Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ρωσία κλείνει συμφωνία με την Κίνα για προμήθεια φυσικού αερίου!

Η Ρωσία ετοιμάζει mega - deal με την Ινδία μετά την επική συμφωνία φυσικού αερίου με την Κίνα

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών


Σύμφωνα ρωσικά ΜΜΕ, όλο το προηγούμενο διάστημα και ενώ η κρίση στην Ουκρανία δεν έχει «καταλαγιάσει», η Δύση συνεχίζει την εχθρική πολιτική της προς τη Ρωσία, χρησιμοποιώντας όλα τα πιθανά διπλωματικά μέσα.

Η «αχίλλειος πτέρνα» σύμφωνα με τους δυτικούς αποτελεί η εξάρτηση της Ρωσίας από τις εξαγωγές ενεργείας, για να διατηρηθεί η βιομηχανία της. Για αυτό και η Ρωσία επιμελώς επικεντρώνεται στην ενδυνάμωση των σχέσεων της με την Κίνα και στην περίπτωση αυτή, χάρη στην Gazprom, η οποία ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της επικής συμφωνίας με το Πεκίνο για την προμήθεια φυσικού αερίου προς την Κίνα.

Επίσης, με παλαιότερο στο άρθρο επισημαίνονταν ότι «η ενίσχυση των σχέσεων με την πιο πυκνοκατοικημένη χώρα στον κόσμο δεν θα είναι αρκετή, διότι υπάρχει και η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη χώρα στον κόσμο η Ινδία».

Σήμερα γνωρίζουμε πόσο προφητικό ήταν αυτό το σχόλιο, όταν το Reuters ανέφερε ότι ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στον κόσμο, η εταιρεία Rosneft, θα ενώσει τις δυνάμεις της με την ινδική κρατική Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου Corp (ONGC).

Ο επικεφαλής της Rosneft, Igor Sechin την Κυριακή ταξίδεψε στην Ινδία, ταξίδι το οποίο αποτελούσε μέρος της περιοδείας του στην Ασία, με την πρόθεση να ενισχύσει τους δεσμούς με τους ανατολικούς συμμάχους της Ρωσίας, σε μια εποχή που η Δύση επιθυμεί με κάθε τρόπο να οριοθετήσει τις φιλοδοξίες της Μόσχας, ελέω Κριμαίας.

Μόλις η ΕΕ άρχισε να απειλεί να μειώσει την εξάρτησή της από το ρωσικό πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, οι ρωσικές αρχές αποφάσισαν να « ρίξουν το βλέμμα τους στην Ανατολή».

Η Rosneft ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία με την ινδική εταιρεία ONGC, με σκοπό να ενώσει την δύναμη της με την ινδική εταιρεία, για την δημιουργία σχεδιαζόμενης εγκατάστασης παραγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG, της Rosneft στην Άπω Ανατολή, για λογαριασμό των ινδών καταναλωτών.

Υπάρχει μόνο μία ερώτηση, η πληρωμή για το πετρέλαιο και το υγροποιημένο αέριο LNG θα γίνεται σε ρούβλια ή ρουπίες; Ή σε χρυσό; Πάντως σίγουρα όχι σε δολάρια.

Η ρωσική εταιρεία Rosneft, ανακοίνωσε, ότι σχεδιάζει την αύξηση της ροής του πετρελαίου προς την Ασία, προσπαθώντας να διαφοροποιηθεί από την Ευρώπη, χωρίς να παρέχει περαιτέρω λεπτομέρειες, αλλά απλά ανακοίνωσε την συζήτηση της πιθανής συνεργασίας με τις εταιρείες Reliance Industries και Indian Oil.

«Ναι, είναι φανερό το τι συμβαίνει. Ενώ οι ΗΠΑ σε κάθε στροφή της εξωτερικής πολιτικής τους όπως στην Ουκρανία αποτυγχάνουν επιθυμώντας μόνο εκδίκηση, αποτυγχάνουν και στην Μέση Ανατολή, όπου, μόνο και μόνο για να φέρουν πιο κοντά τους το Ιράν στράφηκαν ενάντια στον ίδιο τους τον εαυτό, στην προκειμένη περίπτωση, εναντίον του Ισραήλ και της Σαουδικής Αραβίας. Ενώ η Ρωσία ενισχύει επιθετικά τον επόμενο μεγαλύτερο (τουλάχιστον με την έννοια του αριθμού του γενικού πληθυσμού και των φυσικών πόρων) και πιο σημαντικό νέο γεωπολιτικό άγονα της Ευρασίας : Κίνας - Ρωσίας – Ινδίας».

«Δεν έχει ληφθεί ακόμα υπόψη, μία ακόμη σημαντική χώρα, η Γερμανία. Διότι, εάν και η Γερμανία, διπλωματικά και ιδεολογικά βρίσκεται πιο κοντά στις ΗΠΑ, το συντομότερο δυνατό, η οικονομία της θα εξαρτάται πολύ περισσότερο από την Κίνα και την Ρωσία, με τις δύο χώρες να το κατανοούν αυτό πάρα πολύ καλά. Επιπλέον, οι γερμανοί βιομήχανοι έχουν καταστήσει σαφές ότι η απομάκρυνση από τον ευρασιατικό άξονα, προς πιο αφερέγγυες χώρες, θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα προβλήματα στην γερμανική οικονομία στο άμεσο μέλλον», καταλήγει το δημοσίευμα.

Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Το όλο στοίχημα είναι η άλλη όψι του
    νομίσματος, να μη επιβάλουν
    η ΗΠΑ την αεριτζίδικη αντικλείδια στρατηγική
    συμμαχία κατά της ανθρωπότητας, μεταξύ Ελλάδας Κύπρου Ισραήλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]