Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρωσικά πολεμικά πλοία άρχισαν ασκήσεις πυραυλικών επιθέσεων

Τρεις ρωσικές κορβέτες ξεκίνησαν ξαφνικά «πυραυλική επίθεση επί προσομοιωμένων στόχων» στην Βαλτική Θάλασσα

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Το ρωσικό ναυτικό διέταξε τις τρείς κορβέτες τύπου 20380, «Сообразительный», «Стерегущий» και «Бойкий», οι οποίες βρίσκονται στην βαλτική θάλασσα, να πραγματοποιήσουν αιφνιδιαστικά σήμερα, ναυτικά γυμνάσια, προφανώς στον απόηχο των νατοϊκών ασκήσεων στις βαλτικές χώρες.

Στα γυμνάσια αυτά, διεξάγονται τακτικές μάχης με βολές αντιπλοϊκών βλημάτων επί προκαθορισμένων στόχων, σύμφωνα με το ρωσικό ναυτικό. Την σχετική ανακοίνωση, εξέδωσε ο επικεφαλής του γραφείου τύπου του στόλου βαλτικής, αντιπλοίαρχος Vladimir Matveyev, σύμφωνα με το πρακτορείο ITAR-TASS, σήμερα Παρασκευή.

«Πραγματοποιούνται συνεχείς εκτοξεύσεις αντιπλοϊκών πυραύλων σε στόχους που προσομοιάζουν τρία πολεμικά πλοία του εχθρού από το σύστημα «Yran», σε ένα πολύπλοκο περιβάλλον παρεμβολών με τη χρήση συμβατικού εξοπλισμού ηλεκτρονικών αντιμέτρων», είπε ο ίδιος.

Σχόλιο: Εάν συνυπολογίσουμε μόνο σήμερα, τις ρωσικές στρατιωτικές ασκήσεις στα ουκρανικά σύνορα από 15000 τουλάχιστον άνδρες, την διεξαγωγή βολών των στρατηγικών δυνάμεων στο βόλγογκραντ με θερμοβαρικά βλήματα και τις νατοϊκές ασκήσεις σε Πολωνία, Εσθονία και Λετονία, τότε η κατάσταση ήδη κλιμακώνεται «πολύ άσχημα».

Η Ουκρανία αποτελεί απλά το «ποδοσφαιρικό γήπεδο» που θα παιχθεί ο «αγώνας» μεταξύ του ΝΑΤΟ και της ευρασιατικής ένωσης, με προεξάρχουσα την Ρωσία, γιατί εκεί θα «καταλήξει» καθώς διαφαίνεται στο τέλος.

Εκτός της Ρωσίας και η Κίνα μπαίνει σιγά –σιγά στο χορό της αντιπαράθεσης εμμέσως, με την εμπλοκή της στην νότια κινεζική θάλασσα με την Ιαπωνία και ειδικά μετά τις δηλώσεις συμπαράστασης υπέρ της δεύτερης, του αμερικανού προέδρου από το Τόκιο, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Προφανώς το έπαθλο για τις δύο μεγάλες υπερδυνάμεις αποτελούν κυρίως οι παγκόσμιοι πόροι (αέριο, πετρέλαιο), αλλά και οι θαλάσσιοι οδοί του βόρειου παγωμένου ωκεανού πχ, ή τα στενά του Βοσπόρου.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]