Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Περίεργες αντιδράσεις του νέου περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας και Θράκης

Τι εννοεί ο περιφερειάρχης Αν. Μακ. και Θράκης όταν αναφέρεται σε "χτυπήματα κάτω από τη μέση";

Και ξαφνικά, χωρίς να το περιμένει κανείς, δημιουργήθηκε ένταση στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε πολιτικό επίπεδο, αφού μετά από Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης κ. Γιώργος Παυλίδης, ανεβαίνουν οι πολιτικοί τόνοι και δημιουργείται κλίμα αντιπαράθεσης μεταξύ του κ. Παυλίδη και του Τέρενς Κουίκ.
Το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει κατακόρυφα, μετά από συγχαρητήρια επιστολή για την εκλογή του κ. Παυλίδη από τον Τέρενς Κουίκ και τις θέσεις συμπαράστασης αλλά και την πολιτική στάση που θα τηρήσει ο επικεφαλής του συνδυασμού "Μακεδονία Θράκη Ελλάδα μας" κ. Κουίκ.

Συγχαρητήρια επιστολή Τέρενς Κουίκ

Ο Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ και Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ επικοινώνησε πριν από λίγο τηλεφωνικά με τον Γιώργο Παυλίδη, νέο Περιφερειάρχη της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για να τον συγχαρεί για την νίκη του.
«Όπως υποσχέθηκα, επανειλημμένως, από την πρώτη στιγμή, είπα στον νέο Περιφερειάρχη, ότι από τη στιγμή που εκείνον εξέλεξαν οι πολίτες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα συνεργαστώ μαζί του, για το καλό όλης της Περιφέρειας» δήλωσε ο Τέρενς Κουίκ απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων. Και πρόσθεσε:
«Δεσμεύτηκα επίσης ότι, εκτός από την συνεχή παρουσία μας όλων των στελεχών του Συνδυασμού μας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, δίπλα στους πολίτες της Περιφέρειας και διαχειριζόμενος έντιμα τον ρόλο μου ως Περιφερειακού συμβούλου, θα αξιοποιήσω και την κοινοβουλευτική μου ιδιότητα, για την προώθηση  - τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην Βουλή των Ελλήνων - όλων των ζητημάτων εκείνων, που θα χρειαστούν άμεσες και συντονισμένες λύσεις για το καλό και των πέντε νομών.
Φυσικά, δεν θα επιτρέψουμε στον νέο Περιφερειάρχη να ασκήσει τις όποιες επιζήμιες πολιτικές που, ενδεχομένως να σχεδιάζει, όπως ΕΟΖ, χρυσός, ανοχή στο ξεπούλημα Δημόσιας περιουσίας από το ΤΑΙΠΕΔ κλπ.
Τέλος, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να κάνω ούτε ένα βήμα πίσω στα όσα επανειλημμένα έχω δηλώσει και για τα οποία ήδη αγωνίζομαι, εναντίον των αντεθνικών πρακτικών του Προξενείου. Και καλώ τον κ. Παυλίδη, να βγει από τη σιωπή του και να συγκρουστούμε μαζί, κόντρα στα σχέδια της Άγκυρας και τις μεθοδεύσεις του Προξενείου.
Φαντάζομαι, ότι τα σημερινά αποτελέσματα του DEB θα χτυπήσουν, επιτέλους, καμπανάκι σε αυτούς, που στην Αθήνα -προφανώς από πολιτική ατολμία- δεν στέλνουν στον Τουρκοπράκτορα Πρόξενο, το μήνυμα της άμεσης αντίδρασης μέσα στα πλαίσια των κανόνων της διεθνούς Διπλωματίας.
Όλοι οι συνεργάτες μου κι εγώ θα είμαστε συνεχώς εδώ, στην Περιφέρεια της ΑΜ-Θ, για να δουλέψουμε σκληρά».

Με αυτόν τον τρόπο ο Τέρενς Κουίκ θέλησε όχι μόνο να συγχαρεί τον κ. Παυλίδη για τη νίκη του, αλλά ταυτόχρονα και να του στείλει ένα πολύ αισιόδοξο διπλό μήνυμα, αφού του ανακοίνωσε πως θα στηρίξει το έργο του στην Περιφερεια και θα τρέξει στην Αθήνα, σε υπουργεία αλλά και μέσα στο Κοινοβούλιο, για να προωθήσει τις λύσεις στα ό,ποια προβλήματα υπάρχουν ή θα υπάρξουν στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ταυτόχρονα, στο δεύτερο απολύτως σαφές μήνυμά του ο Τέρενς Κουίκ δήλωσε ευθαρσώς, με απόλυτη εντιμότητα πως δεν πρόκειται να ανεχθεί "καταστάσεις" οι οποίες θα σχετίζονται με τις γενικότερες ή ειδικότερες δράσεις του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, αλλά και πως δεν θα ανεχτεί οτιδήποτε έχει σχέση με Ειδικές Οικονομικές Ζώνες (ΕΟΖ) καθώς και το θέμα εξόρυξης χρυσού από τη Θράκη.

Κι ενώ όλοι θα περίμεναν μία ευχαριστήρια ανακοίνωση από το νέο Περιφερειάρχη, κ. Παυλίδη, συνέβη το απροσδόκητο, αφού ναι μεν υπήρξε ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του νέου Περιφερειάρχη, αλλά αυτή ήταν... καταγγελτική, και με πολύ... ζουμί, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ, ο κ. Παυλίδης θεώρησε πως τα ευχετήρια του Τέρενς Κουίκ τον έθιξαν. Το πλέον σπουδαίο όμως είναι πως θεώρησε "χτύπημα κάτω από τη μέση" τις δηλώσεις του αντιπάλου του στις εκλογές.

Η δήλωση - απάντηση του Γιώργου Παυλίδη 

Ο νέος Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης έμεινε έκπληκτος από το δελτίο τύπου του κ. Κουίκ, περί της τηλεφωνικής επικοινωνίας για τη διατύπωση συγχαρητηρίων προς αυτόν για την εκλογή του και πρόθεσης «συνεργασίας», το οποίο συνοδευόταν με αχαρακτήριστη επίθεση, με επίκληση επικοινωνιακά κατασκευασμένων επιζήμιων θέσεών του, περί χρυσού, ΕΟΖ κλπ.
Κατόπιν αυτού του τηλεφώνησε, για να του μεταφέρει την έντονη δυσαρέσκειά του και τη θέση ότι, «στον τόπο μας τα συγχαρητήρια και η πρόθεση συνεργασίας δεν συνοδεύονται με χτυπήματα κάτω απ’ τη μέση. Δεν είναι ανεκτές τέτοιες συμπεριφορές. Βρίσκονται εκτός της πολιτικής μας ηθικής».
Τέλος ο νέος Περιφερειάρχης διατυπώνει την ανησυχία του για τα φαινόμενα αχαλίνωτης κινδυνολογίας, απ’ όπου κι αν προέρχονται, που υπονομεύουν το κλίμα ασφάλειας στην περιοχή, το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την ευημερία των πολιτών.

Και, φυσικά, με αυτή του τη δήλωση ο νέος περιφερειάρχης της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, άφησε άφωνους σχεδόν τους πάντες, πλην εκείνων που διείδαν πως ενδεχομένως θα έχουν οφέλη από την αλλαγή προσώπων στην ακριτική περιφέρεια της χώρας.


Εμείς, προσπαθούμε να αναλύσουμε, με πραγματικά καλή θέληση τι εννοούσε ο κ. Παυλίδης με τη φράση του για "χτυπήματα κάτω από τη μέση" και, ειλικρινά, δυσκολευόμαστε να αντιληφθούμε τι ακριβώς εννοούσε ο κ. Περιφερειάρχης;
Άραγε, προσβλήθηκε θεωρώντας πως το μήνυμα του κ. Κουίκ ενείχε σκοπιμότητα για εμπλοκή και σχέσεις του, ως περιφερειάρχη, με ανθρώπους του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής; Μάλλον, όχι, αφού στο ίδιο το μήνυμά του (αλλά και σε δήλωσε που είχε κάνει σε ραδιόφωνο της Καβάλας κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου) θεωρεί ως μη ρεαλιστική την ανησυχία του πολιτικού του αντιπάλου, αλλά και ως κινδυνολογία τις πολύ συγκεκριμένες αναφορές του κ. Κουίκ, σχετικά με το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, την ΕΟΖ και τον χρυσό!!!

Σε δεύτερο χρόνο σκεπτόμενοι, αντιλαμβανόμαστε πως η φράση για "χτύπημα κάτω από τη μέση", υπονοεί κάτι βαθύτερο, για το οποίο δεν θα θέλαμε να γίνουμε κακοί μάντεις, ούτε να θεωρηθούμε ως σκοπούμενα κινούμενοι εναντίον του νέου περιφερειάρχη. Ο χρόνος θα δείξει, αν και οι προεκλογικές πληροφορίες για τις επαφές του νυν περιφερειάρχη δημιουργούν ή αιτιολογούν τις οποιεσδήποτε αμφιβολίες σχετικά με την αντίληψη του κ. Παυλίδη όσον αφορά τα "χτυπήματα κάτω από τη μέση"..., εκτός και εάν ισχύει το "όποιος έχει τη μύγα, μυγιάζεται"...


Εμείς πάντως, θέλοντας να ενημερώσουμε τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δημοσιεύουμε από το twitter του τούρκου προξένου κ. Ιλχάν Σενέρ, την εικόνα που αυτή τη στιγμή έχει αποτυπωθεί στον εκλογικό χάρτη...





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]