Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αυτονομία ζητούν οι Πολωνοί σε Ουκρανία;

Και ξαφνικά οι Πολωνοί της Ουκρανίας ζητούν και αυτοί την αυτονομία τους! Η απίστευτη αυτή πληροφορία που μεταδίδουν ρωσικά ΜΜΕ – και άρα πρέπει να προσεγγιστεί με σκεπτικισμό – εάν ισχύει είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει αφορμή για πανηγυρισμούς στο Κρεμλίνο, καθώς η Δύση από αλλού το περίμενε και από αλλού δέχεται τελικά ένα σοβαρό πλήγμα που δυνητικά θα μπορούσε ακόμα και να υπονομεύει – περαιτέρω – την ακεραιότητα της Ουκρανίας.

Οι Πολωνοί της Ουκρανίας κατοικούν στα δυτικά της χώρας, κυρίως στην περιοχή του Ζιτομίρ. Η περιοχή αυτή, η πάλαι ποτέ Ποδολία, αποτέλεσε πεδίο σφοδρών συγκρούσεων μεταξύ Πολωνών και Ρώσων, αλλά και Πολωνών και Κοζάκων, από τον 15ο αιώνα και μετά. Οι Πολωνοί είναι ρωμαιοκαθολικοί και μισούν τους Ρώσους. Πάντοτε όμως πρότασσαν τα στενά δικά τους συμφέροντα, έναντι ακόμα και των συμμάχων τους, όπως έπραξαν το 1938, αρπάζοντας κομμάτι της Τσεχοσλοβακίας, σε συνεννόηση με τον εκ των πραγμάτων εχθρό τους Χίτλερ και παρά τις αντιρρήσεις των εν δυνάμει συμμάχων τους Βρετανών και Γάλλων.

Σήμερα λοιπόν οι Πολωνοί του Ζιτομίρ απαιτούν ευρεία αυτονομία της περιοχής όπου κατοικούν, ρίχνοντας μπόλικό νερό στον μύλο του Πούτιν. «Τα τελευταία χρόνια υπέστημεν διακρίσεις και διώξεις από τις ουκρανικές αρχές», ανέφεραν εκπρόσωποι τους, δηλώνοντας ότι θα οργανώσουν δημοψήφισμα στην περιοχή για να απαιτήσουν την παραχώρηση ευρείας αυτονομίας.

Η κίνησή τους δε αυτή έχει τις ευλογίες της πολωνικής κυβέρνησης, της ίδια πολωνικής κυβέρνησης που τρέπει τη «ρωσική αρκούδα», υποτίθεται και ζητά αποστολή αμερικανικών δυνάμεων στο έδαφός της. Σε πρώτη φάση οι Πολωνοί ζήτησαν την ελεύθερη μετάδοση πολωνικών εκπομπών και το άνοιγμα σχολείων όπου θα διδάσκονται τα πολωνικά. Το παράδειγμα δε των Πολωνών φαίνεται ότι ακολουθούν και οι Ούγγροι της Ουκρανίας.

Η ανοησία των Δυτικών άνοιξε για καλά τον ασκό του Αιόλου στην Ουκρανία, με την κατάσταση να καθίσταται πλέον ανεξέλεγκτη και τη νέα ουκρανική κυβέρνηση να πιέζεται έντονα από Ανατολή και Δύση, μη όντας σε θέση να ισορροπήσει τις αντίρροπες δυνάμεις που εμφανίστηκαν μέσα στη χώρα.

Πηγή Defence-Point



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Οι Πολωνοι θα το φανε το κεφαλι τους και με την αντιπυραυλικη ασπιδα. Οταν ξεσπασει ο πολεμος οι πρωτοι που θα βομβαρδιστουν απο τον Πουτιν θα ειναι αυτοι. Ειναι δυνατον να αφησει ο Καγκεμπιτης τους πυραυλουν στραμμενους προς τη Ρωσια; Νομιζουν οι Πολωνοι οτι θα τους σωσει η Αμερικη. Δεν καταλαβαν οτι μετα τους πολεμους στην Ασια, το δογμα που επεκρατησε ειναι -να βαζουμε τους αλλους να σκοτωνονται για μας, οχι αλλοι Αμερικανοι να επιστρεφουν σε φερετρα- και απο οτι βλεπουμε εφαρμοζεται. Οι Αμερικανοι θα επεμβουν πολεμικα οταν τα πραγματα θα φθασουν στο μη περαιτερω και ο Πουτιν το εχει καταλαβει και παταει τα αναλογα κουμπια. Εμεις πρεπει να φερθουμε διπλωματικα στη διεθνη σκακιερα για να μην συρρικνωθουμε, διοτι δικα μας εδαφη ταζουν σε Τουρκους και Αλβανους για να κανουν τις βρωμικες δουλειες τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]