Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ολοένα και καλύτερες οι στρατιωτικές σχέσεις Ρωσίας – Αιγύπτου

Ρώσοι αλεξιπτωτιστές θα πραγματοποιήσουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τον αιγυπτιακό στρατό το 2015

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Ρωσική στρατιωτική αντιπροσωπεία της διοίκησης αερομεταφερόμενων δυνάμεων βρέθηκε στην Αίγυπτο σε μια 5νθήμερη επίσκεψη, διάστημα κατά το οποίο πραγματοποιήθηκαν μια σειρά από διαβουλεύσεις με την αιγυπτιακή πλευρά. Αντικείμενο ήταν η προετοιμασία και τη διεξαγωγή της ρωσο- αιγυπτιακής στρατιωτικής άσκησης αντιτρομοκρατίας, που έχει προγραμματιστεί για το 2015.

«Τα γενικά επιτελεία των δυο χωρών σχεδιάζουν να διεξάγουν μέσα στο 2015 κοινή αντιτρομοκρατική άσκηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού ΥΠΑΜ, Συνταγματάρχης Eugene Meshkov.

«Οι Ρώσοι αξιωματικοί πραγματοποίησαν μια σειρά διαβουλεύσεων με την αιγυπτιακή πλευρά για την προετοιμασία και την διεξαγωγή της επικειμένης για το 2015 ρωσο- αιγυπτιακής αντιτρομοκρατικής άσκησης», δήλωσε ο ίδιος.

Η Ρωσική αντιπροσωπεία της διοίκησης αερομεταφερόμενων δυνάμεων (ВДВ) με επικεφαλής τον αναπληρωτή διοικητή, υποστράτηγο Andrew Kholzyakov, συναντήθηκε με αιγύπτιους ανωτάτους αξιωματικούς, προφανώς για τις λεπτομέρειες της άσκησης.

Σχόλιο: Από ότι διαφαίνεται η ρωσο-αιγυπτιακή στρατιωτική συνεργασία υλοποιείται με σταθερά βήματα. Ο Αιγύπτιος ΑΓΕΕΔ Στρατάρχης Α. Φατάχ Αλ Σίσι έχει αποφασίσει να συσφίξει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις του με το Κρεμλίνο.
Υπενθυμίζεται η επικειμένη αγορά 24 μαχητικών αεροσκαφών Mig-35s πολλαπλών ρόλων για την αιγυπτιακή αεροπορία, τα οποία θα αναβαθμίσουν τα μέγιστα την ισχύ της χώρας. Επίσης αναμένονται και άλλες αγορές ρωσικού αμυντικού υλικού που θα αναβαθμίσουν και εκσυγχρονίσουν τον αιγυπτιακό στρατό.
Δύο από τις άμεσες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει ο νέος Πρόεδρος της χώρας αποτελούν οι ισλαμιστές αντάρτες στο Σινά και το φράγμα του γαλάζιου Νείλου ποταμού, το οποίο θέλει να κατασκευάσει η Αιθιοπία και το οποίο για την Αίγυπτο αποτελεί αιτία πολέμου.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]