Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μεγάλη αεροπορική άσκηση του ΝΑΤΟ στην Ολλανδία

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Η νατοϊκή άσκηση «Frisian Flag» ξεκίνησε σήμερα Τρίτη, με την συμμετοχή περίπου 50 μαχητικών αεροσκαφών από εννέα χώρες του ΝΑΤΟ, στην Αεροπορική Βάση Leeuwarden στην Ολλανδία, ανέφεραν τα υπουργεία Άμυνας του Βελγίου και των Κάτω Χωρών.

Στις αεροπορικές ασκήσεις, θα εκτελεστούν πολύπλοκες συνδυασμένες αεροπορικές επιχειρήσεις με κύριο σενάριο την εξασφάλιση αεροπορικής υπεροχής, την προσομοίωση επιθέσεων επί του εδάφους, θέματα συντήρησης, αλλά και θέματα υποστήριξης και εναέριου ανεφοδιασμού, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ITAR -TASS.

«Η άσκηση θα εκτελεσθεί με βάση τα πραγματικά δεδομένα των αεροπορικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ σε Σερβία, Αφγανιστάν και Λιβύη», δήλωσε το Υπουργείο Άμυνας των Κάτω Χωρών!

Επίσης θα πραγματοποιηθούν μαζικές έξοδοι πάνω από τα νερά της Βόρειας Θάλασσας, με τη συμμετοχή μαχητικών αεροσκαφών F-16 του Βελγίου, της Ολλανδίας, της Νορβηγίας, της Δανίας και της Πορτογαλίας, Eurofighter Typhoon της Γερμανίας και της Ισπανίας, καθώς και F-18 της Φινλανδίας. Τα πληρώματά τους είναι επίσης επιφορτισμένα να ενεργούν από κοινού και σε συνεννόηση με τα νατοϊκά AWAKS.

Η αεροπορική άσκηση «Frisian Flag 2014» φέτος πραγματοποιείται παράλληλα με την ίδρυση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας (ΕΟΑ), με ασκήσεις εναέριου ανεφοδιασμού EART-14 (European Air -to - Air εκπαίδευση ανεφοδιασμού) που άπτεται της εποπτείας από την Γερμανία και την Ιταλία.

Στην άσκηση Frisian Flag οι πιλότοι των μαχητικών θα πραγματοποιήσουν πολλές ασκήσεις τεχνικής ανεφοδιασμού στον αέρα, στο πλαίσιο της υλοποίησης αποστολών μεγάλης κλίμακας, γεγονός που θα τους προσδώσει σημαντική πολεμική ικανότητα για την επέκταση της γκάμας των επιχειρήσεων τους, καταλήγει το δημοσίευμα.

Σχόλιο: Η Πολωνία ενισχύει την αμυντική της συνεργασία με τις ΗΠΑ, με περαιτέρω στρατιωτικές ασκήσεις, οι οποίες όπως διευκρίνισε, θα γίνουν στο άμεσο μέλλον. Η Λετονία αναζητά συνεχώς την νατοϊκή στρατιωτική αρωγή λόγω ρωσικών στρατιωτικών μετακινήσεων στην περιοχή. Η Ουκρανία πραγματοποιεί ασκήσεις στα ανατολικά σύνορα υπό τον φόβο μιας πιθανής ρωσικής εισβολής.
Από την άλλη πλευρά, η Ρωσία διεξάγει από χθες τριήμερη άσκηση που προσομοιώνει πυρηνική επίθεση. Σε αυτά τα πλαίσια εκτελείται και η νατοϊκή άσκηση «Frisian Flag 2014», που στην ουσία απαντά στις ρωσικές κινήσεις. Και ο χορός καλά κρατεί. Όλοι μιλούν για συγκράτηση και μερική απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων και την ίδια στιγμή διεξάγουν επιθετικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας.
Το ψυχροπολεμικό κλίμα ήρθε να συμπληρώσει πριν λίγες ημέρες η ανακοίνωση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν ότι εξαιτίας των γεγονότων στην Κριμαία αναθεωρείται στο σύνολό της η στρατιωτική συνεργασία της Συμμαχίας με τη Ρωσία.




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]