Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Ρωσικό Ναυτικό διεξάγει ναυτικές ασκήσεις και στην Κασπία Θάλασσα

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Ομάδα πλοίων του ρωσικού στόλου της Κασπίας θάλασσας έχουν ξεκινήσει ναυτικές ασκήσεις στην Κασπία Θάλασσα, υλοποιώντας διάφορα σενάρια, αναφέρει ο αζέρικος τύπος.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων APA, που παραπέμπει στην ιστοσελίδα του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, αναφέρεται ότι οι ρωσικές φρεγάτες κατευθυνόμενων βλημάτων «Ταταρστάν» και «Νταγκεστάν», από κοινού με τα αποβατικά «Ataman» και «Palatov», καθώς και 4 τύπου Serna ταχύπλοα αποβατικά, συμμετέχουν στις ασκήσεις αυτές.

Οι ρωσικές ναυτικές ασκήσεις ξεκίνησαν στις 15 Μαρτίου και θα διαρκέσουν για δύο εβδομάδες. Οι φρεγάτες θα εκτελέσουν σειρά σεναρίων που αφορούν επίθεση επί «εχθρικών» ναυτικών δυνάμεων επιφανείας, αλλά και εναντίον στόχων στην ξηρά.
Επίσης στην ασκήσεις αυτές συμπεριλαμβάνονται σενάρια αποναρκοθέτησης, αντιαεροπορικής άμυνας, καθώς και προστασία δυνάμεων που πραγματοποιούν απόβαση.

Σχόλιο: Οι ασκήσεις αυτές εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο κινητοποίησης των ρωσικών ΕΔ λόγω της Κριμαίας και της Ουκρανίας. Επίσης καταδεικνύει σαφέστατα τις ρωσικές επιδιώξεως και τα γεωπολιτικά συμφέροντα του Κρεμλίνου και στην Κασπία θάλασσα, μέσω της οποίας, γειτνιάζει με σειρά χωρών, συμπεριλαμβανομένου και του Ιράν.




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]