιπόν είναι ένα συγκεκριμένο παράδειγμα για να καταλάβουμε όλοι ότι τα ΜΜΕ, ως όργανα του καθεστώτος, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να εξαφανίσουν, στην κυριολεξία, κάθε δημοκρατική επιλογή του λαού η οποία δεν είναι φιλική σε αυτούς. Πρόκειται για ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ.

Αν λοιπόν ο λαός δεν διαγράψει και αυτός τις επιλογές που του σερβίρουν καθημερινά οι διάφοροι προπαγανδιστές μέσω των ΜΜΕ, τότε αυτό που τον περιμένει είναι η απόλυτη διαγραφή και του ίδιου.

Δ. Βουλγαρίδης


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Για όσο θα υπάρχουν πρόβατα (επηρεαζόμενοι απο δημοσκοπήσεις ψηφοφόροι),
    Θα υπάρχουν λύκοι (προπαγανδιστές των ΜΜΕ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαίρετε Κυρίες και Κύριοι .
    Αγαπητοί αναγνώστες του Σχόλιου μου , δέν είμαι ούτε εγώ ένας από τα ΜΜΕ , αλλά είμαι ένας Έλληνας στην ΚΑΡΔΙΆ και στην ΨΥΧΉ και βέβαια ΧΡΙΣΤΙΑΝΌΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ πιστεύοντας στον ΜΕΓΆΛΟ ΘΕΌ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΎΟΥΝ ΌΛΟΙ οι ΛΑΟΊ ΤΗΣ ΥΦΗΛΊΟΥ.
    Θέλω να σας ενημερώσω με την σειρά μου , το τη συμβαίνει σε όλον τον ΚΌΣΜΟ , ιδιαίτερα στην Αγαπητή και αξιοζήλευτη Πατρίδα , την ΠΑΝΈΜΟΡΦΗ ΕΛΛΆΔΑ που όλοι προσπαθούν από χρόνια να την ΥΠΟΔΟΥΛΏΣΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΔΙΆΦΟΡΑ ΤΕΧΝΆΣΜΑΤΑ , ΔΥΣΤΥΧΏΣ ΑΥΤΉΝ ΤΗΝ ΦΟΡΆ ΜΕ ΔΉΘΕΝ ΤΗΝ ΨΉΦΟ ΜΑΣ , ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΑΝ( ΠΑΡΑΠΛΑΝΙΌΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΌΥΣ) ΑΥΤΟΎΣ ΠΟΥ ΧΡΌΝΙΑ ΕΤΟΊΜΑΖΑΝ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΌΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΤΉΣ ΜΑΣ ΠΑΤΡΊΔΑΣ.
    Βέβαια και σε όλον τον Πλανήτη Γη.
    Δεν μπορώ να πιστέψω , ότι , ότι και να δημιουργούν , τίποτε δεν είναι προς όφελος και των δύο ΤΆΞΕΩΝ της αλυσίδας , πάντοτε προς όφελος των δυνατών της αλυσίδας , ξεχνούν η κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν τοις απάνθρωπες πράξεις που δημιουργούν εισβάρος των .
    Όλοι είμαστε μια αλυσίδα και δέν μπορεί να υπάρχουν μόνο οι μισοί κρίκοι , αλά όλοι μαζί συνυπάρχουμε για να υπάρχει Ζωή και ευημερία , σε όλον τον χρόνο της φιλοξενίας μας πάνω σε αυτόν τον Πλανήτη .
    Συνάνθρωποι , ο Λαός είναι ο Κυρίαρχος όλης της αλυσίδας , διότι είμαστε οι ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΈΣ ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΑΓΑΘΏΝ ΠΟΥ ΠΑΡΆΓΟΥΝ , και χωρίς τους καταναλωτές τι θα τα κάνουν τα προϊόντα τους ?????, για αυτόν τον λόγο πρέπει να μας προσέχουν , να έχουμε καλή υγεία και χρήματα να καταναλώνουμε τα αγαθά , αλλά με όρους εργατικού δικαίου σωστό και δίκαιο και για τους δύο από το εκάστοτε ΚΡΆΤΟΣ , και να αναστατώνουν στα κράτοι μας πνίγοντας μας στα μανιασμένα κύματα η με σάπια μεταφορικά με υπερπλήρες επιβατών , πλουτίζοντας τους μεσολαβητές τους.
    Μετά τον Ιούνιο μ ίνα θα τα διαβάσετε στο βιβλίο που γράφω.
    Σας ευχαριστώ όλους πού με διαβάσατε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]