Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Σαμαράς θα το βρει από εκεί που δεν το περιμένει

Γράφει ο Μελέτης Μελετόπουλος 

Προχθες ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι, την Δευτέρα μετά τις Ευρωεκλογές, και ανεξαρτήτως του αποτελέσματός τους, θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα ζητήσει νέα κυβέρνηση ευρυτέρας συνθέσεως, με τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ ή και του ΣΥΡΙΖΑ. Λίγοι έδωσαν σημασία σ’ αυτές τις δηλώσεις, ίσως γιατί ο κ. Ευ. Βενιζέλος κάνει συνέχεια δηλώσεις. 

Αλλά οι δηλώσεις αυτές έχουν σημασία και δρομολογούν εξελίξεις. Καθώς οι εθνικές εκλογές πλησιάζουν, ο κ. Ευ. Βενιζέλος βλέπει με τρόμο να έρχεται η ώρα της πολιτικής συνταξιοδότησής του (κατά τα άλλα δεν θα μείνει άνεργος, τον περιμένει μία ωραία έδρα Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης). Η απώλεια της βουλευτικής ιδιότητας, όμως, συνοδεύεται από το τέλος των ποικίλων προνομίων που τη συνοδεύουν.

Αυτά ισχύουν και για το σύνολο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που πιθανότατα θα απουσιάζει από την επόμενη Βουλή, της ΔΗΜΑΡ, που κι αυτή μάλλον θα εξαφανιστεί από το προσκήνιο, όπως και για μεγάλο μέρος των βουλευτών της ΝΔ. Όλοι αυτοί ένα ζητούμενο έχουν: να καθυστερήσουν όσο περισσότερο γίνεται τις επόμενες εθνικές εκλογές.

Το αποτέλεσμα  των ευρωεκλογών, όμως, θα φέρει, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, τις εθνικές εκλογές πιο κοντά. Ο κ. Βενιζέλος και όλοι οι υποψήφιοι συνταξιούχοι πολιτευτές θα επιχειρήσουν, λοιπόν, να τις καθυστερήσουν. Η παρούσα κυβέρνηση θα εξέλθει από τις ευρωεκλογές από εξασθενημένη έως βαρύτατα τραυματισμένη. Θα χρειαστεί ένα νέο σχήμα με ευρύτερη κοινοβουλευτική υποστήριξη, για να παρατείνει το βίο της παρούσας Βουλής έστω γιά λίγους μήνες, έστω για λίγες εβδομάδες.

Την πρωτοβουλία αναλαμβάνει, λοιπόν, ο κ. Ευ. Βενιζέλος. Η δήλωσή του ότι θα πάει στον κ. Παπούλια «όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών», σημαίνει σε απλά ελληνικά ότι θα ζητήσει νέα κυβέρνηση. Δεν θα πάει στον Πρόεδρο ούτε για κουβεντολόϊ ούτε για να ζητήσει εσωτερικό ανασχηματισμό της κυβέρνησης Σαμαρά, κάτι που είναι αρμοδιότητα του κ. Σαμαρά. Ο Ευ. Βενιζέλος θα πει ότι, λόγω του αποτελέσματος των εκλογών (ιδίως αν το ΠΑΣΟΚ έχει υποστεί πανωλεθρία, αλλά και αν δεν έχει υποστεί...) απαιτείται «νέο ξεκίνημα». Θα πει ότι το ΠΑΣΟΚ αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και θα ζητήσει να αρχίσει η διαδικασία των εντολών. Θα προτείνει να συγκροτηθεί μία νέα τρικομματική κυβέρνηση με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Για να κάμψει τις αντιστάσεις της ΔΗΜΑΡ, ο Ευ. Βενιζέλος θα δεσμευθεί ότι ο Πρωθυπουργός της νέας κυβέρνησης δεν θα προέρχεται από την ΝΔ. Βάζουμε στοίχημα ό,τι θέλετε, ότι θα προσφερθεί να αναλάβει ο ίδιος την πρωθυπουργία, «θυσιαζόμενος επ’ αγαθώ φιλτάτης πατρίδος....». Είναι, άλλωστε, η τελευταία του ευκαιρία να γίνει Πρωθυπουργός, έστω γιά λίγες εβδομάδες. Όλα αυτά, φυσικά, εάν το ευρωεκλογικό τσουνάμι δεν είναι τόσο μεγάλο που σαρώσει μονομιάς τα πάντα.

Πηγή KontraNews

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Αντί να πάρουν τα ελικόπτερα και να εξαφανιστούν, αυτοί οι σωτήρες συνεχίζουν να έχουν άγνοια κινδύνου και να προκαλούν την τύχη τους.
    Τόσες μυνήσεις εκκρεμούν εις βάρος τους δεν μπορεί όλο και κάποι "ατύχημα" θα συμβεί και δεν θα γλιτώσουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]