Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το έγκλημα της ψήφου

Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος 

Λοιπόν, πρέπει να το ξανασκεφτούμε: οι εκλογές ίσως θα έπρεπε να καταργηθούν, αν πιστέψει κανείς την κυβέρνηση.

Η λογική της είναι η εξής, όπως καταγράφεται με γλαφυρότητα και στα μελοδραματικά τηλεοπτικά της σποτ: αν οι πολίτες δεν ψηφίσουν Ν.Δ., η χώρα θα καταστραφεί. Ολοκληρωτικά. Σα να έχει σκάσει πάνω της το μανιτάρι...

Αν, αντιθέτως, οι πολίτες ψηφίσουν το κυβερνητικό κόμμα, ο ήλιος θα λάμψει και πάλι σε αυτό τον τόπο, όλοι μαζί κι ο καθένας χωριστά θα μπούμε στον προθάλαμο της ευτυχίας...

Συνεπώς, με αυτά τα δεδομένα, γιατί να γίνονται εκλογές; Αν ψηφίζοντας ελεύθερα είναι περίπου βέβαιο ότι  αυτοκτονούμε, μήπως καλύτερα είναι να μην ψηφίζουμε;

Όχι για πάντα, απλώς, έτσι, για κανα δυο δεκαετίες, μέχρι να στρώσει σωστά η κατάσταση και μετά επιστρέφουμε στις κάλπες...

Δεν ακούγεται εφιαλτικό όλο αυτό; Και, παραδόξως, ταυτόχρονα και παιδαριώδες; Ομως αυτό ακριβώς είναι που λέει σήμερα η κυβέρνηση.

Στην αρχή το είπε το ΠαΣοΚ, πιο άγαρμπα (“αν δεν ψηφίσετε ΠαΣοΚ θα γίνουμε Ουκρανία”) και τώρα το λέει και η Ν.Δ.

Έχουν απλώς μείνει δύο χρόνια πίσω. Τότε, στις εκλογές του 2012, όταν η τρομολαγνία κυριάρχησε με τη λογική “ή εμάς ή έξω από το ευρώ και την Ευρώπη, κατευθείαν στο χάος”.

Η αλήθεια είναι ότι τότε αυτό δούλεψε, έφερε αποτέλεσμα. Ο κόσμος τρομοκρατήθηκε κι αυτό έγινε και σε συνδιασμό δε με ένα βαθύτατα διχαστικό σκεπτικό που χώριζε τους έλληνες πολίτες σε δύο κατηγορίες: στους “σοβαρούς” και “υπεύθυνους” που ψήφιζαν Ν.Δ. και στους άλλους που είχαν άλλες απόψεις.

Είπαμε τότε πολλές φορές από αυτή τη στήλη ότι ο διχαστικός πολιτικός λόγος είναι απαράδεκτος, όπως είναι και η λογική “ή εμείς ή το χάος”. Ομως τότε έπιασαν.

Τώρα δεν πιάνουν πια. Οι πολίτες θα ψηφίσουν ελεύθερα, χωρίς να περάσει η προσπάθεια της κυβέρνησης για “ποινικοποίηση” της ψήφου μέσα από την απόλυτη καταστροφολογία. Το κόλπο πάλιωσε και δεν δουλεύει.

Η ελευθερία της ψήφου δεν είναι έγκλημα. Είναι το υπέρτατο συνταγματικό δικαίωμα και καθήκον κάθε πολίτη.

Αντιθέτως: Έγκλημα είναι η ίδια η κυβέρνηση να εμφανίζει την ελεύθερη ψήφο ως έγκλημα.

Πηγή "Το Βήμα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Το υπέρτατο συνταγματικό δικαιωμα ειναι η δημοκρατία .
    Η ψήφος ειναι για τους ραγιάδες .
    Τι καλο να περιμένει κάποιος απο αμορφωτους και λαπαδες όταν ψηφίζουν τα ίδια πρόσωπα με άλλο προσωπείο ;
    Είμαστε σε ελεύθερη πτώση , δίχως αλεξίπτωτο ......
    Καλη τύχη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]