Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα ελληνικά κόμματα ρίχνουν νερό στον μύλο της Τουρκίας στη Θράκη

Δεξιά ο κ. Παυλίδης επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην περιφέρεια Αν. Μακεδονίας-Θράκης σε παλαιότερη (προεκλογική) επίσκεψή του στον δήμο Αρριανών. Στο κέντρο ο τουρκόψυχος δήμαρχος Ιμπραήμ Σερίφ μαζί με την αντιδήμαρχο Εσρά Αλιτσαβούς και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου. To επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά: Όταν κάποιος Έλληνας υποψήφιος συναντά κάποιον αιρετό μουσουλμάνο ή πρόεδρο συλλόγου και πολύ περισσότερο τον Τούρκο πρόξενο, ΔΕΝ είναι υποχρεωμένος να χαμογελά ως τα αυτιά, εκτός και αν πραγματικά το απολαμβάνει!

Το Outing είναι μια εξαιρετικά αμφιλεγόμενη τακτική των ομοφυλόφιλων. Εν συντομία αυτό που σημαίνει είναι ότι για τον «Χ» η τον «Ψ» λόγο κάποιος ομοφυλόφιλος αποκαλύπτει ότι κάποιος άλλος άνθρωπος που δεν το έχει παραδεχθεί είναι επίσης ομοφυλόφιλος. Συνήθως αυτό γίνεται για να εξυπηρετηθεί η ατζέντα των ομοφυλοφίλων.

Από ότι φαίνεται όμως στην ελληνική πραγματικότητα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αποφάσισαν να ξεκινήσουν ο ένας το outing στον άλλον σχετικά με τις τοποθετήσεις των υποψηφίων τους σχετικά με το μειονοτικό ζήτημα στην Θράκη. 
Η αρχή φυσικά έγινε με το κόψιμο της τσιγγάνας υποψήφιας Ευρωβουλευτού του Σύριζα Σαμπιχά.
Το ζήτημα όμως δεν τελείωσε εκεί.
Και έτσι ξεκίνησε το outing…

Όλα ξεκίνησαν χθες το πρωί όταν ήλθαν στην επιφάνεια τα πρώτα δημοσιεύματα για τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο του Σύριζα στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη με το όνομα Αχμέτ Κούρτ.
Αμέσως θέλοντας να προλάβουν άλλη μια περίπτωση «Σαμπιχά» οι του Σύριζα ζήτησαν την παραίτηση του. Η παραίτηση υποβλήθηκε λόγω της στάσης του και των δηλώσεων του κατά την επίσκεψη του ηγέτη της εθνικιστικής οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων στην Τουρκία Ντεβλέτ Μπαχτσελί στην Θράκη.

Το Outing...

Στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Αχμέτ Κούρτ στις 26 Δεκεμβρίου είχε αναρτήσει φωτογραφίες όπου εμφανίζεται μαζί με τον Μπαχτσελί.
Τι έλεγε τότε ο Κούρτ;
Ότι είναι και πρόεδρος της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» και έχει εκφράσει τον θαυμασμό του για την απόφαση του κόμματος Φιλία-Ισότητα Ειρήνη (DEB το οποίο ίδρυσε ο Αχμέτ Σαδίκ) να μετάσχει στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου.

Ο Κουρτ ανακοίνωσε δε πως στις ευρωεκλογές θα στηρίξει με όλη του τη δύναμη το κόμμα DEB.
«Επιθυμώ να αναφέρω πως αντιμετωπίζω με μεγάλο θαυμασμό την απόφαση του κόμματος DEB να μετάσχει στις ευρωεκλογές. Σε αυτές τις εκλογές που πιστεύω πως ως μειονότητα μας αναλογούν στον καθένα μια μεγάλη ευθύνη και καθήκον και επειδή πιστεύω πως η φωνή μας θα υψωθεί έτι περισσότερο σε διάφορα ευρωπαϊκά φόρα, δηλώνω με κάθε ειλικρίνεια πως στήριξα και θα στηρίζω αυτή την απόφαση και εύχομαι σε όλους τους αδερφούς μου επιτυχία σε αυτές τις εκλογές.
Είναι απόλυτη η πίστη μου πως η τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης θα περάσει με επιτυχία αυτές τις εξετάσεις. Ας είναι ανοιχτός ο δρόμος μας»
ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του ο Κούρτ. 

Κύκλοι του Σύριζα ξεκαθάριζαν ότι η στάση του Αχμέτ Κούρτ δεν συμβάδιζε με την πάγια θέση του κόμματος η οποία είναι ξεκάθαρη και δεν υπακούει σε πρόσκαιρες μικροπολιτικές η άλλου είδους σκοπιμότητες. Είναι μια στάση ευθύνης που απορρέει από την αξιακή αρχή του σεβασμού όλων των πολιτών της περιοχής και της θέσης ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να είναι ίσοι και να απολαμβάνουν των ιδίων δικαιωμάτων και εναντιώνεται σε ακραίες εθνικιστικές επιδιώξεις που υπονομεύουν την αρμονική συνύπαρξη της μειονότητας με την πλειονότητα και σε σχεδιασμούς κύκλων του τουρκικού προξενείου όπως εκδηλώνονται με την προσπάθεια μειονοτικού συνδυασμού στις ευρωεκλογές» σημείωναν από τον Σύριζα.

Υπό αυτό το πρίσμα, η οργάνωση Ξάνθης, υπογράμμιζαν κύκλοι του Σύριζα, είχε βγάλει ανακοίνωση με αφορμή την επίσκεψη Νταβλέτ Μπαχτσελί και έκανε λόγο για προσπάθεια κλίματος, δημιουργώντας έτσι προβλήματα στην ειρηνική συμβίωση των κατοίκων της Θράκης. Υπό αυτή την έννοια και μετά την γνωστοποίηση των δηλώσεων του Αχμέτ Κούρτ ζητήθηκε η παραίτηση του κάτι που ο ίδιος έπραξε και παραιτήθηκε από το ευρωπαϊκό ψηφοδέλτιο, αναφέρεται.

Και η... εκδίκηση του ΣΥΡΙΖΑ

Δεχόμενοι όμως ένα ακόμη πλήγμα από την ΝΔ (επί της ουσίας) οι του ΣΥΡΙΖΑ, φρόντισαν να ανταποδώσουν δημοσιεύοντας ολόκληρη λίστα με «στελέχη» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που έκαναν «ουρές» στην ίδια επίσκεψη.
«Δεν μπορεί να αποκρύπτεται από τα ΜΜΕ ότι σε αυτήν την παρουσία του Μπαχτσελί παρέστησαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ όπως οι Φαΐκογλου Αχμέτ και Ματατζή Τσετίν του ΠΑΣΟΚ, οι πολιτευτές της ΝΔ, Αδνάν Πετσενίκ και Μεχμέτ Εμίνογλου και του ΠΑΣΟΚ Μπαράν Μπουρχάν» σχολίαζαν κύκλοι του Σύριζα.

Και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος της ΝΔ όμως!

Σημαντική ήταν και η αποκάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ για υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο της Νέας Δημοκρατίας για επαφές με το μειονοτικό κόμμα DEB. Μάλιστα κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ σημείωναν ότι «ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Κομοτηνής με τη ΝΔ Χασάν Χασάν επισκέφτηκε το μειονοτικό κόμμα DEB και ευχήθηκε επιτυχίες».
Πρόκειται για τον αντιπρόεδρο της νεολαίας Ροδόπης της ΝΔ Χασάν Χασάν,ο οποίος σύμφωνα με δημοσίευμα ιστοσελίδας που επικαλούνται κύκλοι της Κουμουνδούρου, το Σάββατο 19 Απριλίου επισκέφτηκε το κεντρικά γραφεία του DEB στις ευρωεκλογές και ευχήθηκε επιτυχία.

Και υποψήφια δήμαρχος που «γλείφει» τους Τούρκους;

Και μέσα στο γενικό χαμό έσκασε ακόμη μια «αποκάλυψη». Η υποψήφια Δήμαρχος Κομοτηνής Φελίνα Καζάκου έχει υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο τον Σεζέρ Ριζά, τον εκδότη - Γενικό Διευθυντή της Εβδομαδιαίας Κεμαλικής Εφημερίδας των Γκρίζων Λύκων «ΤΖΟΥΜΧΟΥΡΙΕΤ» φυσικά όπως δηλώνει και η ίδια της «Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης».
Μετά η υποψήφια της ΝΔ, που όπως λέει και ο Μπαλτάκος, υπερασπίζεται την Ορθοδοξία και τον Στρατό, δεν ξέχασε να επισκεφτεί τον Τομέα Γυναικών του συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης. Ο «αθώος» αυτός σύλλογος μετέχει σε πολλά συνέδρια στο εξωτερικό καταγγέλλοντας την Ελλάδα για «καταπίεση «της «τουρκικής» μειονότητας της «ανεξάρτητης» Δυτικής Θράκης. Φυσικά ούτε αυτό ενόχλησε τους «αναμμένους δαυλούς» της ΝΔ του Σαμαρά.

Τέλος για να πάει καλά η περιοδεία της δεν παρέλειψε να δώσει και τα διαπιστευτήρια της στην επίσης Κεμαλική Οργάνωση «Πολιτιστική Εκπαιδευτική Εταιρία Μειονότητας Δυτικής Θράκης» (BAKES) των ακροδεξιών Γκρίζων Λύκων.

Το συμπέρασμα;

Όλα τα κόμματα της ψοφοδεξιάς, του κέντρου και της αριστεράς είναι τόσο βαθιά εμπλεκόμενα με το τουρκικό προξενείο και τις παραφυάδες του στην Θράκη, που δεν μπορεί το ένα να κατηγορεί το άλλο.
Όλα δείχνουν και αποδεικνύουν ότι η πολιτική του ελληνικού κράτους στην περιοχή συμβιβάζεται από την ίδια την λειτουργία των κομμάτων, τα οποία έχουν πιαστεί ως μύγες στον ιστό του τουρκικού προξενείου.
Και έχει δημιουργηθεί ένας γόρδιος δεσμός ο οποίος δεν μπορεί πλέον να λυθεί. Θα κλείσω όπως έκλεινα και εχθές. Εάν δεν υπάρξει σοβαρή ελληνική πολιτική στην περιοχή που σίγουρα καμιά σχέση δεν έχει με τις νοοτροπίες του 50',που θα φέρει ανάπτυξη και κατοίκους, που θα επανορθώσει το δημογραφικό, που θα αλλάξει το πνεύμα των Ελλήνων όχι μόνο στη Θράκη αλλά και της Ακαδημίας θα θρηνήσουμε λίαν συντόμως. Γιατί όπως ακριβώς οι «μετανάστες» έσωσαν την ελληνική οικονομία έτσι και οι Ρομά θα σώσουν την Θράκη.

Πηγή «Ελεύθερη Ώρα»

Σχόλιο ιστολογίου: Θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα νέα πρόσωπα που εισάγει στον χώρο των εκπροσώπων του το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής. Αυτά τα πρόσωπα θα πρέπει να αντιμετωπισθούν με ιδιαίτερη προσοχή, όχι επειδή βρίσκονται υπό την προστασία της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής (προφανώς λόγω ιδιαίτερων προσόντων που έχουν, όπως ο υπέρμετρος τουρκισμός κ.α.), αλλά επειδή εάν δεν αντιμετωπιστούν προσεκτικά ενδέχεται να μεταβληθούν και να προβληθούν από τους μηχανισμούς του τουρκικού προξενείου ως ήρωες των «τούρκων της Θράκης». Πρόκειται για νέα «λουλούδια», προφανώς εκλεκτά μέλη του σκληροπυρηνικού τουρκισμού (βλ. Γκρίζους Λύκους) και έχουν επιλεγεί για να αντικαταστήσουν τους τελειωμένους υπάρχοντες πολιτικούς εκπροσώπους. Κι αυτό, επειδή την επομένη των ευρωεκλογών θα γίνει η επίσημη εκκίνηση μίας περισσότερο προκλητικής επιθετικής προς την Ελληνική Πολιτεία «μειονοτικής» πολιτικής.


Ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, περιχαρής και παρέα με τον τούρκο πρόξενο, στην γιορτή του προξενείου στην δεξίωση για την γιορτή της Τουρκικής Δημοκρατίας, με χαμόγελο μέχρι τα αφτιά... Να τον χαιρόμαστε...




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]