Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ρωσία συγκεντρώνει μεγάλες δυνάμεις στρατού στα σύνορα με την Ουκρανία


Άρματα μάχης και αυτοκινούμενο πυροβολικό παίρνουν θέσεις μάχης 

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Από τις 8η Μαρτίου 2014, ως απάντηση προφανώς στην δύση, αλλά και λόγω της κατάστασης στην Κριμαία, ενόψει δημοψηφίσματος, η Ρωσία άρχισε την μετακίνηση μηχανοκίνητων και τεθωρακισμένων στρατευμάτων στην περιοχή του Rostov. Έτσι, στις μεθοριακές περιοχές με την Ουκρανία έχουν αναπτυχθεί μηχανοκίνητες μονάδες πεζικού με ΤΟΜΑ BMP–2, επιλαρχίες αρμάτων με άρματα T-72B3 και μονάδες αυτοκινούμενου και ρυμουλκούμενου πυροβολικού.

Σύμφωνα με μαρτυρίες πολλών πηγών, στον αυτοκινητόδρομο M23 «Rostov – Ταγκανρόγκ» διήλθε μεγάλη ρωσική στρατιωτική φάλαγγα με δεκάδες οχήματα πολλαπλών συστημάτων εκτόξευσης πυραύλων «Grad» επί φορτηγών οχημάτων KAMAZ, αυτοκινούμενα πυροβόλα Msta-S και 2S1 Gvozdika, φάλαγγες αρμάτων T-72B3, καθώς και τζίπ και φορτηγά οχήματα.

Νωρίτερα στην κατεύθυνση του Νοβοροσίσκ και Κρασνοντάρ στην Κριμαία, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, διήλθαν φάλαγγες με ΤΟΜΑ BTR-82, άρματα μάχης T-72BM, και τζίπ «Tigr». Ολοένα και περισσότερο τις τελευταίες ημέρες σε κοινωνικά δίκτυα άρχισαν να εμφανίζονται εικόνες ρωσικών στρατιωτικών μονάδων σε φάλαγγες στους δρόμους της περιοχής του Ροστόφ.

Σχόλιο: Σύμφωνα με την επίσημη ρωσική θέση διεξάγονται στρατιωτικές ασκήσεις σε «ειδικούς χώρους ασκήσεων ρουτίνας», αλλά προφανώς οι ρωσικές δυνάμεις, αναμένουν με την «μηχανή αναμμένη» για να εισέλθουν είτε στην Κριμαία, είτε στην ανατολική Ουκρανία, στην οποία η αποσχιστική φρενίτιδα κτυπάει κόκκινο.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]