Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σύσφιξη σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Αιγύπτου


Ρωσική στρατιωτική αντιπροσωπεία επισκέπτεται την Αίγυπτο για κλείσει όλα τα ζητήματα

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
Φωτογραφία: REUTERS 

19μελής ρωσική στρατιωτική αντιπροσωπεία έφτασε στο Κάιρο την Τετάρτη για μια επίσκεψη που θα διαρκέσει μερικές ημέρες, σηματοδοτώντας τους στενούς δεσμούς ανάμεσα στις δύο χώρες.

Αυτή είναι η τρίτη επίσκεψη σε λιγότερο από δύο μήνες, ρώσων αξιωματούχων στην χώρα. Η ρωσική στρατιωτική αντιπροσωπεία, αναμένεται να συζητήσει με τους Αιγύπτιους στρατιωτικούς αξιωματούχους για ποικιλία θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης και της πώλησης όπλων, σύμφωνα με την αιγυπτιακή εφημερίδα Al-Masry Al-Youm.

Εν τω μεταξύ, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Catherin Ashton έφτασε και αυτή στην Αίγυπτο την Τετάρτη για μια διήμερη επίσκεψη, για να συζητήσει τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, με ανώτερους αξιωματούχους, αναφέρει η εφημερίδα Ahram on-line.

Η Ashton σχεδιάζει να πραγματοποιήσει συνομιλίες με τους προεδρικούς υποψηφίους, μεταξύ των οποίων και τον αναμενόμενο νικητή, πρώην αρχηγό του αιγυπτιακού στρατού Στρατάρχη Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι.

Ο στρατάρχης Al–Sisi, είχε πρόσφατα συνάντηση στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας, προκειμένου να επισπεύσει την ολοκλήρωση της συμφωνίας πώλησης όπλων, σύμφωνα με ανώτερες αιγυπτιακές πηγές και την κουβεϊτιανή εφημερίδα Al-Rai τον περασμένο μήνα.

Η συμφωνία με τη Ρωσία, περιλαμβάνει προηγμένα μαχητικά αεροσκάφη, εξοπλισμό παρακολούθησης και άλλα εξελιγμένα όπλα που θα χρησιμοποιηθούν για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας που δρα ανεξέλεγκτα στο Σινά.

Η επείγουσα κίνηση για να κλείσει η συμφωνία για τον εξοπλισμό του αιγυπτιακού στρατού, έρχεται μετά από μια άλλη έκθεση τον περασμένο μήνα, που ανέφερε ότι ο Λευκός Οίκος είχε καθυστερήσει την παράδοση 10 ελικοπτέρων τύπου Απάτσι.

Η Αίγυπτος έχει ολοκληρώσει μια συμφωνία ύψους 2.000.000.000 δολαρίων όπλων με τη Ρωσία, με την οικονομική υποστήριξη της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σύμφωνα με έναν ανώτερο αξιωματούχο, ανέφερε η εφημερίδα Al - Masry Al- Youm τον Φεβρουάριο.

Σχόλιο: Οι κινήσεις της Αιγύπτου με την βελτίωση των σχέσεων με την Ρωσία, θεωρούνται ως ένας τρόπος για να αντιμετωπίσουν την αρκετά μεγάλη πίεση των ΗΠΑ. Το αμερικανικό «πάγωμα» της αποστολής εξοπλισμού στην Αίγυπτο φαίνεται σε μεγάλο βαθμό σαν μια «σιωπηρή τιμωρία» για την εκδήλωση στρατιωτικού πραξικοπήματος και την εκδίωξη του πρώην Προέδρου Mohamed Morsi και των υποστηρικτών του.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]