Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρωσία: Εχουμε το δικαίωμα επέμβασης στην Ουκρανία

Επικίνδυνα εξαπλώνονται οι φλόγες πολέμου στα ανατολικά της Ουκρανίας, με τον πρεσβευτή της Ρωσίας στον ΟΗΕ να δηλώνει το βράδυ της Παρασκευής ότι η Μόσχα έχει τη νομική βάση για να πραγματοποιήσει επιχείρηση εισόδου ειρηνευτικών στρατευμάτων -όπως ανέφερε- στην Ουκρανία και το Κίεβο να κατηγορεί τη Μόσχα ότι επιδιώκει Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Βιτάλι Τσούρκιν υποστήριξε ότι αυτό δεν είναι κάτι που το επιθυμεί η ηγεσία της χώρας, αλλά επικαλέστηκε το άρθρο 51 για το δικαίωμα της αυτοάμυνας, το οποίο είχε επικαλεστεί η Μόσχα και όταν είχε γίνει η επέμβαση των ρωσικών στρατευμάτων στη Νότια Οσετία για να εμποδιστεί η γεωργιανή επίθεση στην περιοχή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Ουκρανοί διπλωμάτες στον ΟΗΕ είπαν ότι όλα τα στρατιωτικά οχήματα της Ρωσίας και τα τεθωρακισμένα που βρίσκονται στην παραμεθόριο φέρουν ήδη την επιγραφή "ειρηνευτικό σώμα".

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων με τον Αμερικανό ομόλογό του, ο στρατηγός Βαλερί Γκερασίμοφ εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη νοτιοανατολική Ουκρανία και την απώλεια ανθρώπινων ζωών στις επιχειρήσεις των Ουκρανών που διεξάγονται εκεί.

Ρωσία: Εχουμε το δικαίωμα επέμβασης στην Ουκρανία
Σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ ο Ρώσος στρατηγός είπε στον στρατηγό Μάρτιν Ντέμπσι ότι η Ουκρανία έχει αναπτύξει σημαντικό αριθμό δυνάμεων κοντά στα σύνορά της με την Ρωσία. Στις δυνάμεις αυτές περιλαμβάνονται και στρατεύματα στόχος των οποίων είναι να εκτελούν αποστολές σαμποτάζ.

Οι ουκρανικές δυνάμεις σκότωσαν τουλάχιστον πέντε φιλορώσους την Πέμπτη, στην επιχείρηση που διεξάγουν με στόχο να ανακτήσουν τις περιοχές που έχουν υπό τον έλεγχό τους οι αυτονομιστές.
Την ιδια ώρα, το Κίεβο λέει ότι Ρωσόφωνοι κρατούν ομάδα απεσταλμένων του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη που κατευθύνονταν στο Σλαβιάνσκ, με τον ηγέτη των φιλορώσων αυτονομιστών της περιοχής να υποστηρίζει ότι μεταξύ των μελών της αποστολής που συνελήφθησαν είναι "ένας κατάσκοπος" της κυβέρνησης του Κιέβου.

"Άνθρωποι που έρχονται εδώ ως παρατηρητές για την ευρωπαϊκή κοινότητα φέρνουν μαζί τους έναν πραγματικό κατάσκοπο, είναι ανάρμοστο", είπε ο Βιάτσεσλαβ Πονομαριόφ στους δημοσιογράφους.
Σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών, ένοπλοι φιλορώσοι αυτονομιστές κατέλαβαν λεωφορείο που μετέφερε 7 εκπροσώπους του ΟΑΣΕ, 5 Ουκρανούς στρατιώτες, οι οποίοι συνελήφθησαν και κρατούνται στην τοπική έδρα της κρατικής ασφάλειας, ενώ διεξάγονται διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωσή τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, οι φιλορώσοι αυτονομιστές αρνήθηκαν να απελευθερώσουν τους ομήρους λέγοντας ότι πρέπει να επικοινωνήσουν με τα αρμόδια όργανα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Νωρίτερα, το Κίεβο είχε καταγγείλει τους φιλορώσους ότι ανατίναξαν αεροπλάνο και ελικόπτερο σε αεροδρόμιο της περιφέρειεας του Ντονέτσκ. Ρωσικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδααν ότι γινόταν μεταφορά πυρομαχικών, χωρίς να τηρηθούν κανόνες ασφαλείας.

Η Ουάσιγκτον και σχεδόν σύσσωμη η Δύση εξαπολύουν μύδρους κατά της Μόσχας και του Βλαντίμιρ Πούτιν, απειλώντας με επιδείνωση του ήδη κακού κλίματος και προειδοποιώντας με νέες κυρώσεις σε περίπτωση στρατιωτικής επιχείρησης των Ρωσων.

Το Κρεμλίνο απαντά ζητώντας ισότιμη τήρηση των συμφωνηθέντων και αποφυγή ενθάρρυνσης μιας εκκαθαριστικής επιχείρησης του Κιέβου κατά πολιτών της ίδιας του της χώρας με γλωσσικά και φυλετικά κριτήρια.

Πηγή "Έθνος"


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]