Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τέρενς Κουίκ: Ανύπαρκτα και επικίνδυνα τα σύνορα Ελλάδας - Βουλγαρίας

Εικόνες ντροπής για την Ελλάδα είναι τα  σύνορά της με την Βουλγαρία, εξαιτίας μίας κυβέρνησης που δεν σέβεται και δεν έχει καμία διάθεση να προφυλάξει τους πολίτες της χώρας από εισαγόμενους κινδύνους.
Την εικόνα – κατάντια για το ελληνικό κράτος στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα στη Ξάνθη καταγγέλλει με μια αποκαλυπτική Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ και υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ με τον Συνδυασμό εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.

Η Ελλάδα δεν έχει συνοριακό φυλάκιο, ένας αστυνομικός μόνος του προσπαθεί να τα βγάλει πέρα, φιλοξενούμενος σε φυλάκιο της Βουλγαρίας και με τηλεπικοινωνιακές υποδομές, για τις οποίες ευτυχώς που υπάρχουν οι Βούλγαροι για ώρα ανάγκης.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΝΙΚΟ ΔΕΝΔΙΑ
ΘΕΜΑ: ΣΥΝΟΡΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΘΕΡΜΩΝ - ΖΛΑΝΤΟΓΚΡΑΝΤ

Κύριε Υπουργέ,

Σήμερα επισκέφθηκα τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα Θερμών - Ζλάντογκραντ, στη Ξάνθη. Ντράπηκα για την κατάντεια του ελληνικού κράτους.

Ένας Έλληνας αστυνομικός να υπηρετεί τα συνοριακά συμφέροντα της Πατρίδας μας, όχι επί ελληνικού εδάφους, αλλά επί.. βουλγαρικού, φιλοξενούμενος σε φυλάκιο του Βουλγαρικού κράτους!

Περιττό, βεβαίως , να αναφέρω την θλιβερή αναντιστοιχία του ενός και μοναδικού Έλληνα αστυνομικού (έτσι είναι σε κάθε βάρδια) σε σχέση με τους πολυπληθείς Βούλγαρους.

Κύριε Υπουργέ, πρόσφατα στην Βουλή (ήμουν εισηγητής εκ μέρους των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ) επικυρώσαμε ιδιωτική συμφωνία για το δρόμο Ξάνθης - Ζλάντογκραντ. Στην ομιλία μου από το βήμα της Βουλής είχα περιγράψει αυτή την απαράδεκτη κατάσταση με βάση τις μαρτυρίες των μελών της Συντονιστικής του Κινήματος μας. Σήμερα τα είδα με τα μάτια μου.

Κατόπιν τούτων σας ερωτώ κ. Υπουργέ:

Ως πότε οι Βούλγαροι θα φιλοξενούν τους δικούς μας αστυνoμικούς;
Δεν θα πρέπει η Ελληνική Δημοκρατία να εγκαταστήσει το δικό της συνοριακό φυλάκιο, για να εξυπηρετεί χιλιάδες αυτοκίνητα που εισέρχονται στην ελληνική επικράτεια;
Είναι δυνατόν ένας και μόνο αστυνομικός να υπηρετεί ανά βάρδια και μάλιστα με σαθρή τηλεπικοινωνιακή υποδομή;
Σκοπεύετε να πάτε και ο ίδιος σε αυτό τον συνοριακό σταθμό, για να αντιληφθείτε ότι η όλη υπόθεση αποτελεί ντροπή για την Ελληνική Δημοκρατία, με υπερέχουσα έναντι ημών της εικόνας που βγάζει η Βουλγαρία;

Ξέχασα να ρωτήσω τον Έλληνα αστυνομικό, αλλά ερωτώ εσάς:
Ο αστυνομικός πάει στα σύνορα με δικό σας μέσο της ΕΛ.ΑΣ ή με δικό του αυτοκίνητο; Και εάν πηγαίνει με δικό του, του βάζει η ΕΛ.ΑΣ. τα έξοδα βενζίνης ή μήπως στέλνουν οι Βούλγαροι και παίρνουν τον καθένα Έλληνα αστυνομικό από την Ξάνθη;

Ο ερωτών Βουλευτής
Τέρενς – Νικόλαος Κουίκ



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]