Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τέσσερα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη Rafale μεταστάθμευσαν σε Πολωνική αεροπορική βάση στο Malbork

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Τέσσερα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου Rafale, μεταστάθμευσαν στην Πολωνική αεροπορική βάση στο Malbork, στο βόρειο τμήμα της χώρας, ανέφερε ο Πολωνός αξιωματούχος Jacek Sonta, στο πρακτορείο ITAR -TASS.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα γαλλικά αεροσκάφη πολλαπλών χρήσεων «θα λάβουν μέρος σε αεροπορικές ασκήσεις στην Πολωνία, καθώς και, εφόσον κριθεί αυτό αναγκαίο, θα περιπολούν στον εναέριο χώρο πάνω από τις χώρες της Βαλτικής».

Ήδη σε πολωνικές αεροπορικές βάσεις ευρίσκονται τουλάχιστον 70 Γάλλοι στρατιωτικοί, τόσο τεχνικό προσωπικό όσο και στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Άμυνας, οι Γάλλοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες συμμετέχουν, στο πλαίσιο προγράμματος εκπαίδευσης των πολωνών πιλότων, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται σε σχέση με την αυξανόμενη ένταση στην περιοχή, λόγω της ουκρανικής κρίσης.

Την ενίσχυση της αποστολής εναέριων περιπολιών πάνω από τις Βαλτικές χώρες, αποφάσισαν από κοινού ο Γάλλος και ο Πολωνός ΥΠΑΜ, Tomasz Semonyak και Jean - Yves Le Drian, τον Μάρτιο κατά τη διάρκεια συνομιλιών στη Βαρσοβία.

Σχόλιο: Καθώς διαφαίνεται η ενίσχυση με αεροπορικές δυνάμεις, προσωπικό εδάφους και δυνάμεις καταδρομών του ΝΑΤΟ, συνεχίζεται στην περιοχή. Το ΝΑΤΟ σύμφωνα με τον αμερικανό ΥΠΑΜ υλοποιεί το πρόγραμμα ενίσχυσης των χωρών της ανατολικής Ευρώπης. Υπενθυμίζεται επίσης η ενίσχυση με δυνάμεις από Βουλγαρία, ΠΓΔΜ, Ρουμανία, ΗΠΑ στα βόρεια της Ρουμανίας λόγω της δήλωσης περί ανεξαρτησίας της Υπερδνειστερίας.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]