Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αλέξης Πότερ

Γράφει η Κέζα Λώρη

Πολύ τα έχει στρογγυλέψει ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να πιάσει το μεγάλο κοινό. Είναι προφανές ότι δεν επιδιώκει πλέον τη ρήξη με το κατεστημένο, είναι προφανές ότι δεν μπορεί να μετατρέψει τη χώρα σε παράδεισο. Ετσι ο ΣΥΡΙΖΑ μετατοπίζεται σταθερά στον άξονα Αριστεράς/ Δεξιάς. Μετατρέπεται σε Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Κεντροαριστεράς.

Είναι ενδιαφέρουσα η παραδοχή του Αλέξη Τσίπρα ότι δεν μπορεί να κάνει μάγια. Είπε: «δεν είμαι ο Χάρι Πότερ και αυτά που κατέστρεψαν σε τέσσερα χρόνια να τα αποκαταστήσω σε μια μέρα». Λίγη σαφήνεια δεν βλάπτει, δηλαδή να ειπωθεί ξεκάθαρα τι είναι αυτό που θα αποκατασταθεί και με ποιο χρονοδιάγραμμα. Είναι διαφορετικό να επανέλθουν οι συντάξεις στο πρότερο ύψος τους όπως υπόσχεται και διαφορετικό να λειτουργήσουν εκ νέου οι οργανισμοί του δημοσίου που δεν έχουν αντικείμενο. Ένα πιο απτό παράδειγμα: πως θα αποκατασταθεί η κρατική τηλεόραση; Αν είναι να επαναπροσληφθούν εκείνοι που δεν είχαν πατήσει ποτέ το πόδι τους στο ραδιομέγαρο, δημιουργείται πρόβλημα.

Προσπερνάμε το κυρίως ζητούμενο, πού θα βρεθούν τα χρήματα για να καταργηθούν τα μνημόνια και τα μεσοπρόθεσμα και οι δεσμεύσεις. Σήμερα δεν είναι όπως πριν τέσσερα χρόνια, η Ελλάδα ξαναπήρε λεφτά τα οποία κάποτε θα κληθεί να επιστρέψει. Οι συμφωνίες αυτές δεν μπορούν να ακυρωθούν, όποια κι αν είναι η κυβέρνηση. Αντε να γίνει ένα κούρεμα αλλά είναι σαφές ότι το όνειρο της σεισάχθειας είναι όνειρο απατηλό. Δεν υπάρχει πρακτικά η δυνατότητα να γίνουν όλα όσα ευαγγελίζεται ο Αλέξης Τσίπρας εξ ου και αρχίζει τις αναφορές στον ήρωα της Ρόουλινγκ. Υπόσχεται πολλά αλλά τα υπόσχεται με επιφύλαξη.

Προκύπτει όμως ένα πρακτικό ερώτημα: δεν βλέπει ο Αλέξης Τσίπρας την ευκαιρία να οικοδομηθεί διαφορετικά το κράτος; Κι όμως, θέλει τα πάντα όπως πριν, ακόμα κι αν αυτό συνεπάγεται ότι οι υπάλληλοι της Βουλής θα συνεχίσουν να εισπράττουν παράλογα επιδόματα, ότι τα σκουπίδια της ανατολικής Αττικής θα ρίπτονται ες αεί εκεί όπου ζουν οι τσιγγάνοι. Δεν παίρνει θέση για τις παθογένειες του ελληνικού κράτους. Ανάμεσα στις ακρότητες υπάρχει και η λογική: η εκτίναξη των δαπανών για τα φάρμακα δικαιολογεί μέτρα, το περίσσευμα ανθρώπινου δυναμικού στον δημόσιο τομέα δικαιολογεί αποφάσεις.

Από τις δηλώσεις των τελευταίων ημερών η πιο εύγλωττη είναι αυτή που αφορά τον ευρωσκεπτικισμό. Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι οι λύσεις θα δοθούν σε ευρωπαϊκό πλαίσιο, θα αλλάξουν εκεί οι ισορροπίες. Αυτό από μόνο του δίνει την απάντηση σε όλα. Καταλάβαμε…

Πηγή "Το Βήμα"

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Καθένας με τον πόνο του. Εσάς κ. Λώρη σας κόφτει πού θα πετάμε τα σκουπίδια, ενώ κάποιοι Έλληνες πια δεν έχουν την πολυτέλεια να "παράγουν" σκουπίδια. Απλά ανακατεύουν τα σκουπίδια των άλλων, τα ξεχωρίζουν και τα κουβαλούν σε καροτσάκια για πούλημα στην ανακύκλωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και ποιος σου ειπε αρθρογραφε οτι οι τσιπραιοι θέλουν την Ελλάδα ΕΛΛΆΔΑ ;
    Ολα αυτα που ρωτάς , στα έχουν πει άπειρες φορές .
    ΘΑ ΔΏΣΟΥΝ ΤΑ ΣΠΊΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΆΦΙΑ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΈΣ ΤΗΣ ΓΗΣ .
    ΚΑΙ ΘΑ ΔΏΣΟΥΝ ΚΟΜΜΆΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ , πως αλλιώς να στο πούνε για να σταματήσεις τις ανούσιες ερωτήσεις ;
    Άλλωστε δεν θα αφήσουν να παει χαμένη η προσπάθεια διαλύσεως της Πατριδος απο τους συναδέλφους τους στην βουλη των καταραμενων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]