Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η ισλαμική "προφητεία" του Αρμαγεδδώνα

Μια «προφητεία» του Μωάμεθ, από τον 6ο αιώνα μ.Χ. είχε προβλέψει τον πόλεμο στη Συρία, έναν πόλεμο που έχει στοιχήσει τη ζωή σε περισσότερους από 150.000 ανθρώπους, έως τώρα. Ο πόλεμος αυτός, πέραν της γεωπολιτικής του διάστασης και των συμφερόντων που κρύβονται πίσω του, δίνεται καθημερινά από χιλιάδες μαχητές, σιίτες και σουνίτες μουσουλμάνους, που αντιμάχονται μεταξύ τους λόγω της πίστης τους!

Του Παντελή Καρύκα 

Μετά τον θάνατο του ιδρυτή της ισλαμικής θρησκείας Μωάμεθ, οι οπαδοί του άρχισαν να αντιμάχονται για τη διαδοχή, με αποτέλεσμα να σημειωθεί η πρώτη διάσπαση του Ισλάμ. Σύμφωνα με τους μουσουλμάνους μαχητές, ο Μωάμεθ είχε προφητεύσει τον πόλεμο της Συρίας, τη μεγάλη μάχη που θα δοθεί για τη Δαμασκό και τις επεμβάσεις από Βορρά και Δύση.

Φυσικά αυτό δεν χρειαζόταν να το προφητεύσει κανείς και η «προφητεία» αυτή επαληθεύτηκε… πολλάκις, στους μεσαιωνικούς χρόνους, όταν μουσουλμάνοι και των δύο δογμάτων πολέμησαν σκληρά για την κατοχή της νυν συριακής πρωτεύουσας, τότε πρωτεύουσα, για ένα διάστημα, του Χαλιφάτου και πάντοτε στρατηγικό κόμβο της περιοχής.

Στους βαθιά όμως θρησκευόμενους μουσουλμάνους μαχητές και των δύο αντιμαχόμενων παρατάξεων, η πίστη ότι σε αυτούς όρισε η μοίρα να επαληθεύσουν την «προφητεία» του Μωάμεθ είναι πολύ βαθιά ριζωμένη: «Αν νομίζετε ότι όλοι εμείς οι μουτζαχεντίν έχουμε έρθει από όλο τον κόσμο για να πολεμήσουμε τον Άσαντ κάνετε λάθος», αναφέρει σουνίτης μουσουλμάνος των ανταρτικών δυνάμεων. «Ήρθαμε εδώ όπως ορίζει ο προφήτης. Αυτός είναι ο πόλεμος που υποσχέθηκε. Αυτή είναι η μεγάλη σφαγή».

Και αυτό πιστεύουν οι σουνίτες αντικαθεστωτικοί οι σιίτες υποστηρικτές του Άσαντ, πιστεύουν ότι μάχονται για την επιστροφή του Μαχντί (ένα είδος μεσσία του Ισλάμ), ο οποίος ήταν απόγονος του προφήτη και θα επανέλθει για να εγκαθιδρύσει την παγκόσμια κυριαρχία του Ισλάμ, πριν την τελική κρίση του κόσμου.

Σύμφωνα με τους σιίτες μουσουλμάνους, το πρώτο σημείο της επιστροφής του Μαχντί ήρθε το 1979 με την ιρανική, ισλαμική επανάσταση. «Η ισλαμική επανάσταση βασίστηκε στις εντολές του προφήτη και είναι προάγγελος της εμφάνισης του Μαχντί», σύμφωνα με το ιρανικό ιερατείο, το οποίο επίσης υποστηρίζει ότι η επιστροφή του Μαχντί θα γίνει κατά τη διάρκεια μιας μάχης στην οποία θα εμπλακούν «πιστοί» μαχητές υπό το κίτρινο λάβαρο (η σημαία της Χεζμπολάχ είναι κίτρινη… εκτός κι αν την υιοθέτησε σε αυτό το χρώμα με προφανή σκοπιμότητα).

«Όταν οι δυνάμεις με το κίτρινο λάβαρο θα πολεμήσουν τους σουνίτες στη Δαμασκό και οι ιρανικές δυνάμεις ενωθούν μαζί τους, θα είναι το σημείο της επιστροφής της αγιότητάς του (του Μαχντί)», λέει το ιρανικό ιερατείο. Άρα, έχουν δίκιο οι άνθρωποι να περιμένουν… τον Μαχντί!
Και οι δύο πλευρές πάντως έχουν την ίδια στόχευση, την παγκόσμια εγκαθίδρυση του Ισλάμ, η οποία θα έρθει πριν την τελική κρίση του κόσμου. Για πολλούς μουσουλμάνους, ο πόλεμος της Συρίας αποτελεί τον δικό τους Αρμαγεδώνα, «όπου το αίμα θα φτάσει στο γόνατο».

Πηγή Defence-Point

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Κύριε Κώστα εάν σου αναλύσω τον Αρμαγεδδώνα πότε και πώς θα έρθει με αποδείξεις από την
    Αγία γραφή σε σχέση με τα ιστορικά ντοκουμέντα γιατί όλες οι προφητείες εκπληρώνονται με
    συγκεκριμένα ιστορικά γεγονότα σε συγκεκριμένο χρόνο και από συγκεκριμένους ανθρώπους
    τότε θα πιστής ότι ο Αρμαγεδδών έχει ξεκινήσει ήδη .Γιατί ο κάθε ένας λέγει ότι θέλει και όχι ότι
    είναι γραμμένο ότι θα κάνει ο ΧΡΙΣΤΟΣ και αναφέρετε στη γραφή με σημεία απόλυτα
    ευχαριστώ . Όνομα = Γνώστης kombos3@yahoo.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]