Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σε ευρώ συναλλαγές Ρωσίας και Ασίας για υδρογονάνθρακες!

Μια μεγάλης οικονομικής σημασίας εξέλιξη δείχνει να βρίσκεται «στα σκαριά», μετά την ανακοίνωση της ρωσικής κρατικής πετρελαϊκής εταιρίας Gazprom Neft, ότι έχει δεχθεί θετικές απαντήσεις στην πρόταση διεξαγωγής εμπορικών πράξεων με πελάτες της Ασίας σε ευρώ, δηλαδή την εγκατάλειψη του δολαρίου.

Οι Ρώσοι δεν κρύβουν το κίνητρο της πρότασής τους, η οποία αφορά στην αντίδραση της Δύσης (κυρίως όμως των ΗΠΑ, νόμισμα των οποίων είναι το δολάριο) στις κυρώσεις που επιβλήθηκαν εναντίον της Ρωσίας για την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας από την Ουκρανία.

Σύμφωνα με τη ρωσική πλευρά, θετικές απαντήσεις δέχθηκε στο 95% των κρούσεων που έγιναν σε πελάτες από την Ασία. Το παρόν διάστημα, η εταιρία πωλεί σε ημερήσια βάση 30.000 βαρέλια πετρέλαιο στην περιοχή.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο ότι ανάμεσα στους πελάτες υπάρχουν – ιδιώτες – αγοραστές και από την Ιαπωνία, χώρα που θεωρείται βασικός σύμμαχος των ΗΠΑ στην περιοχή. Το πρόβλημα στο πρακτικό επίπεδο βέβαια, είναι ποια πλευρά θα επιβαρυνθεί το κόστος μετατροπής των δολαρίων σε ευρώ, αν και λύσεις χαμηλού σχετικά κόστους μάλλον υπάρχουν…

Πηγή Defence-Point


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Μετά την κίνηση αυτή εκ μέρους της Ρωσίας μένει να δούμε πως θα συνεχίσουν η Μέρκελ και οι άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες έναντι του Πούτιν και των κυρώσεων που θέλουν να επιβάλλουν, αφού εάν το ευρώ υποσκελίσει το δολάριο σε τέτοιου είδους συναλλαγές, καθίσταται ισχυρότερο ως νόμισμα παγκοσμίως και ...........λογικά............η ΕΕ πρέπει να το υποστηρίξει και να βελτιώσει τις σχέσεις της με την Ρωσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]