Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι γίνεται επιτέλους στον ΣΥΡΙΖΑ;

Από το πρωϊ σήμερα έχει βγει στα ΜΜΕ ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Νίκος Παπάς, και δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσφύγει στο λαό με δημοψήφισμα για την περίπτωση που η τρόϊκα δεν συμφωνεί με την πρόταση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος. Διευκρίνισε φυσικά ότι το δημοψήφισμα, σε καμία περίπτωση, δεν θα αφορά την έξοδο από το ευρώ.

Την ίδια περίπου θέση υποστήριξε αργότερα στο ραδιόφωνο και ο κ. Βούτσης. Όμως μετά ήρθε ο κ. Σταθάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό realfm και είπε πως «μόνο ένα δημοψήφισμα θα γίνει και αυτό θα είναι οι βουλευτικές εκλογές». Αποκλείοντας στην ουσία, το θέμα του δημοψηφίσματος που ανακοίνωσαν ο κ. Παπάς και ο κ. Βούτσης.

Μετά και από τις νέες αυτές διαφοροποιήσεις σήμερα, συν εκείνα που έγιναν χθες στην ΚΕ του κόμματος, αναρωτιούνται οι πολίτες τι συμβαίνει; Δεν θέλει να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί δεν μπορούν να αποδεχτούν ενιαία κομματική γραμμή;

Φυσικά, από τον ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθούν να καθησυχάσουν τον κόσμο, λέγοντας πως είναι θεμιτές οι διαφορετικές γνώμες σε ένα δημοκρατικό κόμμα. Αυτό, δηλαδή το να εκφράζονται διαφορετικές γνώμες, είναι φυσικά καλό και δημοκρατικό. Όμως όλες αυτές οι δηλώσεις δεν γίνονται ως έκφραση διαφορετικής γνώμης, αλλά ως πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Για παράδειγμα, ο ένας λέει «ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει δημοψήφισμα». Ο άλλος λέει «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνει δημοψήφισμα» και δεν λέει «έχω τη γνώμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να κάνει δημοψήφισμα».

Έχει σημασία αυτό. Έτσι όπως το λέει ο καθένας τους είναι σαν να γνωστοποιούν στον κόσμο διαφορετικές επίσημες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το ίδιο θέμα και όχι προσωπικές γνώμες. Τέτοιες συμπεριφορές όμως είναι που κάνουν τους πολίτες να διστάζουν και να μην προσχωρούν στον ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουμε τις ελεύθερες διαφορετικές γνώμες μέσα στα κόμματα (και όχι αυτό που συμβαίνει με το «πολιτικό νεκροταφείο» της ΝΔ), αλλά θέλουμε να ξέρουμε και τι θα κάνει το επίσημο κόμμα αν το ψηφίσουμε.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Μια απάντηση θα ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Ας ρωτήσει κάποιος τον κ. Τσίπρα: "Αν κάποιος βουλευτής σας δεν ακολουθήσει τη γραμμή του κόμματος σε ψηφοφορία, θα τον διαγράψετε;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προμηθέας Δεσμώτης15 Απριλίου 2014 στις 10:31 μ.μ.

      Είναι πολύ εύκολο και βολικό να διατυπώνουν όλοι τους θεωρίες και να αντιδρούν με άνεση σε όλα, όσο είναι στην αντιπολίτευση δημιουργώντας εντυπώσεις για λα'ι'κή κατανάλωση αλλά όταν έλθει η ώρα να κυβερνήσουν και να αντιμετωπίσουν την σκληρή πραγματικότητα, τότε οι μάσκες πέφτουν και δυστυχώς πάντα εις βάρος του ελληνικού λαού.Αφυπνισθείτε Συνέλληνες, ίσως να υπάρχουν κάποια υγειώς σκεπτόμενα στοιχεία μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης όμως έτρεξε από νωρίς στις ΗΠΑ για να προσκυνήσει τα σκοτεινά συμφέροντα προκειμένου να τον στηρίξουν να αναλάβει και αυτός διακυβέρνηση εις βάρος πάλι όλων μας. Αν δεν έχουν γίνει τα παθήματα μαθήματα και αν δεν βλέπουμε πίσω από την ψεύτικη εικόνα του Αλέξη, τότε ας μην παραπονιόμαστε που παραδίδουμε μέσω της ψήφου μας την χώρα μας και τις τύχες μας στα χέρια προπουλημένων πολιτικάντηδων.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ και επαυξάνω. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η άλλη όψη του ίδιου κίβδηλου νομίσματος. Αποτελεί τη Χρυσή εφεδρεία του συστήματος (ξένων συμφερόντων και των εδώ εκπροσώπων τους λαμόγιων πολιτικών και κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών-καναλαρχών) που λυμαίνεται τη χώρα τα τελευταία 40 χρόνια. Οι οβιδιακές του μεταμορφώσεις και οι δήθεν εσωτερικές διαφοροποιήσεις εξυπηρετούν απλώς την σχεδιαζόμενη υφαρπαγή των ψήφων από την καταρρέουσα ΝΔ και το εξαφανισμένο ΠΑΣΟΚ-ΕΛΙΑ. Όλα αυτά τα θολοκουλτουριάρικα-προοδευτικά αποκόμματα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΟΤΑΜΙΑ-ΔΗΜΑΡ αποτελούν τους εκφραστές της ΝΤΠ και της πολυπολιτισμικότητας και εκφράζουν δυστυχώς (τα στελέχη τους) ότι πιο εθνομηδενιστική πολιτική πρέπει να εφαρμοστεί πάντα μεταμφιεσμένη στα πλαίσια της λεγόμενης προδευτικότητας (εθνικά θέματα, λαθρομετανάστευση, τζαμιά, αφελληνισμός παιδείας κλπ).

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]