Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αμερικανός ΑΓΕΕΔ: “Η κύρια απειλή του ΝΑΤΟ προέρχεται από Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική”

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

«Η κατάσταση σχετικά με την Ουκρανία- Ρωσία, καθώς και η ενίσχυση με νατοϊκές δυνάμεις της ανατολικής Ευρώπης, αποτελεί όντως σοβαρή απειλή για την συμμαχία, αλλά η κύρια απειλή για το ΝΑΤΟ ενδεχομένως να έρχεται από την» νότια πτέρυγα» , δηλαδή, την Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική», δήλωσε ο αμερικανός ΑΓΕΕΔ στρατηγός Martin Dempsey!!.

Επιβεβαιώνοντας βέβαια ότι η κατάσταση με την Ρωσία, λόγω της Ουκρανίας είναι» εξαιρετικά ανησυχητική», ο στρατηγός Martin Dempsey, σημείωσε ότι «το ΝΑΤΟ βρίσκεται σε ένα σημαντικότατο σταυροδρόμι και η κατάσταση στην νοτιο-ανατολική πλευρά του, θα πρέπει να υπόκειται σε αναθεώρηση», αναφέρει το πρακτορείο ITAR - TASS.

«Ωστόσο, η προσωπική μου συμβουλή για το ΝΑΤΟ είναι ότι η νότια πλευρά του, αξίζει πολύ περισσότερη προσοχή από ό, τι έως τώρα», δήλωσε ο Αμερικανός επικεφαλής του αμερικανικού μικτού γενικού επιτελείου.

«Τα προβλήματα που ήδη υφίστανται σε αυτήν την περιοχή συμπεριλαμβανομένης της Μέση Ανατολής έως και της Βόρειας Αφρικής, μπορεί να αλλάξουν ουσιαστικά την ζωή στην Ευρώπη. Και όχι μόνο στο Νότο, αλλά και στο κέντρο και στα βόρεια της ευρωπαϊκής ηπείρου», δήλωσε ο Dempsey, αναφερόμενος στις ενέργειες των ισλαμιστών εξτρεμιστών σε Συρία και Λιβύη.

Ο επικεφαλής του μικτού συμβουλίου αρχηγών, δήλωσε ότι προτίθεται να μοιραστεί την άποψη αυτή με τους ομολόγους του από τις άλλες χώρες του ΝΑΤΟ, κατά τη επικείμενη συνεδρίαση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την πολιτικο-στρατιωτική κρίση στην Ουκρανία το ΝΑΤΟ έχει αναλάβει τον έλεγχο της αεράμυνας των χωρών της Βαλτικής, με την αποστολή μαχητικών αεροσκαφών από πολλές χώρες, καθώς και με την αποστολή ναυτικών δυνάμεων.

Στα τέλη Μαρτίου, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν δήλωσε ότι τα γεγονότα στην Ουκρανία μπορεί να οδηγήσουν σε αλλαγές της προσέγγισης της ένταξης νέων μελών στο ΝΑΤΟ. Ειδικότερα, ο Ράσμουσεν δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να επεκτείνεται προς ανατολάς και να ενισχύσει την παρουσία του σε χώρες - μέλη της συμμαχίας στην Ανατολική Ευρώπη.

Επιπλέον, πιστεύει ότι τα γεγονότα στην Ουκρανία θα πρέπει να χρησιμεύσουν ως «σήμα κινδύνου», για τις ευρωπαϊκές χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, προτρέποντας αυτές να αυξήσουν τις στρατιωτικές τους δαπάνες. Για την Ρωσία ο Ράσμουσεν τόνισε ότι συμπεριφέρεται περισσότερο» ως εχθρός, παρά σαν εταίρος».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Πενταγώνου, περίπου 200 πεζοναύτες μεταστάθμευσαν στη Σικελία από τη βάση τους στην Ισπανία εξαιτίας ανησυχιών για τις ταραχές στη Βόρεια Αφρική. Σημειώνεται ότι και τον Οκτώβριο του 2013, περίπου 200 αμερικανοί πεζοναύτες είχαν μετακινηθεί προσωρινά στην νατοϊκή αεροπορική βάση» Sigonela», στη Σικελία.

Σίγουρα ο επικεφαλής του μικτού επιτελείου αρχηγών στο Πεντάγωνο στρατηγός Martin Dempsey, γνωρίζει επακριβώς τι δηλώνει και πως το δηλώνει, δημιουργώντας εύλογες ανησυχίες σε όλη την Ευρώπη.

Προφανώς αναμένονται εξελίξεις από τις δύο αυτές περιοχές από πιθανό κύμα τρομοκρατίας, το όποιο μεταφράζοντας τα συμφραζόμενα του στρατηγού» απειλεί» να σαρώσει ολόκληρη την Ευρωπαϊκή ήπειρο.

Υπενθυμίζουμε τις πρόσφατες κοινές ασκήσεις των ενόπλων δυνάμεων Σαουδικής Αραβίας και της Αιγύπτου πριν ένα μήνα, αλλά και τις στρατιωτικές ασκήσεις 100.000 Σαουδαράβων στρατιωτών πριν 20 ημέρες, με ταυτόχρονη παρουσία κινεζικών πυραύλων DF-3 για πρώτη φορά.

Στην Λιβύη επικρατεί αναρχία και η χώρα αναμένει από τον Δεκέμβριο να υιοθετήσει πλήρως τον νόμο της Σαρίας.

Καθώς διαφαίνεται λοιπόν στο ορίζοντα» έρχεται αφρικανική σκόνη αλλά και αμμοθύελλα από την Μ. Ανατολή» που» απειλεί να σκεπάσει την Ευρώπη», γεγονός που το επιβεβαιώνει και ο αμερικανός επιτελάρχης.




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]