Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι θα χάσουμε, αν δεν ψηφίσουμε ΠΑΣΟΚ σε αυτές τις εκλογές

Όλο το τυμπανιαίο, οδωδός και ραγδαίως αποσυντιθέμενο ΠΑΣΟΚ έβαλε τη λεοντή της «Ελιάς» και βρυχάται. Πρώτος - πρώτος ο Αρχηγός του. Αν δεν ψηφίσετε «Ελιά», ήτοι ΠΑΣΟΚ, θα καταρρεύσει η κυβέρνηση 

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης 

[Τη διακοσιοστή ένατη ημέρα από την υποβολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου της μήνυσης της ΧΑ για την τρύπα στα Ταμεία του ΠΑΣΟΚ, πληροφορήθηκα ότι ο εισαγγελεύς επεμβαίνει. Δέκατη τέταρτη ημέρα, λοιπόν, από την είδηση για την έναρξη ποινικής διαδικασίας διερεύνησης των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ μέχρι την έκδοση απαλλακτικού βουλεύματος με την ελπίδα να διαψευσθώ. Βρισκόμαστε τώρα στη διακοσιοστή δέκατη τέταρτη ημέρα από τη δημοσιοποίηση της φήμης ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνα των βουλευτών της αντιπολίτευσης, στην εκατοστή πεντηκοστή ένατη από τη δημόσια καταγγελία της Λ. Κατσέλη αφ’ ενός ότι την «έφαγαν» οι τραπεζίτες, επειδή δεν τους εξυπηρετούσε ο «νόμος Κατσέλη», αφ’ ετέρου ότι αποτελεί έγκλημα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με χρήματα του Έλληνα φορολογουμένου και στην εικοστή τρίτη από τη μηνυτήρια αναφορά τού Γ. Καρατζαφέρη για όσα λέει κάποιος Μπαλτάκος για χειραγώγηση της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση. Κανένα παπαγαλάκι δεν με ενημέρωσε για το αν κινήθηκε κάποια διαδικασία διερεύνησης των καταγγελλομένων στις τρεις τελευταίες περιπτώσεις. Τί συνέβη; Εξακολουθούν να μην τηλεφωνούν οι παπαγάλοι στους Εισαγγελείς;].

Όλο το τυμπανιαίο, οδωδός και ραγδαίως αποσυντιθέμενο ΠΑΣΟΚ έβαλε τη λεοντή της «Ελιάς» και βρυχάται. Πρώτος-πρώτος ο Αρχηγός του. Αν δεν ψηφίσετε «Ελιά», ήτοι ΠΑΣΟΚ, θα καταρρεύσει η κυβέρνηση, επειδή το ΠΑΣΟΚ δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει να φέρει βάρη που δεν του αναλογούν χωρίς την έγκριση του ελληνικού λαού [και γιατί περίμενες τόσον καιρό να τη ζητήσεις ρε φιλάρα και μας κρατούσες σε αγωνία;]. Άρα, όσοι επιμένετε να ψηφίσετε ΝΔ, ψηφίστε εμάς, διότι χωρίς εμάς δεν θα υπάρχει ΝΔ στην κυβέρνηση. Αν δεν μας ψηφίσετε, θα έλθει το χάος, αφού δεν θα έχετε Άδωνι να συνεχίζει τη διάλυση της υγείας, Βρούτση να κόβει μισθούς και συντάξεις, Χατζηαβάτη να πουλάει φρέσκο μπαγιάτικο γάλα και φάρμακα από τα supermarket και τόσα άλλα καλά. Εμείς φέραμε το βάρος αυτής της επιτυχούς  προσαρμογής. Ανταμείψτε μας!
 
Ο εκβιασμός είναι το έσχατο στάδιο της απελπισίας, εξ ου και ο Μπένι επιδίδεται σε μία απέλπιδα προσπάθεια να μας πείσει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο ΔΝΤ, και πρέπει να του δώσουμε το φιλί της ζωής για να συνεχίσει το θεάρεστο έργο του.
 
Ας δούμε τί θα χάσουμε, αν το ΠΑΣΟΚ-Ελιά εξαφανισθεί από προσώπου γης, όπερ εύχομαι ολοψύχως. Θα χάσουμε τον Μπένι με τους συνταγματικούς ακροβατισμούς του και εκατοντάδες στελέχη που θα εγκλεισθούν στις φυλακές, θα χάσουμε την ξύλινη σοσιαλιστική γλώσσα, την κομπορημοσύνη των στελεχών του που εξακολουθούν να πιστεύουν ότι χάρη σ’ αυτά έχουμε δημοκρατία στην Ελλάδα και υπάρχουμε ως έθνος, θα χάσουμε κομμάτι [έτσι για τα μάτια] από τη βαθειά διαπλοκή πολιτικών,  συνδικαλιστών και εργολάβων, θα χάσουμε τον μπούσουλα της τρόικα καθ’ υπόδειξη του εγχώριου κατεστημένου. Θα τα χάσουμε όλα και θα γίνουμε Ουκρανία ή  Αργεντινή ή Βενεζουέλα ή Βιετνάμ ή Συρία ή Αφγανιστάν ή Καμπότζη ή Ιράκ ή Λιβύη ή Τυνησία ή Λίβανος ή Αίγυπτος ή Γεωργία ή Βοσνία. Ίσως και να γίνουμε όλα αυτά μαζί. Άσε που δεν θα έχουμε ούτε χαρτί υγείας να σκουπιστούμε μετά την αφόδευση  της 25.05.2014.
 
Εν ολίγοις: θα χάσουμε το σοσιαλιστικό όραμα του Άκη, του Γιάννου, του Τσουκάτου, του Καρχιδάκη, του Μπεγλίτη, του Μαντέλη, του Παπουτσή, του Γιωργάκη βεβαίως-βεβαίως, του Σημίτη, του Πάγκαλου, του Ρέππα, του Ευθυμίου, του Βερελή, του Ροβέρτου, του Παπαϊωάννου, του Πρωτόπαππα, του Μπένι, του Καστανίδη, του Δακρυοχοΐδη, της Κατσέλη, του Σκανδαλίδη, του Λοβέρδου, του Κουτρουμάνη, του Σαχινίδη, της Φώφης, του Κουσελά, του Σηφουνάκη. Και μαζί τους θα χάσουμε τον Άδωνι, τον Χατζηαβάτη, τον Νότη, τον Κυριάκο, τον Μιλτιάδη. Λίγο τόχεις; Μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια.
 
Άλλαις λέξεσιν: «L’ etat c’ est nous» και «πας μη μεθ’ ημών των λαμογίων, κατά της Ελλάδος»!
 
Εις απάντησιν παραθέτω μέρος πονήματος του πλέον αιμοδιψούς ρατσιστή φασίστα  της φυλής μας που κάτι λέει για σκυλιά που τα καρτερούσε ο Άδης. Κάνετε παραλλαγές και διασκευές με τη φαντασία σας κατά το δοκούν. 

«Ιδού, εμπρός σου ο τοίχος στέκει της αθλίας Τριπολιτσάς·
τώρα τρόμου αστροπελέκι να της ρίψεις πιθυμάς.
Μεγαλόψυχο το μάτι δείχνει πάντα οπώς νικεί,
κι ας ειν' άρματα γεμάτη και πολέμιαν χλαλοή.
Σου προβαίνουνε και τρίζουν για να ιδείς πως ειν' πολλά·
δεν ακούς που φοβερίζουν άνδρες μύριοι και παιδιά;
Λίγα μάτια, λίγα στόματα θα σας μείνουνε ανοιχτά.
για να κλαύσετε τα σώματα που θε νά 'βρει η συμφορά!
Κατεβαίνουνε, και ανάφτει του πολέμου αναλαμπή·
το τουφέκι ανάβει, αστράφτει, λάμπει, κόφτει το σπαθί.
Γιατί η μάχη εστάθει ολίγη; Λίγα τα αίματα γιατί;
Τον εχθρό θωρώ να φύγει και στο κάστρο ν' ανεβεί.
Μέτρα! Ειν' άπειροι οι φευγάτοι, οπού φεύγοντας δειλιούν·
τα λαβώματα στην πλάτη δέχοντ', ώστε ν' ανεβούν.
Εκεί μέσα ακαρτερείτε την αφεύγατη φθορά·
να, σας φθάνει· αποκριθείτε στης νυκτός τη σκοτεινιά!
Αποκρίνονται και η μάχη έτσι αρχίζει, οπού μακριά
από ράχη εκεί σε ράχη αντιβούιζε φοβερά.
Ακούω κούφια τα τουφέκια, ακούω σμίξιμο σπαθιών,
ακούω ξύλα, ακούω πελέκια, ακούω τρίξιμο δοντιών.
Α, τι νύκτα ήταν εκείνη που την τρέμει ο λογισμός!
΄Αλλος ύπνος δεν εγίνει πάρεξ θάνατου πικρός.
Της σκηνής η ώρα, ο τόπος, οι κραυγές, η ταραχή,
ο σκληρόψυχος ο τρόπος του πολέμου, και οι καπνοί,
και οι βροντές και το σκοτάδι οπού αντίσκοφτε η φωτιά,
επαράσταιναν τον ΄Αδη που ακαρτέρειε τα σκυλιά·»
[αφιερούται και στον παραποτάμιο κ. Δήμου, αλλά και στη χαβούζα τον Πάγκαλο, όπου εκβάλλει το ποτάμι]
Σωτήριος Καλαμίτσης 
Επιστήθιος φίλος του γιατρού Γωγούση, σφόδρα δε πιθανόν και ομόκελλος

Πηγή TaXalia

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. http://www.youtube.com/watch?v=SuMPchVezyY

    Μακάρι να (μην) ξαναακούσουμε αυτά τα υπέροχα ελληνικά...Λείπουν από την Πωλητική Σκηνή αυτοί οι "ΗΓΕΤΕΣ" και τέρατα εξυπνάδας και μορφώσεως!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δηλαδη τι θα χασουμε αν φυγει το πασοκ;;;εμεις δεν θα χασουμε τιποτα...εμεις θα ξαναβρουμε τον εαυτο μας...αυτοι θα χασουν την εξουσια ,τις καρεκλες τους,τους θρονους τους που τους κουβαλαμε στις πλατες μας.Αμαν ρε Ελληνα,εισαι τοσο εξυπνος ,τοσο μαγκας τοσο σχολαστικος,τοσο ψηρας, οταν θες που σκας γαιδαρο...αυτους τους χαραμοφαιδες,αυτους τους κοπανους,αυτους τους καταστροφεις.. τι σου εχουν κανει και τους ανεχεσαι;;;πως σου τους περασαν ετσι στην συνειδηση και εχει το θρασος ..ποιος ο βενιζελος που δεν εχει προσφερει ενα δεντρο σαυτο τον τοπο... που εχει παρει στο λαιμο του, τοσους ανθρωπους...psi,ομολογιουχους,χαρατσια,ν.περι ευθυνης υπουργων,υποβρυχια,λιστα λαγκαρντ,ανοησιες στην κριση της Συριας,ανοησιες στην κριση της Ουκρανιας...ενας επικυνδυνος ανθρωπος για την Ελλαδα τολμα και λεει αυτες τις βλακειες και τον αναπαραγουν τα ΜΜΕ..και μεις τον σχολιαζουμε,ποιον αυτον τον αχρηστο...τι να πω τοση παρακμη σαυτο τον ελληνα;;;τοση αλλωτριωση;;;δεν το πιστευω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκτος από τον τίτλο και ίσως την πρώτη παράγραφο διάβασες καθόλου το υπόλοιπο κείμενο πριν να σχολιάσεις; Μην γίνεσαι σαν τον Χρυσοχοΐδη. αυτή μας η τεμπελιά μας έχει φέρει στο χάλι που είμαστε, επειδή ποτέ δεν "διαβάζαμε" τους αλήτες τους πολιτικούς, παρά μόνο ακούγαμε τα συνθήματα που πετούσαν. Άντε διάβασε και το υπόλοιπο και σχολίασε μετά

      Διαγραφή
    2. το ξαναδιαβασα το κειμενο και το συμπερασμα μου ηταν το αυτο με το εξαρχης..οτι ειναι καυστικοτατο εως σατυρικο,,το δικο μου σχολιο συμπληρωματικα υπερθεματιζει συμφωνει και επαυξανει με την προσωπικη πινελια απευθυνοντας τις αποριες μου στον συνελληνα...μακρια απο εμενα το παρτσακλο ο χρυσοχοιδης...συμφωνω οτι μονο τα συνθηματα μας περνουσαν και εμεις τα πιστευαμε...λες και εχουν μπεσα ολα αυτα τα λαμογια...γηρασκω αει διδασκομενος..στερνη μου γνωση να σειχα πρωτα...και παλι εχουν τροπους να μας ξεγελουν,εφοσον ολοκληρο συστημα δουλευει για αυτους.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]