Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκικό «πράμα» από τον Τσίπρα

«Από τη στιγμή που η ελληνική πολιτική στη Θράκη άλλαξε και από πολιτική διακρίσεων έγινε «ισονομία – ισοπολιτεία», οι διάφοροι μηχανισμοί ελαφρού και βαθέως κράτους βάλθηκαν να μας πουν ότι η μειονότητα δεν είναι ένα ενιαίο συμπαγές τουρκικό πράμα, αλλά δύο και τρεις εθνοτικές ομάδες, «πομάκων», «τσιγγάνων» και «τουρκογενών». Με το «γένος» δεν τα πάω καλά, όχι διότι δεν μου αρέσει το Πατριαρχείο, αλλά διότι είμαι πολίτης ενός νεωτερικού σύγχρονου κράτους».
Τα παραπάνω δεν αναφέρονται σε δελτίο Τύπου των Γκρίζων Λύκων, του ρεπουμπλικανικού κόμματος της Τουρκίας, το οποίο είναι ακραιφνώς κεμαλικό, ή σε κάποια παρασυναγωγή οργάνων της Άγκυρας με έδρα τη Θράκη. Είναι απόσπασμα από δηλώσεις που έκανε ο Δημήτρης Χριστόπουλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Χριστόπουλος μίλησε για απόσυρση της υποψηφιότητας της Σαμπιχά Σουλεϊμάν από το ευρωψηφοδέλτιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το… ατόπημα στο οποίο προέβη η κυρία Σουλεϊμάν και προκάλεσε την αναδίπλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της υποψηφιότητάς της ήταν ότι ενοχλούσε τους πράκτορες της Τουρκίας στη Θράκη μας!

Η κυρία Σουλεϊμάν είναι Ελληνίδα Ρομά και συχνά προέβαινε σε καταγγελίες της πολιτικής καταπίεσης των Ρομά από τους πράκτορες της Τουρκίας στην περιοχή.

Ο κ. Χριστόπουλος στις δηλώσεις που έκανε σεμνύεται για τον ενεργό ρόλο του στον αποκλεισμό της θαρραλέας Ελληνίδας από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ με τις ακόλουθες χαρακτηριστικές φράσεις:
«Στο επίδικο της υποψηφιότητας που ευτυχώς ανακλήθηκε και δηλώνω δημοσίως ότι δούλεψα γι αυτό, λέω πως ένα πράγμα είναι να λέει ένας αριστερός μειονοτικός της Θράκης ότι «δεν είμαι μουσουλμάνος διότι είμαι άθεος» και άλλο να λέει η κυρία ότι «με καταπιέζει ο τουρκικός εθνικισμός».

Δυστυχώς, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντί να επιτελεί στον συνταγματικό καθορισμένο ρόλο του, προτιμά να ρίχνει νερό στον μύλο της Τουρκίας.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ, Πομάκοι, Τσιγγάνοι και τουρκογενείς είναι «ένα ενιαίο τουρκικό πράμα»…
Ντροπή!

Πηγή «Δημοκρατία»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Τα έχω γνωρίσει πολύ καλά αυτά τα τσογλάνια από τα πρώτα παιδικά μου χρόνια, όταν, αφού είχαν φύγει οι Βούλγαροι από την Ξάνθη έκανε λαϊκό δικαστήριο ο ΕΛΑΣ στην πλατεία για να κρεμάσει κάτω από το ρολόι τους μυλωνάδες, Δελιάκος νομίζω λέγονταν ο ένας, που τάιζαν τους Έλληνες με αλεύρι ανάμικτο με πέτρες και τζάμια. Ανάγκασαν, λοιπόν, όλους τους Ξανθιώτες να κατέβουν στην πλατεία και φυσικά κατέβηκε και η μάνα μου, έγκυος στο αδελφό μου τότε, και κρατώντας εμένα τεσσάρων χρονών από το χέρι. Εκεί ζήτησαν από όλους τραγουδάνε διάφορα αντάρτικα τραγούδια, που φυσικά η μάνα μου δεν ήξερε. Σαν αποτέλεσμα ένας από τους Ελασιτές με την αψάδα,όπως του Χριστόπουλου, στο βλέμμα, όρμησε πάνω στην μάνα μου με τον υποκόπανο και την κτυπούσε παρά τα κλάματα μας, κι ευτυχώς μας γλύτωσαν οι διπλανοί μας που πέσανε επάνω του. Φορείς λοιπόν αυτής της ιδεοληψίας που οδήγησε την χώρα μας στον εμφύλιο και μια ολόκληρη γενιά στα μνήματα είναι αυτοί που θα μας λύσουν τα σημερινά μας προβλήματα. Ο Θεός να μας φυλάξει !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. I ELLADA SIMERA DIATHETI AXIOLOGOUS ETHNOPRODOTES SPEREMATA TOU GA------U ANDREA PAPANDREOU KAI TOU PASOK POUEHOUN DIASPASTI SEDIAFORA KOMMATA KAI O KALATHOS TON APORIMATON TOU SYRIZA EHEI KANI TIN MEGALITERY SINGOMIDI . I ELLINES POLITES EPREPE NATOUS EIHAN KREMASI OLLOUS AUTOUS MAZI ME TASKOULIKIA TON TILEORASEON ENA EHO KATALAVI POS EMIS EIMAITHA ENAS KOSMOS KURIEUMENOS APO ILITHIOTITA DIOTI EMEIS AUTOUS THAPSIFISOUME OPOS XANAPSIFISAME TOUS MEGALOUS ETHNOPRODOTES SIMITI PANGALO PAPANDREOU, KAI OLLOUS TOUS ALLOUS .TASKOUPIDIA OPOU EMIS APOKALOUME POLITIKOUS DEN EINAI TIPOTA ALLO APO PRAKTORES XENON SINFERONTON ( KAINAMIN XEHNAME POS I AMERIKANI KANOUN SINGOMIDI XENON PRAKTORON APOTA PANEPISTIMIA OPOU KANOUN METEKPEDEUSIS

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]