Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ομφάλιος λώρος η πολιτική και η δημοσιογραφία


Μετά την πτώση της Δικτατορίας των Συνταγματαρχών, και τον ερχομό του Κωνσταντίνου Καραμανλή, η πατρίδα μας εισήλθε σε μια νοσηρή πολιτική περίοδο, η οποία ζει και βασιλεύει μέχρι τις ημέρες μας. Την ονόμασαν «Μεταπολίτευση». Σ΄ αυτή λοιπόν, την «Μεταπολίτευση» ανδρώθηκαν τα πολιτικά τζάκια της διαπλοκής και των απατεώνων. Αυτά στηρίχτηκαν, προωθήθηκαν και μεγαλούργησαν από κάποιους κατ΄ όνομα και μόνο μεγαλοδημοσιογράφους, οι οποίοι είχαν ως μόνο σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εργοδοτών τους, από τη στιγμή που αυτοί δεν ήταν μόνο εκδότες εφημερίδων και ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών, αλλά αναλάμβαναν και μεγάλα έργα του Ελληνικού Δημοσίου. Επακόλουθη βεβαίως, ήταν και η προσωπική προβολή αυτών των δημοσιογράφων, που κάποια στιγμή εκμεταλλευόμενοι αυτήν την προβολή, μεταπηδούσαν στον πολιτικό στίβο για να ασχοληθούν με την «επίλυση» των προβλημάτων μας. Έτσι, μεταξύ πολιτικής και δημοσιογραφίας, δημιουργήθηκε ένας ομφάλιος λώρος που σφιχταγκάλιασε το κορμί του Ελληνικού λαού, με αποτέλεσμα να το θρυμματίσει!

Ένας από αυτούς τους διαπλεκόμενους με την πολιτική, δημοσιογράφο θα ήθελα να ασχοληθώ σήμερα. Ένας δημοσιογράφος που διαχρονικά χρησιμοποίησε την πένα του και τον λόγο του, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις δικές του αλαζονικές μωροφιλοδοξίες, αφού πρώτα είχε εξυπηρετήσει την καθεστηκυία τάξη των αρχόντων, φέρνοντας εις πέρας δύσκολες αποστολές, πολλάκις αντικρουόμενες.

Αυτό το δημοσιογραφικό – πολιτικό πρόσωπο δεν είναι άλλο από τον Γιώργο Κύρτσο, τον άνθρωπο που η ιδεολογική του ταυτότητα μεταβαλλόταν σύμφωνα με τα συμφέροντα «της φουσκωτής τσέπης του», και που σήμερα συμπεριλαμβάνεται στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, του Αντώνη Σαμαρά.

Στη νιότη του, όπως συνηθίζεται, ο Γιώργος Κύρτσος ξεκίνησε από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, του οποίου υπήρξε μέλος και γραμματέας της Κομματικής του Οργάνωσης. Ευρισκόμενος στις ΗΠΑ, συμμετείχε στο φοιτητικό κίνημα που διαδήλωνε κατά του πολέμου των ιμπεριαλιστών Αμερικάνων στο Βιετνάμ. Αλλ΄ όμως, αυτές οι δογματικές του καταβολές, δεν τον εμπόδισαν να αποδεχτεί την συμμετοχή του το 1983 στην ομάδα εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Εξωτερικών προκειμένου να προετοιμαστεί η ελληνική προεδρία της ΕΟΚ. Υπουργός Εξωτερικών την εποχή εκείνη, τον οποίο αποδέχτηκε και με τον οποίο συνεργάστηκε άψογα, ο μετέπειτα «μαζί τα φάγαμε» κατά κόσμο, Θεόδωρος Πάγκαλος. Αυτός ο πολιτικός αριβίστας, αναλαμβάνει το 1995 με τη μεσολάβηση του Γιάννη Βαρβιτσιώτη, το ρόλο του πολιτικού συμβούλου του Κώστα Καραμανλή, τότε αρχηγού της ΝΔ. Όμως, φραγή στα μακρόπνοα σχέδιά του, για την ενεργή ανάμειξή του στην πολιτική μέσω του «άκοπου» ψηφοδελτίου Επικρατείας, έβαλε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, εκ των εκλεκτών του Κώστα Καραμανλή. Ένας από τους λόγους του πολιτικού «βέτου» του Άρη Σπηλιωτόπουλου στην υποψηφιότητα Κύρτσου, ήταν ο υπόγειος πολιτικός πόλεμος που του ασκούσε ο Κύρτσος συνεπικουρούμενος από έναν άλλο δημοσιογράφο, τον Γιώργο Καρατζαφέρη, τον οποίο ο Άρης Σπηλιωτόπουλος είχε χαρακτηρίσει ως «πολιτικό βαρίδι». Βέβαια ο Γιώργος Κύρτσος το κράταγε «Μανιάτικο» και αντεπιτέθηκε το Μάιο του 2000, φιλοξενώντας δηλώσεις του Γιώργου Καρατζαφέρη, όπου μεταξύ των άλλων αποκαλούσε τον Σπηλιωτόπουλο «πολιτική Σαλώμη». Αυτή η αιτία επέφερε την διαγραφή από τη ΝΔ του Καρατζαφέρη και την απομάκρυνση του Σπηλιωτόπουλου από τη θέση του και την αντικατάστασή του από τον Θόδωρο Ρουσόπουλο. Η κόντρα του με τον Καραμανλή εντάθηκε το 2002, όταν στις Δημοτικές Εκλογές προτιμήθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη, προκειμένου να διεκδικήσει το Δήμο της Πρωτεύουσας, αντί του ιδίου. Τότε, έγραψε βιβλίο όπου εξαπέλυε προσωπική επίθεση κατά του Καραμανλή.

Άλλωστε, ο Γιώργος Κύρτσος όπως προείπα, το είχε δίπορτο. Δημοσιογραφία και πολιτική. Έτσι, εκτός από εκδότης των εφημερίδων City Press και Free Synday, κατά διαστήματα αύξανε «το παντεσπάνι του», εργαζόμενος σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, αλλά και ως σχολιαστής σε κεντρικά δελτία ειδήσεων (ALPHA, ΑΝΤ1, ΣΚΑΪ), δηλαδή σε όλους εκείνους τους Μνημονιακούς διαπλεκόμενους νταβατζήδες του λαού μας.

Στις 10 Απριλίου 2012, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να σμίξουν τα αηδόνια της πολιτικής εκ νέου. Έτσι, την ημέρα αυτή ανακοινώθηκε η προσχώρηση του Κύρτσου στο κόμμα του ΛΑ.Ο.Σ. του Γιώργου Καρατζαφέρη. Ξεχάστηκε αιφνίδια και από τους δυο, πως ο Κύρτσος από την εκπομπή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash αλλά και από τη City Press χαρακτήριζε τον Καρατζαφέρη ως «κωλοτούμπα», στηλιτεύοντας την αρχικά μνημονιακή και κατόπιν αντιμνημονιακή στάση του. Βλέπετε, ο μεν Καρατζαφέρης έψαχνε εναγωνίως «μαξιλαράκι» για να επανεκλεγεί στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου του 2012 και ο Κύρτσος, το έβλεπε ως την χρυσή ευκαιρία, διά μέσω της πρώτης θέσεως στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΛΑΟΣ, να πραγματοποιήσει το όνειρό του και να καταλάβει μια εκ των 300 προνομιούχων θέσεων του Ελληνικού κοινοβουλίου. Δυστυχώς όμως, γι΄ αυτούς ο Ελληνικός λαός στους έριξε στον Καιάδα της λήθης.

Αμέσως μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, απέστειλε ο υπογράφων, επιστολή στον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ, και μεταξύ των άλλων του αναφέρονταν: «Στις Εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου, το ευτελές εκλογικό ποσοστό του 2,9% που κατέλαβε τελικά, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, αντανακλά την οργανωτική και την πολιτική κατάρρευση του κόμματος, για την οποία φέρεις βαρύτατη αν όχι αποκλειστική ευθύνη και απέδειξες την πλήρη αδυναμία σου να συσπειρώσεις και να εκφράσεις τον εθνικοπατριωτικό χώρο που κάλυπτε δέκα και πλέον χρόνια ο ΛΑ.Ο.Σ. Έτσι, η έλλειψη οποιουδήποτε προγραμματισμού, η ανυπαρξία περιφερειακής και κεντρικής οργάνωσης καθώς επίσης, η πολιτική και ηθική εξόντωση των πιο ικανών στελεχών σου, αποτελούν τις βασικές αιτίες της σημερινής κατάστασης. Με μοναδικούς συνεργάτες σου, τους νεοφιλελεύθερους νεοταξίτες, Νίκη Τζαβέλα και Γιώργο Κύρτσο καθώς επίσης όλες εκείνες τις διαχρονικές καταστροφικές αποκλειστικές φίλες σου, που διαχρονικά διοικούσαν το κόμμα, δεν ήταν ποτέ φυσικά δυνατόν, να παραχθεί αξιόπιστος πολιτικός λόγος, ικανός να συσπειρώσει τον ευρύτερο πατριωτικό χώρο. Όμως, ο εθνικοπατριωτικός χώρος δεν πρόκειται να εξαφανιστεί ούτε να ταυτιστεί με τις εγγενείς αδυναμίες τις δικές σου και του στενού σου περίγυρου…».

Αυτή η επιστολή, είχε ως αποτέλεσμα, ο Καρατζαφέρης να καλέσει τον υπογράφοντα, τον οποίο είχε διαγράψει τον Νοέμβριο του 2011 για την αντιμνημονιακή ρητορική του και τον πόλεμο που είχε εξαπολύσει κατά των Γεωργιάδη και Βορίδη, θεωρώντας τους υπεύθυνους για την ιδεολογική μετάλλαξη του ΛΑ.Ο.Σ, σε συνάντηση στα γραφεία του κόμματος στην οδό Καλλιρρόης 52, με σκοπό να βοηθήσει για την επανεκλογή του ΛΑ.Ο.Σ στη Βουλή κατά τις επαναληπτικές εκλογές της 17ης Ιονίου 2012. Ο υπογράφων αρνήθηκε την όποια συμμετοχή και βοήθειά του προς το κόμμα του ΛΑ.Ο.Σ εν όψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου, προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα στον Γιώργο Καρατζαφέρη την νέα εκλογική αποτυχία του κόμματος και συνάμα προτρέποντάς τον σε μια νέα συνάντηση, αμέσως μετά την 17η Ιουνίου και το επερχόμενο αποτέλεσμα. Μια συνάντηση που θα γινόταν εάν και μόνο ο Καρατζαφέρης αποδεχόταν πως, ο ΛΑ.Ο.Σ θα πρέπει άμεσα να μετατραπεί σε κόμμα του «Εμείς» και όχι του «Εγώ», με μια εκ βάθρων τροποποίηση του καταστατικού του. Ως δεύτερο προαπαιτούμενο, αυτής της συνάντησης, τέθηκε ο όρος της επιστροφής όλων εκείνων των ανιδιοτελών αγωνιστών-στελεχών (δόθηκαν συγκεκριμένα ονοματεπώνυμα) που δημιούργησαν και μεγάλωσαν το Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, και είτε είχαν διαγραφεί επειδή αντέδρασαν στην μετάλλαξη του ΛΑΟΣ, είτε είχαν αποχωρήσει μη αντέχοντας τη διαφοροποίηση της Εθνικής πολιτικής του ΛΑΟΣ και της αμαρτωλής προεδρικής αυλής του Καρατζαφέρη.

Όλοι αντιλαμβάνεστε, πως παρά την αποτυχία του ΛΑΟΣ και στις επαναληπτικές του Ιουνίου, η νέα συνάντηση ουδέποτε πραγματοποιήθηκε και ο Καρατζαφέρης πλέον, απολαμβάνει την πολιτική μοναξιά του, μαζί με τους ελάχιστους εναπομείναντες αυλοκόλακές του. Ο δε, κύριος Κύρτσος, πήρε το «κουβαδάκι» της πολιτικής του αμετροέπειας και πήγε σε άλλες πολιτικές «χωματερές», δηλώνοντας πρόσφατα στον Συστημικό δημοσιογράφο, Γιώργο Παπαχρήστο για την υποψηφιότητά του στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ: «Έχω συνεννοηθεί και με τον Καραμανλή, και έχω πολύ καλή σχέση κα με τον Σαμαρά».

Ωστόσο, θα πρέπει ο Γιώργος Κύρτσος να μας ξεκαθαρίσει! Αφού τα βρήκε με τον Καραμανλή, επανακάμπτοντας στη ΝΔ, δηλαδή γλύφοντας ότι έφτυνε μετά βδελυγμίας, τώρα θα τα βρει και τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, που ο διάολος τα έφερε να διεκδικεί το Δήμο της Αθήνας; Θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Άρη;

Συνεπώς, από όλα τα παραπάνω, ένα συμπέρασμα εξάγεται! Πως η Μεταπολίτευση γέννησε τέρατα που ρουφούν το αίμα του Ελληνικού λαού. Αυτός ο λαός στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές καθώς και στις ευρωεκλογές, ένα και μόνο μέλημα πρέπει να έχει! Το συθέμελο ξερίζωμα – καταψήφιση - όλων των κεφαλών αυτής της πολιτικής-δημοσιογραφικής Λερναίας Ύδρας. Τότε και μόνο μπορεί να χαράξει μια άλλη καλύτερη ημέρα για τον ίδιο και την πατρίδα του!!!

Επικοινωνία με τον συντάκτη
egerssi@otenet.gr
twitter: @egerssi


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]