Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δύο παρωδίες δημοκρατίας

Υπάρχουν δύο ειδών παρωδίες της δημοκρατίας: μία κοινοβουλευτική και μία αναρχο-αντι-εξουσιαστική.

Η κοινοβουλευτική παρωδία (κόμματα από το πιο δεξι ως το πιο αριστερό, μμε από τα δεξιά ως τα εθνομηδενιστικά αριστερά, πχ Ελευθεροτυπία, ΕφΣυν κλπ) ονομάζει και θεωρεί δημοκρατία το παρόν πολίτευμα, αυτόν δηλαδή τον ολιγαρχικό εφιάλτη.

Η αναρχο-αντι-εξουσιαστική παρωδία (ομάδες κι ομαδούλες, από αντι-σπισιστές χορτοφάγους ως στιρνερικούς μηδενιστές κλπ) ονομάζει και θεωρεί δημοκρατία μία τύπου σχολική παράσταση διαδικασία κατά την οποία όποιος περαστικός περνάει μπορεί να πάρει μέρος στη συνέλευση και να ψηφίσει κιόλας (αν φυσικά είναι αριστερός, διότι αν ΔΕΝ είναι αριστερός, αυτόματα τον θεωρούν φασίστα, ρατσιστή, εθνικιστή και ναζιστή, ειδικά αν κρατάει ελληνική σημαία).

Και οι δύο παρωδίες σκηνοθετούνται με έξοδα της νέας τάξης και της παγκοσμιοποίησης.  Και οι δύο παρωδίες δουλεύουν υπέρ της πιο στυγνής ολιγαρχίας. Και κατά της λαϊκής κυριαρχίας.

Και οι δύο παρωδίες είναι μόνο προς όφελος των παγκόσμιων εξουσιαστών.

Θραξ ο Αναρμόδιος
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ψάχνω να βρώ το σύστημα στο οποίο ελεύθεροι άνθρωποι θα αποφασίζουν για τις ζωές τους και θα διδάσκουν στούς απογόνους τους εκτός από τις γνώσεις την κριτική σκέψη ωστε να είναι και αυτοί ελεύθεροι να αποφασίσουν για την δική τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]