Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ρωσία προειδοποιεί την Ουκρανία για πώληση πυραύλων στην Τουρκία

The Moscow Times:
Η Ρωσία προειδοποιεί την Ουκρανία για την πώληση της τεχνολογίας των διηπειρωτικών πυραύλων SS-18 στην Τουρκία

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε την Ουκρανία, η οποία φέρεται να σχεδιάζει πώληση της τεχνολογίας για διηπειρωτικούς πυραύλους στην Τουρκία, λέγοντας ότι η κυβέρνηση του Κιέβου είναι παράνομη, αλλά εξακολουθεί να απαιτείται να ενεργεί υπεύθυνα στην παγκόσμια σκηνή.

Επικαλούμενη δύο διεθνείς συνθήκες περί πυρηνικών όπλων, τις οποίες η Ουκρανία έχει υπογράψει – (τον Διεθνή Κώδικα Συμπεριφοράς κατά της διάδοσης των βαλλιστικών πυραύλων και το καθεστώς ελέγχου της τεχνολογίας πυραύλων) το ρωσικό υπουργείο εξωτερικών καλεί προς την ουκρανική πλευρά να «επιδείξει ιδιαίτερη σύνεση» κατά την εξέταση της πώλησης «τεχνολογιών για την κατασκευή πυραύλων ικανών να μεταφέρουν ωφέλιμο φορτίο πάνω από 500 κιλών για περισσότερα από 300 χιλιόμετρα».
«Παρά τη δύσκολη εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Ουκρανία και την απουσία μίας νομίμου ανωτάτης αρχής, το ρωσικό ΥΠΕΞ ελπίζει ότι οι σημερινοί ηγέτες της χώρας θα δείξουν την απαραίτητη ευθύνη και θα απέχουν από κινήσεις που μπορεί να υπονομεύσουν το σημερινό καθεστώς μη διάδοσης πυρηνικών όπλων», ανέφερε η δήλωση.

Ενώ το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών είπε ότι είχε μάθει για την πώληση από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά δεν ήταν επιβεβαιωμένη η είδηση, μερικοί bloggers της Ρωσίας κατηγόρησαν την Ουκρανία ότι σχεδιάζει να πουλήσει πυραυλική τεχνολογία σχετικά με διηπειρωτικούς πυραύλους SS-18 στην Τουρκία.

Οι πύραυλοι SS-18, οι οποίοι κατασκευάσθηκαν στην Ουκρανία κατά τη σοβιετική εποχή, βρίσκονται σε υπηρεσία και στον ρωσικό στρατό, και η συντήρησή τους παρέχεται ακόμη από Ουκρανούς εμπειρογνώμονες, ανέφερε και το πρακτορείο BBC.

Ο πρώτος αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ουκρανίας Vitaliy Yarema δήλωσε την Παρασκευή ότι το Κίεβο θα περιορίσει τη στρατιωτική συνεργασία της με τη Ρωσία, μετά την προσάρτηση της Μόσχας της Κριμαίας και εν μέσω φόβων ότι η Ρωσία μπορεί να αποστείλει τα στρατεύματα της στην ανατολική Ουκρανία.

Η ρωσο-ουκρανική συνεργασία για τη διατήρηση του διηπειρωτικού πυραύλου SS-18 φαίνεται να πλησιάζει στο τέλος της, ακόμη και πριν από την κρίση Κριμαία. Ο διοικητής των στρατηγικών δυνάμεων της Ρωσίας δήλωσε τον Δεκέμβρι,ο ότι η χώρα αναπτύσσει ένα νέο είδος διηπειρωτικού πυραύλου με την ονομασία «Sarmat» που θα είναι έτοιμος το 2018 για να αντικαταστήσει τους διηπειρωτικούς πυραύλους SS-18.

Σχόλιο: Για να βγάλει ανακοίνωση το ρωσικό υπουργείο των εξωτερικών, υπήρξε και «καπνός» και «φωτιά», αλλιώς δεν θα γινόταν τίποτα. Προφανώς το Κρεμλίνο για να μην χαλάσει τις σχέσεις του με την Τουρκία και με δεδομένο ότι επιστήμονες και ρωσικές εταιρείες έχουν αναλάβει την κατασκευή πυρηνικού σταθμού, υλοποιούν αυτό που λέει ο σοφός μας λαός «βαράνε το σαμάρι για να ακούσει ο γάιδαρος».



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]