Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρωσία και Νικαράγουα αναπτύσσουν στενές σχέσεις

Η Νικαράγουα θα συνεχίσει να παρέχει στο ρωσικό Ναυτικό το δικαίωμα να χρησιμοποιεί λιμάνια και υποδομές
Επίσκεψη αίνιγμα Σεργκέι Λαβρώφ στην χώρα

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

«Το Ρωσικό Ναυτικό θα συνεχίσει να διαθέτει την άδεια να εισέρχεται σε λιμένες της Νικαράγουας, κάνοντας ταυτόχρονη χρήση των λιμενικών υποδομών», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Νικαράγουας, Maria Rubiales πριν από την επίσκεψη «αίνιγμα» στην Μανάγκουα, του Ρώσου ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ, αναφέρει η ρωσική εφημερίδα της Μόσχας Vzgliad.ru.

«Τέτοιες άδειες έχουν εκδοθεί και θα εκδοθούν για τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας και άλλων χωρών με τις οποίες έχουμε συνάψει συμφωνίες συνεργασίας και κοινές περιπολίες» είπε ο Rubiales, στο πρακτορείο RIA Novosti.

Τον Νοέμβριο του 2013 το Κοινοβούλιο της Νικαράγουα, επέτρεψε στις δυνάμεις της Ρωσίας και των ΗΠΑ, να εισέλθουν στο έδαφος της χώρας, κοντά στα θαλάσσια σύνορα με την Κολομβία, στην περιοχή της Καραϊβικής, για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών. Ρωσικές και αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις είχαν επίσης την ευκαιρία να βρεθούν στην Νικαράγουα για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών.

Το ζήτημα των στρατιωτικών βάσεων δεν συμπεριλαμβάνεται στην άδεια αυτή.
«Πράγματι, το Σύνταγμα της χώρας δεν επιτρέπει την εγκατάσταση ξένων στρατιωτικών βάσεων στο έδαφός μας, αλλά γνωρίζουμε ότι σε αυτήν την περίπτωση, επιτρέπεται μόνο η χρήση του εξοπλισμού και των υποδομών από το ρωσικό Ναυτικό το οποίο θα δύναται να χρησιμοποιήσει τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά μας» είπε ο υφυπουργός εξωτερικών της Νικαράγουας.

Νωρίτερα, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Νικαράγουα Luis Molina Cuadra δήλωσε στην πρωτεύουσα Μανάγκουα ότι η χώρα του αναγνωρίζει την επανένωση της Κριμαίας με την Ρωσία.

Σχόλιο: Υπενθυμίζεται σύμφωνα με ρωσικά δημοσιεύματα από τον Ιούλιο του 2013, μετά από ανακοινώσεις στη διάρκειας της έκθεσης ναυτικού αμυντικού υλικού που διεξάγεται στην Αγία Πετρούπολη, τα ναυπηγεία Nevsky, ανταποκρινόμενα σε αίτημα της κυβέρνησης της Νικαράγουα, θα κατασκευάσουν δύο πυραυλοφόρες κορβέτες Project 12418, ενώ τέσσερα περιπολικά σκάφη ανοικτής θάλασσας Project 14310 θα ναυπηγηθούν από τα ναυπηγεία Rybinsk Vympel για λογαριασμό της νοτιοαμερικανικής χώρας.
Η Ρωσία επεκτείνεται στην χώρα αυτή ενισχύοντας την αμυντική συνεργασία μαζί της μεταφέροντας τα πολεμικά της πλοία και υποβρύχια στην αμερικανική ήπειρο. Ωστόσο παραμένει αίνιγμα η επίσκεψη του Ρώσου ΥΠΕΞ και οι πιθανές επιδιώξεις του Κρεμλίνου που πιθανόν να «φθάνουν» στην δημιουργία μόνιμης ρωσικής ναυτικής βάσης δίπλα από τις αμερικανικές ακτές. Ίσως μια τέτοια επιδίωξη της Ρωσίας να αποτελεί απάντηση στην στρατιωτική ενίσχυση των Βαλτικών χωρών με αεροσκάφη της συμμαχίας. Πάντως η κόντρα μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων καλά κρατεί.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]