Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μεγάλη αμερικανο-ρουμανική αεροπορική άσκηση

Με την ονομασία «Dacian Viper 2014» στην βόρεια Ρουμανία

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Περίπου 450 αμερικανοί στρατιώτες από κοινού με ρουμανικά στρατεύματα αλλά και τεχνικό προσωπικό, συμμετέχουν σε στρατιωτική άσκηση στη βορειοδυτική Ρουμανία, με την συμμετοχή αμερικανικών αεροσκαφών F-16 και ρουμανικών μαχητικών Mig- 21.

Συγκεκριμένα, τέσσερα μαχητικά F16 και ένα Mig- 21 απογειώθηκαν από την ρουμανική αεροπορική βάση σήμερα Πέμπτη, για την διεξαγωγή της άσκησης «Dacian Viper 2014». Η εβδομαδιαία άσκηση, είναι η τέταρτη του είδους της και είχε προγραμματιστεί πριν από την πρόσφατη προσάρτηση της Κριμαίας από την Ρωσία.

Οι ανατολικές χώρες του ΝΑΤΟ έχουν καλέσει τους δυτικούς συμμάχους να ενισχύσουν με την στρατιωτική παρουσία τους τις χώρες τους, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας και τις εντάσεις μετά από αυτή την κίνηση.

Σχόλιο: Το ΝΑΤΟ έχει ήδη ενισχύσει τις χώρες της Βαλτικής με αεροσκάφη που πραγματοποιούν εναέριες περιπολίες της και εκτελούν καθημερινά πτήσεις επιτήρησης με αεροσκάφη εγκαίρου προειδοποίησης AWACS, πάνω από την Πολωνία και την Ρουμανία.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]