Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συρία: Συνεχίζει τα κόλπα η Τουρκία ψάχνοντας πρόσχημα…

Συνεχίζει τα παιχνίδια με τη φωτιά η Τουρκία στην Συρία, κατηγορώντας τώρα τα Δαμασκό ότι Σύριοι προκάλεσαν την έκρηξη βόμβας στην μικρή πόλη Ρεϊνχανλί, τον Μάιο του 2013, που είχε στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 50 ανθρώπους. Με μεγάλη καθυστέρηση θα μπορούσε κανείς να παρατηρήσει, ενώ, όλως τυχαίως, η ανακοίνωση «κολλάει» περίφημα μα τα περί προβοκάτσιας για εξεύρεση προσχήματος για εισβολή στη Συρία.
 
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το συριακό καθεστώς βρίσκεται πίσω από την έκρηξη», αναφέρει ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, ασχέτως αν πολλοί αναλυτές, ανά την υφήλιο, θεωρούν υπεύθυνη για την συγκεκριμένη βομβιστική επίθεση την αλ Κάιντα. Ακόμα κι αν εμπλεκόταν το συριακό καθεστώς, τι τους τσίμπησε και το ξαναθυμήθηκαν τώρα;

Είναι εμφανές ότι η τουρκική πίεση προς την Συρία δεν είχε, τελικά, σχέση μόνο με την προώθηση των εκλογικών στόχων του Ερντογάν, αλλά με την ευρύτερη επεκτατική πολιτική της Τουρκίας, η οποία δεν εννοεί να αποδεχτεί την κατάρρευση της στρατηγικής της στο μέτωπο της Συρίας και εμμένει, με απρόβλεπτα αποτελέσματα, με την ανοιχτή πολεμική εμπλοκή να φαντάζει, καθημερινά, και πιο πιθανή.

Την ίδια ώρα, η Αρμενία έφερε προς συζήτηση στον ΟΑΣΑ το θέμα της διέλευσης και ενίσχυσης των αντικαθεστωτικών ανταρτών από την Τουρκία, κατά τις επιχειρήσεις για την κατάληψη του αρμενικού χωριού Κεσάμπ της Συρίας.

Πηγή Defence-Point



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]