Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σταυρώνουν τους χριστιανούς στη Συρία αν δεν αλλαξοπιστήσουν!

Μοναχή καταγγέλλει τους ισλαμοφασίστες που συνεχίζουν τα εγκλήματά τους κατά της ανθρωπότητας ενώ η "πολιτισμένη" Δύση δεν βλέπει και δεν ακούει τίποτε από τις αισχότητες και τα εγκλήματα των ισλαμιστών τζιχαντιστών

Χριστιανοί οι οποίοι αρνήθηκαν να προφέρουν τη μουσουλμανική ομολογία πίστεως ή να πληρώσουν λύτρα σταυρώθηκαν από τζιχαντιστές στη Συρία, κατήγγειλε σε μια συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του Βατικανού η οποία μεταδόθηκε χθες μια μοναχή από τη χώρα αυτή.
Σύμφωνα με την αδελφή Ραγίντ, η οποία διηύθυνε το σχολείο του ελληνοκαθολικού πατριαρχείου της Δαμασκού και ζει σήμερα στη Γαλλία, «σε πόλεις και χωριά που έχουν καταληφθεί» από τους αντικαθεστωτικούς, «τζιχαντιστές και μέλη εξτρεμιστικών μουσουλμανικών οργανώσεων προτείνουν στους χριστιανούς είτε (να απαγγείλουν) τη Σαχάντα (την ομολογία πίστεως των μουσουλμάνων) ή το θάνατο. Μερικές φορές, ζητούν λύτρα».

«Είναι αδύνατον», πρόσθεσε, οι χριστιανοί «να απαρνηθούν την πίστη τους, γίνονται μάρτυρες. Και γίνονται μάρτυρες με έναν τρόπο εξαιρετικά απάνθρωπο, με μια ακραία βία η οποία είναι ακατονόμαστη. Εάν θέλετε παραδείγματα, στη Μααλούλα σταύρωσαν δύο νέους διότι δεν ήθελαν να απαγγείλουν τη Σαχάντα. Τους είπαν "λοιπόν, θέλετε να πεθάνετε όπως ο δάσκαλός σας στον οποίο πιστεύετε. Έχετε μια επιλογή: ή θα πείτε τη Σαχάντα, ή θα σταυρωθείτε"».

«Υπήρξε ένας ο οποίος σταυρώθηκε μπροστά στον πατέρα του. Σκότωσαν και τον πατέρα του. Αυτό συνέβη για παράδειγμα στην Άμπρα, μια βιομηχανική περιοχή στα προάστια της Δαμασκού», υποστήριξε η ίδια.

Επιπλέον, σύμφωνα με την αδελφή Ραγίντ, έπειτα από σφαγές τζιχαντιστές μερικές φορές «έπαιρναν (ανθρώπινα) κεφάλια και έπαιζαν ποδόσφαιρο με αυτά», έπαιρναν έμβρυα και «τα κρέμαγαν σε δέντρα από τους ομφάλιους λώρους» τους.

Το ραδιόφωνο του Βατικανού μετέδωσε αυτή τη συνέντευξη χθες Μεγάλη Παρασκευή, ημέρα που η χριστιανική εκκλησία τιμά τη σταύρωση του Χριστού στην Ιερουσαλήμ.

Αν και στον συνεχιζόμενο εμφύλιο πόλεμο στη Συρία έχουν διαπραχθεί σφαγές από όλες τις πλευρές, η χριστιανική μειονότητα στην πλειονότητά της έχει ταχθεί υπέρ του κοσμικού καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, εξαιτίας ακριβώς του φόβου των μελών της για τους ισλαμιστές.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Στη Συρία, λοιπόν, ο Χριστός ξανασταυρώνεται καθημερινά κι εμείς έχουμε το θράσσος να γιορτάζουμε την Ανάσταση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα κριθουμε απο αυτους τους νεομαρτυρες. Μεσα σ ολα μας τα ειρηνικα σπιτια αγωνιζομαστε μονο για το πορτοφολι μας και τιποτα αλλο....Γυρω γυρω μας περικυκλωνουν τα γεγονοτα αλλα αν δεν παθουμε, μυαλο δεν βαζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]