Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η ιστορία απλά επαναλαμβάνεται...

Tου Κωνσταντίνου Χατζή

Μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις των Φαϊνάνσιαλ Τάϊμς, ολίγα εικοσιτετράωρα προ των εκλογών και την προσπάθεια να κάνει σχεδόν ήρωες τους Σαμαρά-Βενιζέλο στα μάτια της κοινής γνώμης, έρχονται στο μυαλό τα ιστορικά γεγονότα της δύσμοιρης αυτής χώρας.

Το 1831 ο Εθνικός Κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας, μέσα σε δυόμισι χρόνια έχει κάνει την πρώτη απογραφή του πληθυσμού, την Διοικητική διαίρεση της χώρας, την ίδρυση των Δικαστηρίων και Εμποροδικείων, την θέσπιση κώδικα πολιτικής δικονομίας, την καταστολή της πειρατείας, την αναδιοργάνωση στρατού και στόλου, την ίδρυση της Σχολής Ευελπίδων, του Εθνικού Νομισματοκοπείου, την κοπή νέου νομίσματος (φοίνικας), την οργάνωση σχολείων, γυμνασίων και μελέτη για Πανεπιστήμιο, την ίδρυση της Γεωργικής Σχολής, της Εθνικής Χρηματιστικής Τραπέζης και την αναίμακτη απελευθέρωση της Στερεάς Ελλάδος μέχρι την Λαμία.
Μια σφαίρα και μια μαχαιριά πισώπλατη, η δίκαιη αμοιβή του!!!!

Το 1843 στην Ελλάδα ο Βαυαρός βασιλιάς Όθων είναι και πρωθυπουργός!
Αρνείται πεισματικά να αναγνωρίσει τα Δάνεια της Ανεξαρτησίας (1824 και 1825) ύψους 2.800.000 χρυσών λιρών, με το αιτιολογικό ότι τότε που υπεγράφησαν δεν υπήρχε αναγνωρισμένο ελληνικό κράτος και ότι ο ίδιος ανέλαβε τον θρόνο μόλις το 1832, ημερομηνία ενάρξεως της "νομίμου" και διεθνώς αναγνωρισμένης κυβερνήσεως.
Ο Συνταγματάρχης Καλλέργης ανέλαβε τα υπόλοιπα...και τα Δάνεια εξοφλήσαν μέχρι δεκάρας!

Το 1920, βρίσκει την Ελλάδα τριπλάσια σε έκταση και πληθυσμό, με την Συνθήκη των Σεβρών να της παραχωρεί τμήμα της προαιώνιας Κοιτίδας της Ιωνίας και να της αναγνωρίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στα Βαλκάνια και στην Ανατολική λεκάνη της Μεσογείου. Αυτά τον Αύγουστο. Ο Νοέμβριος ακολούθησε...!!!

Το 1945 τελειώνει ο μεγαλύτερος και καταστροφικότερος πόλεμος που γνώρισε η ανθρωπότητα, τουλάχιστον μέχρι σήμερα και η Ελλάς είναι στην πλευρά των Νικητών, με ουσιαστική και καθοριστική συμβολή (καθυστέρηση Γερμανών για την εισβολή τους στην ΕΣΣΔ), με Αντίσταση και με Ελπίδα για δικαιοσύνη στην ...μοιρασιά!
Ο Δεκέμβρης του 1944 έχει ήδη... προηγηθεί!!!

Το 1955, ένας Στρατάρχης, που δεν έφυγε ενώ μπορούσε, στην Κατοχή, που συνελήφθη και οδηγήθηκε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Γερμανών, που ταλαιπωρήθηκε και γύρισε πίσω ξεχασμένος από όλους, που τον θυμήθηκαν μόνο όταν τον είχαν ανάγκη γιατί ήταν εκείνος που σταμάτησε τον επί πέντε έτη αδελφοκτόνο πόλεμο, αποφασίζει να λύσει το Κυπριακό με το σπαθί και όχι με την πένα (ΕΟΚΑ Α-Γρίβας) και να κάνει αντίποινα στους Τούρκους για τα Σεπτεμβριανά του '55. Ο Οκτώβριος δεν άργησε να έρθει...το ίδιο δεν ισχύει για το πιστοποιητικό θανάτου, αυτό ακόμα το περιμένουμε!

Το 1973, η επί είκοσι χρόνια ραγδαίως και σταθερώς αναπτυσσόμενη χώρα, έβγαινε από την περίοδο της <<ανωμαλίας>>, με Πρωθυπουργό τον εμπνευστή αυτού του οικονομικού θαύματος, έναν πανίσχυρο Στρατό και μια ευημερούσα κοινωνία. Ο Νοέμβριος ήρθε, πέρασε και μας άφησε πίσω του την γνωστή μας...Μεταπολίτευση και την μισή Κύπρο!

Το 2009, ένας πολύ λίγος, πολύ μικρός και πολύ οκνηρός πρωθυπουργός, κλείνει το μάτι στον Εθνικό Ηγέτη Τάσσο Παπαδόπουλο (μέχρι την σωρό του βεβήλωσαν!), λέει όχι στην είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ ως Μακεδονίας και κλείνει μια συμφωνία με τους Ρώσους για να κάνει αυτή την χώρα άτρωτη οικονομικά και γεωπολιτικά, στην περιοχή.
Έφυγε... νύχτα και παρ' ολίγον ως Τριανταφυλλίδης!!!

Το 2012, δύο συμφοιτητές, δύο παλαιοί φίλοι και μαζί τους ένας άνθρωπος(;) χωρίς φραγμούς σε σώμα και σκέψη, αποφασίζουν να κάνουν την βρώμικη δουλειά. Μαζί, από κοινού. Και ο λαός (ένα τμήμα του) ακόμα τους χειροκροτεί!!!

Καλή ψήφο ή όπως συνηθίζουμε να λέμε... καλό βόλι!

Αλλά αυτό το έλεγαν οι μανάδες των ηρώων του '21, για τα ίδια τα παιδιά τους, δηλαδή τους εύχονταν... καλό θάνατο!!!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]