Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θράκη: Να κλείσει το τουρκικό προξενείο που "παράγει" "τούρκους" βουλευτές

Η Θράκη είναι μια πολύ σοβαρή ιστορία για να την εμπιστευθούμε τελικά στους Έλληνες πολιτικούς και πολιτικάντηδες. Γιατί η ιστορία με τις επιλογές υποψήφιων βουλευτών, ευρωβουλευτών, δημοτικών και νομαρχιακών συμβούλων που δηλώνουν “τούρκοι” δεν είναι καινούργια. Δεν έγινε χθες. Έχει ξεκινήσει πάρα πολλά χρόνια πριν με τους Σαδίκ και Φαΐκογλου. Και όσοι ορθώς τώρα επιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση της Σουλεϊμάν που κόπηκε επειδή δεν δηλώνει τουρκάλα, θα πρέπει μετά από τις επιθέσεις να κάνουν και την αυτοκριτική τους. 
Ο κ. Πάγκαλος, για παράδειγμα, δεν θυμόμαστε να είχε θέσει ως ΥΠΕΞ ζήτημα λειτουργίας του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή. Γιατί όποιος δεν καταλαβαίνει ότι αυτό το προξενείο είναι το “επιχειρησιακό κέντρο” της Άγκυρας στην Θράκη με αποστολή τον απόλυτο εκτουρκισμό της προφανώς κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ηλίθιος. 
Δυστυχώς φοβόμαστε ότι τα πράγματα είναι χειρότερα. Δεν έχουμε να κάνουμε με ηλίθιους. Έχουμε να κάνουμε με πρόθυμους να συνεργαστούν με το προξενείο. Μόνο και μόνο για λίγα ψηφουλάκια. Μόνο και μόνο για μια έδρα στη Βουλή, μια καρέκλα στο δημαρχείο ή στην περιφερεια. Τόσο χαμηλά έχουμε φθάσει.
Σε ποια άλλη χώρα του κόσμου βουλευτής και μάλιστα βουλευτής της Αριστεράς θα φωτογραφιζόνταν ξεδιάντροπα μέσα σε σύλλογο που αμφισβητούσε την ακεραιότητα της χώρας του;
 Το έκανε και ο Ζεϊμπέκ του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα στο “Σύλλογο Αλληλεγγύης και Αλληλοβοήθειας Τούρκων Δυτικής Θράκης” και τον “Πολιτιστικό Σύλλογο Τούρκων Δυτικής Θράκης του Φοχτβάγκεν”, όπου υπήρχαν σημαίες της... "ανεξάρτητης Θράκης".
Γράψαμε τότε για το ατόπημα του βουλευτή. Κανείς από το ΣΥΡΙΖΑ δεν ασχολήθηκε.
Είναι υπέρ της “ανεξάρτητης Θράκης” ο κ. Ζεϊμπέκ;  
Να βγει και να το πει, για να ξέρουμε. Γνωρίζει πολύ καλά ο κ.Ζεϊμπέκ αλλά και οι βουλευτές και πολιτευτές των άλλων κομμάτων ότι στόχος δεν είναι καμία "ανεξάρτητη Θράκη”. Είναι η τουρκική Θράκη.  

Φταίνε οι βουλευτές που όπως έχει πει ο Παναγιώτης Σγουρίδης για να εκλεγούν πρέπει απλά να μπουν έστω για λίγο στο προξενείο της Κομοτηνής; 
Πρωτίστως φταίνε οι καρεκλοκένταυροι των Αθηνών. Οι πρόεδροι των πρώην μεγάλων κομμάτων και τώρα ο πρόεδρος του μεγάλου κόμματος της Αριστεράς που δεν τραβάνε τ΄ αυτιά των αυτοπροσδιοριζομενων ως “τούρκων” που εξελέγησαν με τα ψηφοδέλτιά τους. Οι πρόεδροι που διαγράφουν για ψύλλου πήδημα όποιον εκφράσει διαφορετική άποψη για ασήμαντα θέματα και σφυρίζουν προκλητικά αδιάφορα για όσα πράττουν οι “τούρκοι” βουλευτές τους στη Θράκη. Όπου ήδη φθάσαμε στο σημείο ο προεκλογικός αγώνας να γίνεται με αφίσες γραμμένες μόνο στα τουρκικά! Κατάντια.
Η Αριστερά δυστυχώς έχει τεράστιες ευθύνες σ΄ αυτό το χάλι. Όπως και με τον χώρο της Εθνικής Άμυνας, άφησε την Θράκη έρμαιο στις διαθέσεις και τις ακρότητες της ακροδεξιάς. Μια χούφτα ανόητων που προκαλούν με κάθε τρόπο και μέσο την πλειοψηφία των νοικοκυραίων μουσουλμάνων, οδηγώντας τους κι αυτούς προς το προξενείο. Πολλά χρόνια τώρα όποιος τολμούσε να θέσει το θέμα της επικίνδυνης τουρκικής διείσδυσης στη Θράκη χαρακτηρίζονταν αυτομάτως “ακροδεξιός”. Κι έτσι φθάσαμε στο σημείο κανείς να μην τολμά να μιλήσει για να μην του κολλήσουν τη “ρετσινιά”.

Θα περίμενε κανείς τώρα με την κρίση να υπήρχε η στοιχειώδης συνεννόηση των κομμάτων σε θέματα που έχουν να κάνουν με την ακεραιότητα της χώρας. Γιατί περί αυτού πρόκειται, μας αρέσει ή όχι να το ακούμε. Αντιθέτως βλέπουμε ότι το μόνο που απασχολεί τους “κομματικούς κομισάριους” και τους “ανθρώπους των προέδρων”, είναι πως θα εκμεταλλευθεί ο ένας το λάθος του άλλου, όπως γίνεται τώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ποιο θα ήταν το αντικείμενο της συνεννόησης; 
Να υπάρξει μια μακροπρόθεσμη και σχεδιασμένη πολιτική για την μουσουλμανική μειονότητα η οποία πρέπει να νιώσει με πολύ ηχηρό τρόπο την Ελληνική Πολιτεία πλάϊ της. Για να μπορεί να αντιμετωπίσει τις πιέσεις και το χρήμα του τουρκικού προξενείου. Κάτι ξεκίνησε το 1994 ο τότε ΥΕΘΑ Γεράσιμος Αρσένης, όταν πήγε έριξε την μπάρα που απέκλειε τα ορεινά χωριά από τις πόλεις της Θράκης και έστειλε τον στρατό να κάνει κοινωνικο έργο μέσα στην καρδιά της μουσουλμανικής μειονότητας. Δεν υπήρξε συνέχεια.
Αυτή η πολιτική θέλει συνέπεια, συνέχεια, επιμονή και υπομονή για να έχει αποτελέσματα. Δεν είναι δύσκολο να πετύχει. Επαναλαμβάνουμε: Η πλειοψηφία των μουσουλμάνων δεν επικροτούν τους έξαλλους και τα υποχείρια της Άγκυρας.

Όσο για το πρώτο άμεσο μέτρο στο οποίο θα μπορούσαν να συμφωνήσουν όλοι και να προχωρήσουν στην εφαρμογή του; Το κλείσιμο του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή.  
Οι δικαιολογίες ότι “κάτι θα πρέπει να κλείσουμε κι εμείς στην Τουρκία”, είναι υπεκφυγές.
Να κλεισουμε αν χρειαστεί! 
Επιλογές έχουμε. Κι έχουμε και “άλλοθι” την οικονομική κρίση. 
Λουκέτο λοιπόν στο προξενείο της Κομοτηνής, για να μην χρειάζεται να περνάνε από εκεί οι επίδοξοι εθνοπατέρες μας. 
Και στην συνέχεια να δηλώνουν και “τούρκοι”.

Πηγή OnAlert

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Ο Πάγκαλος είχε μιλήσει για το προξενείο Κομοτηνής, αλλά δεν προχώρησε στο κλείσιμο.

    Όλα τα κόμματα (πλην ΧΑ και ΛαΟΣ) προσκυνούν το προξενείο, για να αποσπάσουν την ψήφο της μουσουλμανικής (κυρίως τουρκογενούς) μεινότητος. Οι πολιτικάντηδές μας πουλούν και την μάνα τους ακόμη για μια ψήφο. Ποιος ξεχνά τους Φαΐκογλου, Σαδίκ, Χουσεΐνογλου, Ιλχάν και δεν συμμαζεύεται; Όλοι γνήσιοι Τούκοι και όμως θήτευαν και θητεύουν στην Βουλή, ή άλλα κυβερνητικά πόστα!

    Η υποψήφια Δήμαρχος της ΝΔ υπο τον πλήρη έλεγχο του Τουρκικού Προξενείου !

    ΥΓ: Αν δεν θέλουν να κλείσουν το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής, για να μην κλείσουν και οι Τούρκοι το ελληνικό της Σμύρνης (αυτό είναι το ομόλογό του), ας το μεταφέρουν κάπου αλλού, που να χρειάζεται. Τι εξυπηρετεί στην Κομοτηνή; Τίποτε, διότι εκεί δεν υπάρχουν Τούρκοι. Αντιθέτως, πληθώρα Τούρκων τουριστών επισκέπτεται την Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου και ίσως πρέπει να υπάρχει εκεί ένα δικό τους προξενείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολλά χρόνια τώρα όποιος τολμούσε να θέσει το θέμα της επικίνδυνης τουρκικής διείσδυσης στη Θράκη χαρακτηρίζονταν αυτομάτως “ακροδεξιός”. Κι έτσι φθάσαμε στο σημείο κανείς να μην τολμά να μιλήσει για να μην του κολλήσουν τη “ρετσινιά”.Ετσι μας παγιδευσαν...κραταει χρονια αυτη η κολονια... Να υπάρξει μια μακροπρόθεσμη και σχεδιασμένη πολιτική για την μουσουλμανική μειονότητα η οποία πρέπει να νιώσει με πολύ ηχηρό τρόπο την Ελληνική Πολιτεία πλάϊ της. Για να μπορεί να αντιμετωπίσει τις πιέσεις και το χρήμα του τουρκικού προξενείου. Κάτι ξεκίνησε το 1994 ο τότε ΥΕΘΑ Γεράσιμος Αρσένης, όταν πήγε έριξε την μπάρα που απέκλειε τα ορεινά χωριά από τις πόλεις της Θράκης και έστειλε τον στρατό να κάνει κοινωνικο έργο μέσα στην καρδιά της μουσουλμανικής μειονότητας. Δεν υπήρξε συνέχεια...η σταχτη στα ματια... Όσο για το πρώτο άμεσο μέτρο στο οποίο θα μπορούσαν να συμφωνήσουν όλοι και να προχωρήσουν στην εφαρμογή του; Το κλείσιμο του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή...ακουει κανεις;;;θα δειξει....περιεκτικοτατο το αρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]