Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έτοιμη για την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου στην Κριμαία η Μόσχα

Δύο εναλλακτικές εξετάζει η Ρωσία για την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου στην Κριμαία. Σύμφωνα με τις μελέτες, ο αγωγός θα συνδεθεί με την ρωσική χερσόνησο είτε από το Κρασνοντάρ είτε από την Ανάπα. Το έργο υπολογίζεται να κοστίσει από από 200-300 εκατ. δολαρίων έως και 1 δισ.

Η πρώτη επιλογή προβλέπει την κατασκευή αγλωγού μήκος 400 χιλιομέτρων από το Κρασνοντάρ στη Σεβαστούπολη. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Ενέργειας, η δυνατότητα μεταφοράς του αγωγού θα είναι εως 10 δισ. κυβικά μέτρα ανά έτος και το κόστος φτάνει το ένα δισ. δολάρια.

Η δεύτερη επιλογή είναι πιο οικονομική και θα είναι από την Ανάπα, σημείο εκκίνησης του υποθαλάσσιου τμήματος του αγωγού «South Stream». Στην περίπτωση αυτή, το μήκος του αγωγού δεν θα υπερβαίνει τα 100 χλμ. ενώ το κόστος θα είναι στα 200-300 εκατ. δολάρια.

Η υλοποίηση του σχεδίου θα διαρκέσει τουλάχιστον 2 χρόνια. Το κύριο ερώτημα για τους ερευνητές είναι ο καθορισμός του δυναμικού των κοιτασμάτων πετρελαίου της Κριμαίας.
«Πρώτα απ'όλα η εξασφάλιση της τοπικής διανομής της ενέργειας, αλλά και η αξιοποίηση των αποθεματων της περιοχής» λέει ο υπουργός Φυσικών Πόρων Σεργκέι Ντονσκόι, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax. Σύμφωνα με τον Ντονσκόι, για την ανάπτυξη των υπεράκτιων πεδίων στην Κριμαία ενδιαφέρεται κατά κύριο λόγο ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom.

Πηγή «Ρωσία Τώρα»

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]