Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το αμερικανικό αντιτορπιλικό «Donald Cook» οδεύει προς Οδησσό

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Το αμερικανικό αντιτορπιλικό «Donald Cook» που είναι εφοδιασμένο με το πυραυλικό σύστημα AEGIS επί του σκάφους, εισήρθε στην Μαύρη Θάλασσα και τώρα κατευθύνεται προς το ουκρανικό λιμάνι της Οδησσού, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ITAR – TASS, σύμφωνα με πηγή του στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το «Donald Cook», όπως αναμενόταν, εισήλθε την Πέμπτη το βράδυ στη Μαύρη Θάλασσα, μετά τη διέλευση του από τα στενά των Δαρδανελίων. «Τώρα το πλοίο έχει βάλει ρότα για το λιμάνι της Οδησσού, αλλά το αν θα πάει να δέσει στο λιμένα είναι αδύνατο να πω ακριβώς », δήλωσε ανώνυμη πηγή.

Ο ίδιος « άγνωστος» επιβεβαίωσε ότι την Πέμπτη το βράδυ εισήλθε στη Μαύρη Θάλασσα και το γαλλικό πλοίο υποκλοπών «Dupuy de Lom». «Επίσης έχει προγραμματιστεί για τις 14 του Απρίλη η είσοδο στην Μαύρη Θάλασσα ενός άλλου γαλλικού πλοίου του αντιτορπιλικού «Duplex» είπε η ίδια πηγή.

Έτσι, αυτή τη στιγμή στη Μαύρη Θάλασσα η ομάδα πλοίων του ΝΑΤΟ αποτελείται από τρεις μονάδες, το USS «Donald Cook» το γαλλικό πλοίο «Dupuy de Lom» και γαλλικό σκάφος διάσωσης «Alize Duplex».

Σχόλιο: «Αυτό που βλέπουμε είναι ότι για πρώτη φορά, το ΝΑΤΟ να δημιουργεί μια ναυτική ομάδα μάχης στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας» δήλωσε ανώνυμη πηγή στο Interfax.
«Ο σκοπός αυτής της κίνησης είναι να υπάρξει ηθική στήριξη στο καθεστώς του Κιέβου, αλλά και ως επίδειξη της δύναμης. Επίσης το γαλλικό και αμερικανικό πλοία θα συλλέγουν και πληροφορίες σχετικά με τη ρωσική στρατιωτική δραστηριότητα στην Κριμαία και στα σύνορα με την Ουκρανία» δήλωσε η ίδια πηγή.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]