Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αμερικανικό αντιτορπιλικό πλέει προς τη Μαύρη Θάλασσα

Ένα αμερικανικό αντιτορπιλικό κατευθύνεται προς τη Μαύρη Θάλασσα, όπου αναμένεται να καταπλεύσει «σε μία εβδομάδα» για να καθησυχάσει τους ανατολικοευρωπαίους συμμάχους των ΗΠΑ μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, έγινε γνωστό από συγκλίνουσες πηγές.

«Αποφασίσαμε να στείλουμε ένα πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα. Αναμένεται να φτάσει εκεί σε μία εβδομάδα», δήλωσε ο συνταγματάρχης Στίβεν Ουόρεν, ένας εκπρόσωπος του Πενταγώνου, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις για τον τύπο του εν λόγω πλοίου για λόγους «ασφάλειας της επιχείρησης».

«Στόχος (της αποστολής) είναι πάνω απ’ όλα να καθησυχάσουμε τους συμμάχους και εταίρους μας στην περιοχή», υπογράμμισε ο Ουόρεν.

Μόλις φτάσει στη Μαύρη Θάλασσα το πλοίο θα πραγματοποιήσει ναυτικούς ελιγμούς και είναι προγραμματισμένο να ελλιμενιστεί σε πολλά λιμάνια της περιοχής, όχι όμως σε ουκρανικό, σύμφωνα με τον ίδιο.

Ένας αξιωματούχος Άμυνας των ΗΠΑ διευκρίνισε, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, ότι πρόκειται για το αντιτορπιλικό USS Donald Cook.

Το USS Donald Cook, που είναι εξοπλισμένο με το αντιπυραυλικό σύστημα Aegis και διαθέτει δεκάδες πυραύλους αναχαίτισης SM-3, αναπτύχθηκε πριν από δύο μήνες στην ισπανική βάση Ρότα στο πλαίσιο του σχεδίου αντιπυραυλικής άμυνας του ΝΑΤΟ.

Νέα προειδοποίηση Ομπάμα σε Πούτιν: Καμία επέμβαση στην ανατολική Ουκρανία
Ο Λευκός Οίκος προειδοποίησε σήμερα τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν εναντίον οποιασδήποτε κίνησης, «ανοικτής ή κρυφής» στην ανατολική Ουκρανία και υποστήριξε ότι υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι οι φιλορώσοι διαδηλωτές στην περιοχή πληρώνονται. «Είδαμε ομάδες φιλορώσων διαδηλωτών να καταλαμβάνουν κτίρια στις ανατολικές πόλεις Χάρκοβο, Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ», δήλωσε ο Τζέι Κάρνεϊ εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. «Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις που υποδηλώνουν ότι κάποιοι από αυτούς τους διαδηλωτές πληρώνονται και δεν είναι κάτοικοι της περιοχής», πρόσθεσε.

«Αν η Ρωσία κινηθεί στην ανατολική Ουκρανία είτε ανοικτά είτε κρυφά, θα ήταν μια πολύ σοβαρή κλιμάκωση. Καλούμε τον πρόεδρο Πούτιν και την κυβέρνησή του να σταματήσουν κάθε προσπάθεια να αποσταθεροποιήσουν την Ουκρανία και εφιστούμε την προσοχή κατά μιας περαιτέρω στρατιωτικής επέμβασης», σημείωσε ο Κάρνεϊ.

Εξάλλου ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες «να εφαρμόσουν νέες κυρώσεις εναντίον της ρωσικής οικονομίας».

Οι διαδηλωτές που έχουν καταλάβει από χθες, Κυριακή, το κτίριο της τοπικής διοίκησης στο Ντονέτσκ, στη ρωσόφωνη ανατολική Ουκρανία, ανακήρυξαν σήμερα μια «κυρίαρχη δημοκρατία».

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ, οι διαδηλωτές αποφάσισαν να οργανώσουν ένα δημοψήφισμα για την περιφερειακή κυριαρχία τους πριν από τις 11 Μαΐου.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Προβλέπω η αντιπολίτευση του Κιέβου να μεταναστεύει ανατολικά, εκεί όπου επικρατούν οι ρωσόφωνοι, Ντόνεσκ, Χάρκοβο, κλπ. Γι΄ αυτούς δεν θα «υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις, που υποδηλώνουν ότι κάποιοι από αυτούς τους διαδηλωτές πληρώνονται και δεν είναι κάτοικοι της περιοχής», όπως είπε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ. Οι ξένοι και οι πληρωμένοι δεν είναι ποτέ δυνατόν να προέρχονται από την πολιτισμένη Δύση. Αυτά είναι ξένα προς τις αρχές και τα ιδεώδη της Δύσης, ποτέ δεν τα εφάρμοσαν ούτε ακόμη και με αυτούς τους Ινδιανούς : Too many chiefs, not enough Indians. Κάτι ξέρουμε κι εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]