Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι ΥΠΑΜ των χωρών του οργανισμού SCO συναντήθηκαν με κύριο θέμα την Συρία και την Ουκρανία

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Συνεδρίασαν στο Τατζικιστάν, οι υπουργοί άμυνας των κρατών-μελών του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης ( SCO ), με κύρια θέματα, την Συρία, την Ουκρανία αλλά και την στενότερη συνεργασία των χωρών στον αμυντικό τομέα.

Η επέκταση της στρατιωτικής και τεχνικής συνεργασίας μεταξύ των κρατών-μελών του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης ( SCO ), αποτέλεσε επίσης σημαντικό θέμα της συνεδρίασης του Συμβουλίου των Υπουργών Άμυνας SCO, που πραγματοποιήθηκε στο Τατζικιστάν και συγκεκριμένα στην πόλη Qairoqqum την 1η Απριλίου, σύμφωνα με το υπουργείο άμυνας του Τατζικιστάν.

Στην συνάντηση αυτή συμμετείχαν οι υπουργοί άμυνας, του Τατζικιστάν Serali Mirzo, της Κίνας Chang Wanquan, του Καζακστάν Adilbek Jaksybekov, της Κιργιζίας Taalaybek Omuraliyev, της Ρωσίας Sergei Shoigu και του Ουζμπεκιστάν Bakhodir Toshmatov.

Οι συμμετέχοντες συζήτησαν επίσης θέματα που σχετίζονται με την τρέχουσα κατάσταση στη Συρία και την Ουκρανία, καθώς και την παροχή σταθερότητας και ασφάλειας στο Αφγανιστάν, σε σχέση με την αποχώρηση των διεθνών δυνάμεων συνασπισμού ( ISAF) από εκεί, έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση αντάλλαξαν επίσης απόψεις για τη διατήρηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή της Ευρασίας.

Επίσης συζητήθηκαν οι προετοιμασίες για την μεγάλη κοινή αντιτρομοκρατική στρατιωτική άσκηση, με την ονομασία «Peace Mission 2014», που φέτος θα διεξαχθεί στην Κίνα το καλοκαίρι.

Σχόλιο: Ο Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης ( SCO ), ιδρύθηκε από τους ηγέτες της Κίνας, της Ρωσίας, του Καζακστάν, του Κιργιστάν, του Τατζικιστάν και του Ουζμπεκιστάν στις 15 Ιουνίου 2001, και είναι ένας διακυβερνητικός οργανισμός.
Ο Οργανισμός διαθέτει σήμερα έξι τακτικά μέλη ( Κίνα, Καζακστάν, Κιργιστάν, Ρωσία, Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν). Η Μογγολία, το Ιράν, το Πακιστάν και η Ινδία συμμετέχουν στον οργανισμό με την ιδιότητα του παρατηρητή. Επίσης ως συνεργάτες στον διάλογο του οργανισμού SCO περιλαμβάνονται η Λευκορωσία, η Σρι Λάνκα και η Τουρκία.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]