Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τέσσερα χρόνια κι ακόμη κυκλοφορούν ελεύθεροι


Γράφει ο Νίκος Ελευθερόγλου

Λες και ήταν χθες που ο μεγάλος… τιμονιέρης Γιώργος Α. Παπανδρέου αποφάσιζε να ανακοινώσει από το Καστελόριζο την παράδοση της χώρας στους δανειστές και τους τοκογλύφους της Ευρώπης. Λες και ήταν χθες που μας υποσχόταν το ταξίδι στην Ιθάκη, αλλά στο μυαλό του είχε τη Σκύλλα και τη Χάρυβδη στις οποίες έριξε μια ολόκληρη χώρα. Λες και ήταν χθες που έκλεβε από τους Ελληνες την ψήφο τους με το περιβόητο «λεφτά υπάρχουν» και συνοδοιπόρους του όχι μόνο τους «κηπουρούς» του αλλά και τον πολλά βαρύ «συγκυβερνήτη του Τιτανικού» Ευάγγελο Βενιζέλο· τον μοιραίο αυτόν άνθρωπο όχι μόνο για την Κεντροαριστερά αλλά, πλέον, και για την Κεντροδεξιά.

Και όμως, πέρασαν τέσσερα ολόκληρα χρόνια (αύριο είναι τα θλιβερά «γενέθλια» της μνημονιακής πατρίδας μας) και όλοι αυτοί που μας οδήγησαν εδώ κυκλοφορούν ακόμη ελεύθεροι για να προκαλούν με τις συμπεριφορές τους και τη νοοτροπία τους.

Τέσσερα ολόκληρα χρόνια, που οδήγησαν ενάμισι εκατομμύριο Έλληνες στη φτώχεια και την ανεργία, που έφτασαν εκατοντάδες συμπατριώτες μας στην αυτοκτονία, που κατέστρεψαν εκατοντάδες χιλιάδες οικονομικά και ψυχολογικά και τους έφεραν σε απόγνωση.

Τέσσερα χρόνια μετά ο… Ρόκο και τα «αδέλφια» του εξακολουθούν να κυκλοφορούν ανάμεσά μας πουλώντας ακόμη «ιδεολογία», ονειρευόμενοι την επιστροφή τους, μια και δεν τους έχει ασκηθεί δίωξη, δεν έχουν καθίσει στο σκαμνί για τις εγκληματικές τους αποφάσεις.

Οι άνθρωποι που βγάζουν με ευκολία ανακοινώσεις για την 21η Απριλίου και την καταδικάζουν δεν νιώθουν έστω και μια στάλα ντροπή να απολογηθούν για την 23η Απριλίου, που οδήγησε τη χώρα σε πιο βαριά δεσμά, που οδήγησε τους νέους μας στην «εξορία» και τη δημοκρατία μας στο απόσπασμα, μια και κυβερνάται με Προεδρικά Διατάγματα και οι βουλευτές, όπως ομολογούν, ψηφίζουν με το περίστροφο στο κεφάλι!

Οι χειροκροτητές των Απριλιανών (τραπεζίτες, διαπλεκόμενοι εκδότες και συναφή επαγγέλματα), που μας έσωσαν από τον… κομμουνισμό, είναι ίδιοι και απαράλλακτοι με αυτούς που μας έσωσαν από τη… δραχμή και την πτώχευση.

Μαριονέτες ενός ίδιου συστήματος, που ξεχνά στη διαχρονία του την προσφορά της Ελλάδας για τη δημοκρατία και την ελευθερία, και θυμάται αριθμούς και χρέη καταπώς τους βολεύει, και ας χρωστάνε πολύ περισσότερα οι ίδιοι στην Ελλάδα.

Αύριο κλείνουν τέσσερα χρόνια από την 23η Απριλίου, που οι ιστορικοί του μέλλοντος θα την αποτιμήσουν ως την πιο μαύρη σελίδα του νεοελληνικού κράτους.

Είναι σαν να διαβάζω από σήμερα τις δηλώσεις ότι τέσσερα χρόνια μετά βγαίνουμε από την κρίση και όλα θα πάνε καλύτερα· ότι η Ελλάδα γυρίζει και το καράβι έχει στρίψει.

Κάτι σαν το γνωστό ιστορικό μοιρολόι: Στων Ψαρών την ολόμαυρη ράχη περπατώντας η δόξα μονάχη, θα μου μοιάζει..

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]