Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έτοιμο για παραγωγή και παράδοση στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις το νέο τυφέκιο «Mehmetcik»

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας, κοινοποίησε την ολοκλήρωση των βλητικών δοκιμών του νέου, εγχώριας κατασκευής αυτόματου όπλου Mehmetcik και σύντομα θα αποφασίσει την μαζική παραγωγή του, αναφέρει σε άρθρο του το Defense News.

Η κατασκευή της πρώτης παρτίδας μικρής κλίμακας, η οποία περιλαμβάνει 200 μονάδες όπλων, έχει ήδη αρχίσει. Όπως ήταν αναμενόμενο, το τουρκικό τυφέκιο Mehmetcik εισήλθε σε υπηρεσία πρώτα στις ειδικές δυνάμεις και έπειτα στον τακτικό τουρκικό στρατό.

Στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις το νέο τυφέκιο θα αντικαταστήσει τα περίπου 500.000 τυφέκια γερμανικής κατασκευής ustarveshih Heckler & Koch G3. Η αντικατάσταση των παλαιών τυφεκίων θα γίνει σταδιακά για να εξοπλιστεί πλήρως ο τουρκικός στρατός, σε απροσδιόριστο χρονικό διάστημα.

Η ανάπτυξη του τουρκικής κατασκευής τυφεκίου Mehmetcik, διεξάγεται από την Γραμματεία Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM ) από το 2009. Το συγκεκριμένο τυφέκιο έχει ως πρότυπο το γερμανικό τυφέκιο HK416. Το βάρος του είναι περίπου 3,6 κιλά και διαθέτει διαμέτρημα 5,56 χιλιοστά. Επίσης είναι εξοπλισμένο με γεμιστήρα των 30 φυσιγγίων, διαθέτει για τοποθέτηση τηλεσκόπιο ελεύθερου σκοπευτή, και διάφορα αλλά παρελκόμενα.

Σχόλιο: Ελπίζουμε να βρεθούν τα κατάλληλα κονδύλια ώστε να αποκτήσει και ο ελληνικός στρατός κάτι ανάλογο. Σημαντικό προβάδισμα του νέου τουρκικού τυφεκίου αποτελεί ο γεμιστήρας των 30 φυσιγγίων, και η ταχυβολία του.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]