Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Περίεργοι» καιροί…

Μας αρκεί απλά να πούμε το παραπάνω και να προσπεράσουμε το γεγονός…; Μας αρκεί να «χωνέψουμε» και αυτό το γεγονός και να πάμε παραπέρα…; Άλλωστε τέσσερα (4) χρόνια τώρα αυτό Δεν κάνουμε; Ακούμε, πληροφορούμαστε, ενημερωνόμαστε και… άντε και κανένας αναθεματισμός και… πάμε παρακάτω, στο επόμενο. Άραγε αυτό αρκεί, αυτό φθάνει(;) και μάλιστα για ένα τόσο σημαντικό θέμα, όπως η πατρίδα;

Ήταν Άνοιξη του 2010 που ο κ. ΓΚΑΠ διοικούσε έναν τιτανικό, που διοικούσε μία διεφθαρμένη χώρα (χώρο, μάλλον κατ’ αυτόν), όπως δήλωσε και μάλιστα Διεθνώς, κάνοντάς μας Διεθνώς ρεζίλι, έρχεται το ΔΝΤ ή καλύτερα η Τρόικα (ή ελληνιστί η Τριμερής) επιτήρηση στην πατρίδα μας. Στην αρχή λίγοι «ξεσηκώθηκαν» (ή μάλλον πολλοί), αλλά ήρθε ο εμπρησμός της Μαρφίν και ο θάνατος τεσσάρων ψυχών και μαζί ο «θάνατος» όλων μας, ασορτί με το μωβ πένθιμο χρώμα της γραβάτας του κ. ΓΚΑΠ στο Καστελόριζο και όλα σταμάτησαν.

Μετά ήρθε η Άνοιξη και το γλυκό καλοκαιράκι του Ιουνίου του 2011. Μαζεύτηκαν πάλι πολλοί, κάθε απόγευμα στις πλατείες και στο Σύνταγμα, «οι Αγανακτισμένοι» τους ονόμασαν. Όμως, μαζί τους ήρθαν και τα «βεγγαλικά» κοκ του κ. Παπουτσή, του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη…, (λέγε με τώρα, καθώς το Υπουργός Δημοσίας Τάξεως του ερχόταν βαρύ), άγριο «μαύρο σύννεφο» πλήθους μπρος από τη Βο(υ)λή και άγριο ξύλο μετ’ απειλών του ψηλοΚοντού – υβριστή κ. Παπακωνσταντίνου του Μεσοπρόθεσμου ότι «πάπαλα» μισθοί-συντάξεις αν δεν ψηφισθεί και κατά τη διάρκεια ψήφισής του πολύ ξύλο, λέμε ! Οριακά το πέρασε, οριακά συντηρήθηκε η κυβέρνηση ΓΚΑΠ, όμως εξαφανίσθηκαν και από προσώπου γης οι Αγανακτισμένοι.

Μετά ήρθε η «Δημοκρατικά» εκλεγμένη κυβέρνηση του κ.Παπαδήμ(ι)ου, πέρασαν καμιά δεκαριά ΠΝΠ (πράξεις νομοθετικού περιεχομένου… δημοκρατικότατα), ύστερα ήρθαν οι Διπλές εκλογές του 2012 με τις «τσάρτερ χρηματαποστολές» της κας Σπυράκη και παρ’ αυτά το πολυπόθητο 180 βο(υ)λευτάδες δεν το ‘φθάσαν. Ακολούθως έγινε η κυβέρνηση ΠασοκΝΔημαρ. Βρε τι ανίκανοι αυτοί οι υπουργοί της Δημάρ, γι’ αυτό «κλείσαμε» την ΕΡΤ (σ.σ. ότι Κανείς Δεν είπε (ούτε ξομολογήθηκε) ότι μία ΠΝΠ της προκοπής δεν μπόρεσαν να εκδώσουν για να κλείσουν της ΕΡΤ, καθώς αυτή απαιτεί για το υποστατό της τις υπογραφές Όλων των υπουργών του Υπουργικού Συμβουλίου, μήπως Δεν την υπέγραψαν οι υπουργοί της Δημάρ; Φυσικά κανείς δεν το λέει αυτό ούτε ο ακραιφνής Δημοκράτης κ. Κουβέλης, «Γεια σου ρε μπάρμπα της Δημοκρατίας Σας!!!», που έφυγες γιατί δεν Πέρασες το Αντιρατσιστικό, τρομάρα σου.

Ακολούθησε η διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών, των σχολικών φυλάκων, της δημοτικής αστυνομίας κοκ … και αναμένουμε εν τέλει και τη διαθεσιμότητα/σχόλασμα της ζωής όλων μας, απλά ορισμένοι από εμάς, ακόμη, δεν το συνειδητοποίησαν … Όμως, έρχεται με μαθηματική ακρίβεια, άλλωστε το είπε πριν από εμάς για εμάς ο Μπρεχτ*.

Ποια άλλη έκπτωση στη ζωή μας θα ανεχτούμε, ποια άλλη έκπτωση στην αξιοπρέπειά μας; Άντε και όλα αυτά που ήρθαν και θα έρθουν να τα ανεχτούμε, να τα υπομένουμε, να τα «χωνέψουμε», όμως τις εκπτώσεις κατά της πατρίδας (μας), ΓΙΑΤΙ;

Αν συνεχίσουμε έτσι, τίποτε δεν μας γλιτώνει και από άλλες καταστροφές που σε συνέχεια των καταστροφών που υπέστη ο Ελληνισμός στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα, θα του δώσουν το Τελειωτικό χτύπημα. Άλλωστε τώρα ήδη υφιστάμεθα μία σιωπηρή, ύπουλη και εν καιρώ «ειρήνης» γενοκτονία, βλ τον αριθμό των γεννήσεων που προ πολλού είναι μικρότερος από τον αριθμό των θανάτων. Ήδη η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε.

Θαρρείς, λοιπόν, και Δεν μας έφταναν όλα αυτά και καθώς πλέον έχουμε εισέλθει για τα καλά στην προεκλογική περίοδο και εδώ στη Θράκη (την Ελληνική; ), όλα και όλοι στρέφονται γύρω από το … βρες το, έχεις μόλις μερικά δεύτερα ακόμη)… από το Τουρκικό προξενείο στην (της) Κομοτηνή … Ναι βέβαια εδώ στην σ.σ. Ελληνική Θράκη κάνει κουμάντο το Τουρκικό προξενείο.

Ό,τι θες στα τουρκικά, εδώ θα το βρεις. Αφίσες των υποψηφίων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων στα τουρκικά, Εδώ. Επαφές και φωτογραφίες των υποψηφίων περιφερειαρχών με τον Τούρκο πρόξενο, Εδώ. Αφίσες αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης στα τουρκικά, Εδώ. Τοπικά τηλεοπτικά κανάλια με ειδήσεις στα τουρκικά και μάλιστα με φόκους (στα ελληνικά εστίαση, ζουμ) στους 3 προύχοντες της περιοχής βλ ψευδομουφτής, τοπικός βο(υ)λευτής, τούρκος πρόξενος, Εδώ … και άλλα πόσα αναρίθμητα παραδείγματα.

Μήπως μου διαφεύγει κάτι; Μάλλον «διεθνοποιηθήκαμε» τουρκικά και δεν το κατάλαβα, έμεινα πίσω, εγώ ο «οπισθοδρομικός»;

Καθώς τα πράγματα πλέον έχουν «χοντρύνει» τόσο που άλλο Δεν πάει και καθώς μόνο γραφικοί δεν είναι πλέον όλοι αυτοί που τα κάνουν όλα αυτά, αφού είναι πλέον «πολλά τα …μύρια» του Τουρκικού προξενείου / Τουρκίας και ως εκ τούτου οι «συνειδήσεις» όλων αυτών των «κυρίων» είναι εύκολα και άνετα εξαγοράσιμες … Απλά είναι τα πράγματα: Καθείς εφ ω ετάχθη, Ήγγικεν η ώρα, Μολων Λαβέ.

Αναγνώστης

* Ένα ποίημα που αποδίδεται σε λάθος άνθρωπο. Είναι το γνωστό “Όταν ήρθαν να πάρουν…”:
Όταν ήρθαν να πάρουν τους τσιγγάνους δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν τσιγγάνος.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν κομμουνιστής.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν Εβραίος.
Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα, δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει…
Για σένα που νομίζεις ότι η δική σου σειρά δε θα φτάσει ποτέ... 
Ότι επειδή ακόμη δε χρειάστηκε να πας στο νοσοκομείο και να σε διώξουν γιατί δεν έχεις λεφτά.. 
Ότι επειδή ακόμη έχεις ένα πιάτο φαί, δε θα στο πάρουν …
Ότι ακόμη δε σου πήραν το σπίτι του πατέρα σου για χρέη στο Δημόσιο, θα τη γλυτώσεις… 
Ότι επειδή το παιδί σου ακόμη είναι στο σχολείο, θα συνεχίσει.. 
Οτι η ζωή σου δεν επηρεάζεται από εκείνη του διπλανού σου..

Το έχουμε δει (σε διάφορες εκδοχές…) σχεδόν παντού, από ιστολόγια μικρά ή μεγάλα, σοβαρά ή γελοία, σε εφημερίδες και περιοδικά. Η αλήθεια είναι όμως ότι συγγραφέας του ποιήματος δεν είναι ο Μπρεχτ μα ο Γερμανός πάστορας Martin Niemöller. Το ποίημα είναι αυτοβιογραφικό λίγο μια κι ο ίδιος επέδειξε την αδιαφορία που αναφέρει και στο τέλος φυλακίστηκε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης από τους ναζιστές. Πρωτοδημοσιεύτηκε το 1955 στο βιβλίο του Milton Mayer Νόμιζαν πως ήταν ελεύθεροι. Πληροφοριακό υλικό για τον πάστορα, την ιστορία του ποιήματος και τις διάφορες παραλλαγές του μπορείτε να διαβάσετε εδώ: http://www.history.ucsb.edu/

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]