Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ερντογάν εφοδιάζει με πυραύλους τους ισλαμοφασίστες της Συρίας

Άγνωστος αριθμός τουρκικών φορτηγών έχει περάσει στη Συρία βαρύ στρατιωτικό οπλισμό, για να στηρίξει τους τζιχαντιστές ισλαμιστές 
 
Ο Ερντογάν εμπλέκει όλο και περισσότερο την Τουρκία σε πόλεμο με την Συρία. Ένας πόλεμος ίσως να είναι μία από τις προσφερόμενες λύσεις του για να μπορέσει να εκτονώσει την τουρκική δυσαρέσκεια που υπάρχει (και συνεχίζει να υφίσταται) μέσα στην Τουρκία για το πρόσωπό του, ιδιαίτερα μετά και την απροκάλυπτη νοθεία που υπήρξε στις πρόσφατες εκλογές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Haber, φαίνεται πως η Τουρκία όχι μόνο ακολουθεί το σχέδιο που καταγράφηκε ηχητικά και αποτέλεσε (για τον "σουλτάνο" πρόφαση επίκλησης παράβασης της εθνικής ασφάλειας) μία από τις προεκλογικές αποκαλύψεις για την ποιότητα και την ηθική του τούρκου πρωθυπουργού, αλλά ενισχύει περαιτέρω την ωμή εμπλοκή της Τουρκίας στην στήριξη των ισλαμοφασιστών που επιθυμούν να μεταβάλουν την Συρία σε... χαλιφάτο.

Έτσι, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της Haber και με οπτικό υλικό που δημοσιεύθηκε στον διαδικτυακό της χώρο, οι τζιχαντιστές ισλαμοφασίστες φαίνεται πως εκτοξεύουν τους πυραύλους με οχήματα που μεταφέρθηκαν από την Τουρκία.
Συγκεκριμένα, σε βίντεο που δημοσίευσαν σε ιστοσελίδα οι τζιχαντιστές, φαίνεται πως εκτοξεύουν πυραύλους Γκράντ από οχήματα που τα έφεραν από την Τουρκία. Το βίντεο φορτώθηκε στην ιστοσελίδα της Ταξιαρχίας Τεβχίντ που είναι η ένοπλη πτέρυγα των Αδερφών Μουσουλμάνων.

Στο βίντεο που τραβήχτηκε στο δυτικό Χαλέπι φαίνονται τζιχαντιτές να εκτοξεύουν ρουκέτες Γκράντ. Σε αυτό φαίνεται ότι το όχημα στο οποίο είναι η ράμπα τους έχει μεταφερθεί εκεί από την Τουρκία.

Η Ταξιαρχία Τεβχίντ είναι μια από τις ομάδες του Ισλαμικού Μετώπου. Οι ομάδες-μέλη αυτού του μετώπου Ensar el-Şam και Ahraru’ş Şam διεισδύοντας από την Τουρκία στην περιοχή της Λαζικίγιε, είναι οι εταίροι της επίθεσης ¨Ενφάλ¨. Ο διοικητής της Τεβχίντ Αμπντουλκαντίρ Σαλίχ όταν τραυματίστηκε μεταφέρθηκε στην Τουρκία αλλά πέθανε.

Στην φωτογραφία που παραθέτουμε αξίζει να παρατηρήσουμε το πίσω μέρος του φορτηγού (στο οποίο έχει εγκατασταθεί βάση εκτόξευσης πυραύλων), όπου αναγράφεται στα τουρκικά η μάντρα από όπου αγοράστηκε το συγκεκριμένο φορτηγό.

Η διάθεση του τούρκου πρωθυπουργού να εμπλέξει την Τουρκία σε μία στρατιωτική σύγκρουση, προβληματίζει ήδη το Ελληνικό Πεντάγωνο, το οποίο απάντησε με μαζική τριπλή άσκηση του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού σε ολόκληρο το Αιγαίο. Όμως, είναι άγνωστο ποιά πολιτική βούληση υπάρχει στο μέγαρο Μαξίμου, όπου ο καταρρέων πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αντιμετωπίζει μία σοβαρότατη πολιτική κρίση, ενώ η εν γένει πολιτική του έχει διανθιστεί με "χρώματα" τα οποία δεν συνάδουν με την επαρκή υπεράσπιση της εθνικής ακεραιότητας και των συμφερόντων της Ελλάδας. Ενδεχομένως, έχει αποφασίσει να περιμένει κάποια εντολή από το Βερολίνο, για να εμπλακεί ή όχι σε οποιαδήποτε τουρκική πρόκληση υπάρξει...

Πληροφορίες από "Τουρκικά Νέα"

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]