Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το ευρω-ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ή η επιτομή του εθνομηδενισμού

Του Γιώργου Καραμπελιά

Το σκανδαλώδες «κόψιμο» της Σαμπιχά Σουλεϊμάν από τα ευρωψηφοδέλτια του Σύριζα δεν αποτελεί παρά την τελική πινελιά στην ολοκλήρωση ενός ψηφοδελτίου, το οποίο σηματοδοτεί και μία ρεβάνς –ή αποκάλυψη;– των απροκάλυπτα εθνομηδενιστικών κύκλων στο εσωτερικό του κόμματος.

Διότι το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ήδη σκανδαλώδες –και απολύτως μονομερές ως προς την κύρια κατεύθυνσή του, τόσο ως άνοιγμα προς το εκσυγχρονιστικό ΠΑ.ΣΟ.Κ. όσο και ιδιαίτερα βεβαρυμμένο σε μια απολύτως εθνομηδενιστική κατεύθυνση. Οι παρουσίες ανθρώπων όπως ο Δημήτρης Χριστόπουλος, διαβόητο μέλος του ΚΕΜΟ (Κέντρου Ερεύνης Μειονοτικών Ομάδων) και απροκάλυπτου υποστηρικτή των Σκοπίων και των νατοϊκών επεμβάσεων στη Γιουγκοσλαβία˙ η παρουσία της πασίγνωστης ανανικής Σίας Αναγνωστοπούλου· η υποψηφιότητα του Σημιτογιωργακικού Στέλιου Κούλογλου, θα ήταν ήδη αρκετές, με το ειδικό βάρος τους και την κατεύθυνση την οποία σηματοδοτούν, για να σφραγίσουν αυτό το ψηφοδέλτιο. Όμως δεν έμειναν μόνον εκεί οι φωστήρες της πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ενέταξαν στο ψηφοδέλτιο και το αγαπημένο παιδί του ΓΑΠ, Κρίτωνα Αρσένη, που, όπως δηλώνει στο βιογραφικό του, υπήρξε «ο μόνος μη Τούρκος εργαζόμενος στο υπουργείο Οικονομικών της Τουρκίας» (σημειωτέον αυτή η επαγγελματική του δραστηριότητα δεν περιλαμβάνεται στο σημερινό του βιογραφικό το οποίο έχει αλλοιώσει) και ο Αντώνης Κανάκης, υπαρχηγός της Λούκας Κατσέλη, σημιτικός και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, το 2004. Αυτοί ήρθαν να προστεθούν σε πολλούς άλλους γνωστούς και μη εξαιρετέους «αντιεθνικιστές», όπως ο Γιάννης Μηλιός, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, και άλλοι ών ουκ έστιν αριθμός.

Η προσπάθεια μιας φαινομενικής εξισορρόπησης αυτής της κυρίαρχης επιλογής, με την παρουσία και κάποιων διαφορετικών φωνών, όπως του Νίκου Ξυδάκη, της Πέπης Ρηγοπούλου ή της Σοφίας Σακοράφα, αποτελούσε τη στάχτη στα μάτια των αφελών. Ωστόσο, το έσχατο επιχείρημα όλων εκείνων των φίλων μας, που είτε συμμετέχουν, είτε ερωτοτροπούν με τον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν η παρουσία –όντως εμβληματική– της Σαμπιχά Σουλεϊμάν, μιας Ρομά μουσουλμάνας που αντιστρατευόταν την πολιτική ενσωμάτωσης της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης στην Τουρκία, διακηρύσσοντας πως είναι Ελληνίδα και όχι Τουρκάλα μουσουλμάνα. Αυτή η υποψηφιότητα αποτελούσε την πέτρα του σκανδάλου για όλους τους υποταγμένους στην τουρκική πολιτική και τους κήνσορες του αντιεθνικισμού. Γι’ αυτό και έκαναν ό,τι μπορούσαν για να την εκδιώξουν από το ψηφοδέλτιο. Και το πέτυχαν. Διότι, όπως δήλωσε ο Δημήτρης Χριστόπουλος, που φαίνεται πως είναι αυτός που καθορίζει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και όχι ο Τσίπρας, αυτός δεν μπορούσε να είναι συνυποψήφιος με μια υποψήφια που αρνείται ότι «η μειονότητα είναι ένα ενιαίο συμπαγές τούρκικο πράμα», και «δούλεψε» για να διωχθεί! Εξάλλου, προχθές μόλις, ο Κούλογλου επιτέθηκε στον φίλο του Σταύρο Θεοδωράκη, γιατί δεν υπερασπίστηκε όπως όφειλε τον Νίκο Δήμου, υποχωρώντας στον «λαϊκισμό», σε μια χώρα που ο Κούλογλου χαρακτήρισε σαν το «Ιράν της Ευρώπης»!

Έτσι, ολοκληρώθηκε μια πορεία αποκάλυψης του βαθειά ριζωμένου, στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, εθνομηδενισμού, που δεν μπορεί να θεραπευτεί με την συχνή επανάληψη της λέξης «πατρίδα» από τον Τσίπρα. Εξάλλου, και ένας γνωστός προδότης –που κυβέρνησε, για κακή μας τύχη, και τη χώρα – μιλούσε συχνά-πυκνά για την «πατρίδα». Χρειάζεται ρήξη με τα κυκλώματα του εκσυγχρονισμού και του εθνομηδενισμού, τα οποία ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την σημερινή κατάντια της χώρας και τα οποία αποδεικνύεται ότι είναι κυρίαρχα σε αυτό το κόμμα, γι’ αυτό και το εμποδίζουν να μεταβληθεί σε ηγεμονική πολιτική δύναμη.

Διότι, στην Ελλάδα της κρίσης, της πείνας των μνημονίων και του τσαλαπατήματος της αξιοπρέπειάς μας, από Δύση και Ανατολή, δεν μπορεί να υπάρξει αυθεντική αντιμνημονιακή δύναμη αν δεν είναι ταυτόχρονα πατριωτική. Και ακριβώς γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ αποπνέει αυτό το ισχυρό «άρωμα» του εθνομηδενισμού, δεν κατορθώνει να μεταβληθεί σε πραγματικά πλειοψηφική πολιτική δύναμη. Γι’ αυτό και δεν μπορεί να ξεκολλήσει από τα χαμηλά δημοσκοπικά ποσοστά, γι’ αυτό και είναι συνυπεύθυνος, όπως όλοι οι εθνομηδενιστές, για την γιγάντωση της Χρυσής Αυγής, διότι εγκαταλείπει τον πατριωτισμό και τα εθνικά συμφέροντα στη ρητορική των φασιστών.

Αν στην Ελλάδα υπήρχε σήμερα μια αντιμνημονιακή πατριωτική δύναμη, θα μπορούσε να συσπειρώσει την πλειοψηφία του λαού. Και αυτή η δύναμη δεν είναι ούτε μπορεί να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και, πάντως, σε καμία περίπτωση δεν είναι το ευρωψηφοδέλτιό του.

Περιοδικό Άρδην – εφημερίδα Ρήξη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

9 σχόλια :

  1. Οι εθνομηδενιστές δυστυχώς τόσα χρόνια λυμαίνονταν την πολιτική ζωή του τόπου ενδεδυμένοι την προβιά του δήθεν εκσυγχρονισμού. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν υστερούσαν αλλά αντιθέτως πρωτοστατούσαν στην επιβολή εθνομηδενιστικών αντιλήψεων στην δημόσια ζωή και κυρίως στην παιδεία και πλήτωντας την ορθοδοξία (κατευθυνόμενοι από ξένα και ντόπια συμφέροντα προωθώντας την επιβολή της ΝΤΠ). Κάποτε υπήρχαν και πατριωτικές φωνές στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ αλλά δυστυχώς και με ευθύνη των πολιτών απαξιώθηκαν και περιθωριοποιήθηκαν από τα ίδια τους τα κόμματα ως γραφικοί (αλήθεια τι απέγινε ο Χαραλαμπίδης του ΠΑΣΟΚ) . Όσον αφορά κόμματα όπως ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ, ΠΟΤΑΜΙΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και λοιπά αποκόμματα είναι γνωστή η διεθνιστική και εθνομηδενιστική αντίληψη τους. (Αυτοί άραγε δεν χρησιμοποιούνται ως Δούρειοι ίπποι από ξένα κέντρα εξουσίας που επιθυμούν στα πλαίσια της πολυπολιτσιμικότητας που αναφανδών προωθούν την δημιουργία μιας νέου τύπου παγκόσμιας διακυβέρνησης). Κατάφεραν όμως όντας από κόμματα που ποτέ δεν εξέφρασαν πάνω από 10% του Ελληνικού λαού να επιβάλλουν στην σιωπηλή και μη αντιδρώσα πλειοψηφία την ατζέντα τους (πχ το βιβλίο της Ρεπούση επί ΝΔ πήγε να επιβληθεί) και τώρα εκμεταλεύομενοι την πασίδηλη και δικαιολογημένη δυσαρέσκεια του λαού για τα δύο πρώην κόμματα εξουσίας - που πραγματικά με τη διαφθορά την κακοδιαχείρηση τους και τη δημιουργία του πελατειακού κράτους τέρατος προς εξυπηρέτηση γνωστών κρατικοδίαιτων λαμόγιων δήθεν επιχειραματιών-μεσαζόντων και φυσικά ξένων συμφερόντων, κατέστρεψαν και υποθήκευσαν τη χώρα για τις επόμενες δεκαετίες - επιχειρούν να την καπηλευτούν και να παρασύρουν τον ελληνικό λαό αποκρύβωντας την πραγματική τους ταυτότητα. (στην πραγματικότητα η ηγετική ομάδα αυτών των κομμάτων προέρχεται από το 3-10% που συνολικά εξέφραζε μέχρι το 2009) και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί εκφράζει να ταυτίζεται το 40% του ελληνικού λαού με τις εθνομηδενιστικές τους αντιλήψεις. Δεν μπορεί να μην αντιλαμβάνονται ότι πραγματικά αποτελούν τους νέους εντολοδόχους της ΝΤΠ και της παγκοσμιοποίησης που επιθυμούν να διαλύσουν τα εθνικά κράτη μέσω της προώθησης της ποπλυπολιτισμικότητας και της πανθρησκείας. Επιθυμούν να μας εξαφανίσουν και βιολογικά ως έθνος με το να μας εξωθούν στη μετανάστευση, να πνίξουν στους λαθρομετανάστες ισλαμικής κυρίως προέλευσης και με βάση την υπογεννητικότητα (το πραγματικό πρόβλημα του έθνους μας) που επιτείνουν με τις οικονομικές πολιτικές τους, προσπαθούν στην κυριολεξία να μας αφανίσουν (Σε 20-30 χρόνια θα μας προβάλλουν το δίλημα <<επιθμείτε σύνταξη τότε δώστε ιθαγένεια σε όλους αυτούς τους λαθρομετανάστες που με τη βία μας έφεραν, γιατί απλά δεν θα υπάρχουν αρκετοί Έλληνες εργαζόμενοι ώστε να επιβιώσει το ασφαλιστικό σύστημα). Το δυστύχημα είναι ότι δεν υπάρχει ένας πραγματικά εθνικός-πατριωτικός πολιτικός σχηματισμός, άφθαρτος απαλλαγμένος από τις εξαρτήσεις όλων των πολιτικών κομμάτων που μας οδήγησαν εδώ.
    ΥΓ για να είμαστε δίκαιοι όσον αφορά τη Θράκη οι πρώτοι διδάξαντες ψηθορικές τακτικές με τη μουσουλμανική μειονότητα ήταν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαίνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται να κυβερνήσει και μας το λέει από τώρα μην και λαθέψουμε στις βουλευτικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ σωστο το σχολιο! Παραμενει ομως το ερωτημα: τι ειναι προτιμοτερο; ψηφος στους εθνομηδενιστες και απατριδες (κυριως αριστερους) η ψηφο στα λαμογια που εχουν μαθει να κυβερνουν κλεβοντας; Αηδια και τα δυο ΑΛΛΑ ειμαστε υποχρεωμενοι να ιεραρχησουμε. Πανω απ ολα η Θρησκεια και η πατριδα διοτι αμα χασουμε αυτα δεν θα υπαρχει χωμα να πατησουμε, να στησουμε το σπιτικο μας. Μετα απο τους υπολοιπους να επιλεξουμε τους καλυτερους-οσο μπορουμε και γνωριζουμε- και να σηκωθουμε επιτελους απο τους καναπεδες να τους υποχρεωσουμε να κυβερνησουν σωστα. Σημερα κανεις δεν υπαρχει που να μας αρεσει να μας κυβερνησει απλα θα επιλεξουμε το μη χειρον βελτιστον για να μην αναφωνησουμε συντομα: και μη χειροτερα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα, τα "λαμόγια" πρώτα απέκτησαν "Τούρκους" βουλευτές και τους καμάρωναν... άστα να πάνε!

      Διαγραφή
  4. Εχω μια απορια. Πως ειναι δυνατον ολοι αυτοι οι ανθελληνες να τρωνε το χρημα του Ελληνα φορολογουμενου; Με ποια κριτηρια; Τι υποχρεωση εχω να συντηρω ολα αυτα τα πατασιτα;
    Αν δεν κανω λαθος η συζυγος του εν λογω κυριου, δουλευε στην ΕΡΤ. Μιλαμε για ιδεολογους και επαναστατες.
    Τα ιδια εκαναν και με τον Καρυπιδη, ο ανθρωπος δεν θελει το ξεπουλημα της Δυτ. Μακεδονιας και της Δ.Ε.Η. Τα κεντρικα καναλια βρηκαν τροπο για να τον βγαλουν απο το ψηφοδελτιο...
    Ευχομαι ο κοσμος να ξυπνησει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το τελευταιο σχολιο φωτογραφιζει τις αιτιες της υπαρξης και δρασης φυγοκεντρων εθνοδιαλυτικων οργανωμένων δυναμεων.
    Ποιος τους... ταίζει και ποιος τους ποτιζει;
    Οχι βεβαια ο εθνικος κρατικος προυπολογισμός, αλλά ο βρυξελλιωτικος (και οι μεγαλοιδιωτες που τον απομυζουν), με τις φεντεραλιστικες ντιρεκτιβες του και τις εντολες για... διαφορα θεματα.
    Ξενο νομισμα εχουμε και αυτοι που το κοβουν εχουν τις απαιτησεις τους, οι προσφερομενοι... σωρος.
    Τα κομματα, ενταγμενα στις διαφορες ευρωκοινοβουλευτικες ομαδες, μερος του συστηματος... θα αλλαξουν λενε τα πραγματα απο μεσα... καλα τωρα, χωριο που φαινεται κολαουζο δεν θελει!
    Μια ειναι η ουσια και ο... μπακλαβας γωνια, αυτη η στανη αυτα τα τυρια βγαζει, δεν προκειται να αλλαξει τιποτε μεσα στο μαντρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η αποβολή της Σαμπιχά και η ταυτόχρονη ένταξη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ πλήθους Τουρκογενών που πολλάκις έχουν (έργω και λόγω) διακηρύξει τους πολιτικούς δεσμούς τους με το Τούρκικο Προξενείο και ΥΠΕΞ δείχνει δύο πράγματα:
    1. ΡΑΤΣΙΣΜΟ: αν δηλώσεις Τούρκος γίνεσαι δεκτός στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Αν δηλώσεις ΡΟΜΑ και μάλιστα Έλληνας Ρομά ή Πομάκος είσαι με την αντίδραση.
    2. Πλήρη ευθυγράμμιση του ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική της Τουρκίας για τη Θράκη. Θυμίζουμε ότι αυτή είναι μια αναθεωρητική και επεκτατική πολιτική. Αποσκοπεί στην αλλαγή συνόρων, στην ενσωμάτωση της Δυτικής Θράκης στη "μητέρα - Τουρκία".
    Δυστυχώς, αυτή είναι η πραγματικότητα του κυρίαρχου φορέα της Ελληνικής Αριστεράς. Δηλαδή, στα συγκεκριμένα ζητήματα δεν διαφέρει σε τίποτα από τα κόμματα και τις πολιτικές δυνάμεις που κυβέρνησαν την Ελλάδα τα τελευταία 70 έτη.
    Τώρα, η σχέση που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ με τις περήφανες και πατριωτικές παραδώσεις της Εθνικής Αντίστασης και του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ είναι θέμα προς διερεύνηση...
    Αλήθεια, αν ζούσε ο Άρης Βελουχιώτης θα έμπαινε στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ή θα τον έκοβε o Χριστόπουλος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς τον ανώνυμο 1:15.
    Αντί να αναρωτιέσαι ποιό απο τα δύο κακά θα επιλέξεις μπορείς να κάνεις κάτι άλλο.
    Να αναζητήσεις κόμματα στα οποία ο άξονας της ύπαρξής τους να είναι το έθνος των Ελλήνων (όχι δεν αναφέρομαι στη Χ.Α.).
    Υπάρχουν τόσα και τόσα μικρά κόμματα τα οποία τα ΜΜΕ αγνοούν επιδεικτικά.
    Μπορείς όμως να τα τα αναζητήσεις στο διαδίκτυο να διαβάσεις τις θέσεις τους και άν αυτές σε εκφράζουν -ανεξάρτητα αν προέρχονται απο τον δεξιό ή αριστερό χώρο- να τους δώσεις την ψήφο σου.
    Γιατί άραγε θα έπρεπε σώνει και καλά να διαλέξεις ανάμεσα σε κόμματα που βρίσκονται εντός βουλής ή σε κόμματα που προβάλλουν μανιωδώς τα ΜΜΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα σου απαντησω πως το σκεφτομαι: ψηφιζοντας ενα κομμα που δεν εχει καμμια ελπιδα να με εκπροσωπησει, αποδυναμωνω η αντιστοιχα δυναμωνω καποιο απο τα συστημικα που δεν θελω. Εκει εγκειται ο προβληματισμος μου. Μακαρι να ισχυε η ψηφος της απολυτης επιλογης μας αλλα απ οτι φαινεται θα ψηφισουμε αυτον που θεωρουμε οτι θα βλαψει λιγοτερο.....Η αξιολογηση δικη μας ως προς τη βλαβη. Αλλος θεωρει βλαβη τη πατριδα και αλλος τη τσεπη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]