Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον…

Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός 
 
Η φράση του Χριστού «ός γάρ ουκ έστι καθ' υμών, υπέρ υμών εστίν» μας είναι γνωστή από τους Ευαγγελιστές Μάρκο και Λουκά.  Την είχε χρησιμοποιήσει όμως και ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Μπους και είχε ξεσπάσει τότε σάλος και έμεινε στην ιστορία.  Εμείς όμως εδώ στην Ελλάδα που μας κυβερνά μια άκρως «δημοκρατική» κυβέρνηση τι συμβαίνει;  
Ισχύει η φράση αυτή; Ούτε κατά διάνοια...  
Ένας δημοκράτης όπως ο κ. Σαμαράς δεν θα μπορούσε ποτέ να πει ότι όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας ή εναντίον μου. 
Απλά όποιος δεν είναι μαζί του είναι εναντίον της ανάπτυξης… της προόδου… του εκσυγχρονισμού της χώρας… 
Είτε το λέει έτσι είτε αλλιώς, ένα πράγμα είναι σίγουρο. 
Ότι όποιος είναι μαζί του ή εξυπηρετεί τα συμφέροντα του σίγουρα καλοπερνά.  
Και όσο περνά ο καιρός η πολιτική του κ. Σαμαρά γίνεται και πιο ξεδιάντροπη, πιο αυταρχική και πιο προκλητική. 

Είσαι φίλος; Στηρίζεις;  Μπράβο σου και όχι μόνο αυτό…  
Σου σβήνουμε πρόστιμα, σου χαρίζουμε ενοίκια, σου πουλάμε, όπως λέμε σε άψογα Ελληνικά, «μπιρ παρά» την δημόσια περιουσία.  
Σου παρέχουμε αμνηστία όπως γίνεται π.χ. στα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ και του ΤΧΣ.  
Και τόσα και τόσα άλλα... 

Και στα τόσα άλλα να μην ξεχάσουμε και τους δημοσιογράφους. 
Έγινε σύλληψη δημοσιογράφου για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση;  Ήταν δημοσιογράφοι του Ελευθέρου Τύπου ή κάποιας άλλης «αντιδραστικής» εφημερίδας;  Όχι του Ελευθέρου Τύπου… 
Ε, σύμπτωση θα είναι ότι η ΕΛΑΣ του κυρίου Δένδια, ξέρετε αυτή που βαράει αβέρτα ακόμη και ανθρώπους που κόσμια και δικαιολογημένα διαμαρτύρονται όπως π.χ. οι ιδιοκτήτες των φωτοβολταϊκών, απέστειλε αμέσως μετά εγκύκλιο στην οποία αναφέρεται ότι οι αστυνομικοί οι οποίοι παραλαμβάνουν μηνύσεις από οποιονδήποτε για αδικήματα περί Τύπου θα πρέπει να συνεννοούνται με τον αρμόδιο εισαγγελέα για τον αν θα πρέπει να τηρηθούν οι διατάξεις του αυτοφώρου ή όχι. 

Τώρα αν παίζει ρόλο και το ποιος μηνύει τους δημοσιογράφους δεν το γνωρίζουμε… Γιατί η εγκύκλιος της ΕΛΑΣ στάλθηκε στα αστυνομικά τμήματα μετά από την μήνυση της βουλευτού των ΑΝΕΛ κυρίας Ραχήλ Μακρή και την σύλληψη της δημοσιογράφου στα πλαίσια του αυτόφωρου.  
Βεβαίως ουδείς ασχολείται στην κυβέρνηση με το τι περνά η κυρία Ρ. Μακρή.  
Δεν νομίζουμε ότι έχουν λοιδορήσει άλλον βουλευτή τόσο πολύ εξαιτίας προφανώς της σθεναρής της στάσης απέναντι σε οικονομικά και άλλα συμφέροντα.  
Μέχρι και για την μπλούζα που φορούσε έγραψαν… 
Αυτό βρήκαν να κατακρίνουν… 
Αλλά ευτυχώς στην Ελλάδα του Σαμαρά δεν ισχύει το «δύο μέτρα και δύο σταθμά».  
Γι αυτό και μόλις χθες Αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, μετέβησαν το πρωί στο γραφείο του κ. Χ. Αθανάσουλα που είναι αρθρογράφος και υπεύθυνος του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στον Πύργο Ηλείας, όπου τον συνέλαβαν(!), τον οδήγησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας και στην συνέχεια στο αυτόφωρο. 
Ποιος ο λόγος για την σύλληψη στα πλαίσια του αυτοφώρου; 
Μα η αναδημοσίευση από τον Αθανάσουλα συγκεκριμένου σχολίου του parapolitika.gr στο facebook, η οποία ενόχλησε τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία και πρώην νομάρχη, Τάκη Δημητρουλόπουλο, ο οποίος προφανώς θέλοντας να λογοκρίνει, εκφοβίσει, φιμώσει, τρέχα γύρευε τι, τον κ. Αθανάσουλα, τον μήνυσε για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση.  
Άραγε στην περίπτωση αυτή το Αστυνομικό Τμήμα ενημέρωσε τον Εισαγγελέα σύμφωνα με την εγκύκλιο της ΕΛΑΣ, έδωσε εκείνος την εντολή για να συλληφθεί στα πλαίσια αυτοφώρου κάποιος αρθρογράφος, ή αρκούσε το ότι ο μηνυτής ήταν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ενώ στην περίπτωση των δημοσιογράφων του Ελευθέρου Τύπου ήταν των Ανεξαρτήτων Ελλήνων;  
Και μάλιστα μια κυρία που ενοχλεί τα μέγιστα το σύστημα; 

Αλλά όταν είσαι δικός μας η μεγαλοψυχία της κυβέρνησης Σαμαρά δεν σταματά εδώ.   
Έχεις κώλυμα για να εκλεγείς δήμαρχος;  
Κανένα πρόβλημα… 
Ο υπουργός κ. Μιχελάκης να είναι καλά γιατί χάρη στη «νομοτεχνική βελτίωση» (τι ωραία που είναι τα Ελληνικά… αν έγραφε η είδηση χάρη στο ρουσφέτι, πως θα ακουγόταν;) ήρθη το κώλυμα που είχε προκύψει με την υποψηφιότητα του Γιάννη Μπουτάρη στην Θεσσαλονίκη
Έτσι μπορεί πλέον ο εκλεκτός τους να υποβάλλει υποψηφιότητα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.  
Αλλά όταν πάρει φόρα ο κ. Μιχελάκης δεν τον σταματά κανείς…
 Ή μάλλον τον σταματά το ΠΑΣΟΚ… 
 Έφθασε μάλιστα στο σημείο ο κ. υπουργός να κάνει προστάτες της διαφάνειας, της νομιμότητας τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι καταψήφισαν το άρθρο 21 σε νομοσχέδιο που ρύθμιζε θέματα του υπουργείου του κ. Μιχελάκη.  
Συγκεκριμένα, το άρθρο 21 έδινε τη δυνατότητα στους δήμους με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να επιχορηγούν πολιτιστικούς κι άλλους φορείς που συμβάλλουν στην τουριστική ανάπτυξη και προβολή του τόπου με ποσά άνω του 1,5% επί των τακτικών εσόδων του δήμου.  
Κατά τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κάτι τέτοιο ανοίγει τον ασκό του Αιόλου, καθώς πλέον συγκεκριμένοι πολιτιστικοί φορείς θα μπορούν να λαμβάνουν χορηγίες με ιλιγγιώδη ποσά και με ανεξέλεγκτο τρόπο
Μάλιστα υπάρχουν καταγγελίες από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ για πολιτιστικό σύλλογο στη Ρόδο που λάμβανε περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ χορηγία… 

Από την άλλη πλευρά η ανεξάρτητη δικαιοσύνη προειδοποιεί μην τολμήσει κανείς και δημοσιοποιήσει κανένα βίντεο που είναι προϊόν υποκλοπής και φυσικά αφορά συζητήσεις με πολιτικούς, δικαστές ή οποιονδήποτε άλλο γιατί θα διωχθεί για κακούργημα στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας.  
Βέβαια αυτό ουδόλως απασχολεί τον Ελληνικό λαό.  
Γιατί ας πούμε ότι από το βίντεο φαίνεται να διαπράττεται το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας… 
Λέτε να απασχολεί τον λαό ότι παρανόμως έγινε η βιντεοσκόπηση ή το περιεχόμενο του βίντεο; 
Τέλος άραγε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα καλέσει τον κύριο Τάκη Μπαλτάκο να εξηγήσει τι ακριβώς θα «τραγουδήσει» και σε ποιους ακριβώς αφιερώνει το μήνυμα που έστειλε μέσω του δημοσιογράφου και εκδότη κ. Γ. Τράγκα;  
Γιατί όταν του ζήτησε συνέντευξη ο δημοσιογράφος, ο πρώην ΓΓ της κυβέρνησης «είπε ότι δεν πρόκειται να μιλήσει σεβόμενος τη μεγάλη και πολύχρονη φιλία του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. 

Χαρακτηριστικά ανέφερε τα εξής: «Θα πρέπει να μου δώσει άδεια το Μαξίμου για να δώσω μια συνέντευξη και να πω οτιδήποτε». 
Και πρόσθεσε με νόημα τα εξής: «Θυμάσαι Γιώργο ένα στίχο του Σεφέρη; Αν αρχίσω να τραγουδώ θα φωνάξω, και αν φωνάξω οι αγάπανθοι προστάζουν σιωπή»…  
Αλλά ξεχάσαμε…  
Aυτά τα λέει κομψά ο κ. Μπαλτάκος, όχι ο μπρουτάλ κ. Κασιδιάρης... 
Άσε που ο κ. Μπαλτάκος δεν έχει ανάγκη και τις κασέτες…



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]