Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νουρέλ Σενέρ Ιλχάν: Η σύζυγος του πρόξενου Κομοτηνής στην αθηναϊκή νύχτα

Το τελευταίο διάστημα, λόγω των άτυχων πολιτικών χειρισμών επάνω στο θέμα της μειονότητας της Θράκης, το τούρκικο προξενείο της Κομοτηνής και, φυσικά, ο πρόξενος κύριος Ιλχάν Σενέρ, έχουν βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.
Και έχουν ακούσει τα... εξ αμάξης για γεγονότα που καταγγέλλονται και δείχνουν προσπάθεια εμπλοκής του πρόξενου στα ελληνικά πράγματα.

Αυτό που ωστόσο έχει μείνει στην αφάνεια είναι ένα πρόσωπο που... προξενεί ταραχή: Η σύζυγος του κ Πρόξενου Νουρέλ Σερέν.
Για την ακρίβεια η καλλίγραμη, μορφωμένη και πάντα ευγενική, κυρία Νουρέλ, είναι ο τύπος της... πρέσβειρας που (μας) καλομαθαίνει.
Σε πείσμα όσον απεργάζονται τη φιλία και τη γειτονία μεταξύ των δυο λαών, η Τουρκάλα φαίνεται να λατρεύει τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό, χωρίς να ξεχνά τις ρίζες της.

Στη νύχτα της Αθήνας

Η κ Νουρέλ λοιπόν, δεν είναι η γυναίκα του διπλωμάτη όπως θα την «παράγγελλναν» οι συντηρητικοί της Τουρκίας. Το αντίθετο. Φροντίζει τον εαυτό της και διατηρεί ένα ευρωπαϊκό προφίλ ενώ δεν εγκλωβίζεται σε στερεότυπα που θα της στερήσουν τη διασκέδαση.

Πρώτα από όλα μένει στην Αθήνα. Μπορεί ο σύζυγός της, Οσμάν Ιλχάν Σενέρ να υπηρετεί στην Κομοτηνή ως πρόξενος, όμως έχει περάσει από την Αθήνα, όπου διετέλεσε πρέσβης.
Όταν ο έμπειρος διπλωμάτης το 2008 ήρθε στην Αθήνα για να αναλάβει καθήκοντα από το Υπουργείο Εξωτερικών, στην Άγκυρα, όπου υπηρετούσε (εκεί γνωρίστηκαν και παντρεύτηκαν), η Νουρέλ και η κορούλα τους τον ακολούθησαν.
Εγκαταστάθηκαν στο Κολωνάκι και η καλλίγραμμη μελαχρινή λάτρεψε από την πρώτη στιγμή την ζωή της ελληνικής πρωτεύουσας .
Όσο απολάμβανε τα espressaκια της στα καφέ του Κολωνακίου, άλλο τόσο ερωτεύτηκε τα αξιοθέατα και, κυρίως, την νυχτερινή ζωή της Αθήνας. Ιδιαίτερα δε τη Νατάσα Θεοδωρίδου, την οποία δεν έχει χάσει την ευκαιρία να δει από κοντά και να διασκεδάσει στα κέντρα όπου τραγουδά. Ομοίως αισθάνεται και για την Έλενα Παπαρίζου αλλά και για άλλους Έλληνες τραγουδιστές.

"Ελληνίδα"

Εντάξει, είναι γνωστό ότι σε όλους (σχεδόν) τους Τούρκους αρέσουν τα ελληνικά τραγούδια, όμως στην κ Νουρέλ Σερέν Ιλχάν, υπάρχουν δύο... έξτρα λόγοι.
Ο πρώτος είναι ότι μιλά άπταιστα πια τα ελληνικά, ενώ και ο δεύτερος ότι πλέον έχει... παρέες ελληνικές. Η κολλητή της είναι Ελληνίδα και συχνά πυκνά βγαίνουν στα μπουζούκια για διασκέδαση.

Η σύζυγος του Τούρκου πρόξενου της Κομοτηνής ανατρέπει πολλά στερεότυπα, καθώς πέρα από την ευρωπαϊκή κουλτούρα της φροντίζει να διατηρεί και την σιλουέτα της. Είναι λάτρης των σπορ και, όταν δεν πίνει τον καφέ της στο Κολωνάκι, κάνει πολύ συχνά γυμναστική. Μάλιστα, η Τουρκάλα παρακολουθεί και μαθήματα τένις.

Οι φιλανθρωπίες

Πάντως, εκτός από την dolce vita της Αθήνα, η κυρία του Πρόξενου διατηρεί και το προφίλ που θα έπρεπε να έχει η σύζυγος κάθε διπλωμάτη. «Πετάγεται» ανά διαστήματα στην Κομοτηνή για να παραστεί σε εκδηλώσεις γυναικών και φορέων, αλλά και για να συμμετάσχει σε δράσεις ανθρωπιστικής βοήθειας. Και, όχι με σκοπιμότητες, όπως αυτές που έχουμε συνηθίσει από τις διπλωματικές αντιπροσωπείες.

Πρόσφατα, για παράδειγμα, βρέθηκε στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Αιγείρου, στην Κομοτηνή. Αυτό έχει χρέη ύψους 300.000 ευρώ και κάνει προσπάθεια να αναγεννηθεί υπό τη νέα του δομή, όπως το νέο διοικητικό συμβούλιο. Την πρόεδρο αλλά και τα υπόλοιπα στελέχη του Παραρτήματος Αποθεραπείας Κομοτηνής, η κυρία Νουρέλ τους συνάντησε και συζήτησε μαζί τους εκπροσωπώντας τον σύζυγό της και συνοδεύοντας τον υποπρόξενο Αντνάν Οστούρκ, επισκεπτόμενοι το ίδρυμα.

Και φυσικά, η κυρία του Προξένου πρόσφερε στο Κέντρο Αποθεραπείας της Κομοτηνής τρόφιμα και κάποια είδη ανάγκης. Και όσο ο υποπρόξενος Κομοτηνής Αντνάν Οστούρκ έκανε δηλώσεις επ’ αυτού, η κυρία Νουρέλ απλά χαμογελούσε.
Δεν χρειάζονταν δηλώσεις...

Πηγή PressTime

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]